Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμηλά οι ψηφιακές πωλήσεις, Άνοδος για το streaming και τις on-demand υπηρεσίες

Χαμηλά οι ψηφιακές πωλήσεις, Άνοδος για το streaming και τις on-demand υπηρεσίες
ired.gr

Σε άρθρο μας για την κατάσταση στην μουσική βιομηχανία (πατήστε εδώ) σας είχαμε προϊδεάσει για την αναμενόμενη μείωση των ψηφιακών πωλήσεων.

Η Apple, με σκοπό να δώσει το παρών και στην αγορά του streaming μοντέλου διάθεσης έκανε την μεγαλύτερη εξαγορά της έως σήμερα, αποκτώντας την Beats by Dre. Ήδη έχει παρουσία στην αγορά του video on demand με το iTunes και το Apple TV, αλλά η απουσία της από την διάθεση μουσικής μέσω streaming της αφαιρεί την δυνατότητα να έχει σοβαρό μερίδιο αγοράς στην συγκεκριμένη κατηγορία. 

Όλοι αναμένουν το νέο λανσάρισμα της εφαρμογής Beats Music, πιθανώς και με νέο όνομα

ired apple Digital Music Sales-01

Τι έδειξε όμως η έρευνα της έγκυρης Nielsen SoundScan;

Τα ευρήματα της έρευνας

Η έρευνα αφορά το το 2014 και οι συγκρίσεις γίνονται με το 2013.

Μεγάλη αύξηση κατά 54% στο streaming ήχου και βίντεο. Προβλήθηκαν και ακούστηκαν 164 δισεκατομμύρια τραγούδια και ταινίες, έναντι 106 εκατομμυρίων το 2013

Πτώση για τις πωλήσεις ψηφιακών albums κατά 9%.  Αγοράστηκαν 117,6 εκατομμύρια albums

Πτώση στις ψηφιακές πωλήσεις μεμονωμένων τραγουδιών κατά 12%, στα 1,26 δισεκατομμύρια κομμάτια

Πτώση 11% για τις συνολικές πωλήσεις των albums (ψηφιακές αλλά και σε φυσική μορφή). Συνολικά πωλήθηκαν 257 εκατομμύρια albums

Αύξηση πωλήσεων δίσκων βινυλίου κατά 52%! Πωλήθηκαν 9,2 εκατομμύρια δίσκοι, αποτελώντας το 6% των “φυσικών” πωλήσεων στα albums. 

ired apple Digital Music Sales-02

Εκτιμήσεις και σχόλια

Οι αναλυτές της Nielsen αναμένουν μεγάλες ανακατατάξεις στην αγορά μετά την αγορά της Beats από την Apple, εκτιμώντας ταυτόχρονα πως η ταυτόχρονη διάθεση μουσικής και από το iTunes θα καλύψει περισσότερους τρόπους ψηφιακής αγοράς / ακρόασης.

Θεωρείται πιθανό η Apple να αλλάξει την ονομασία της streaming υπηρεσίας και να την ενσωματώσει στην “ομπρέλα” του iTunes, με την παράλληλη λειτουργία του γνωστού μας ψηφιακού καταστήματος, της υπηρεσίας streaming, του iTunes Match και του iTunes Radio.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status