App Store: Nέο παγκόσμιο ρεκόρ, την πρώτη εβδομάδα του 2015

App Store: Nέο παγκόσμιο ρεκόρ, την πρώτη εβδομάδα του 2015
ired.gr

Οι πελάτες του online καταστήματος της Apple, App Store, πέτυχαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ, την πρώτη εβδομάδα του 2015, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Apple. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι πελάτες της δαπάνησαν κοντά στο μισό δις δολάρια για εφαρμογές και in-app αγορές, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, με την πρωτοχρονιά να πετυχαίνει τη μεγαλύτερη είσπραξη στη λειτουργία του App Store. 

H Apple σημειώνει δε, πως η εντυπωσιακή έναρξη του νέου έτους είναι φυσικό επακόλουθο, του επίσης επιτυχημένου 2014 με 50% αύξηση πωλήσεων και δημιουργημένα έσοδα για τους developers τα οποία ξεπερνούν τα 10 δις. δολάρια. Τα νούμερα αυτά ανεβάζουν τα έσοδα τα οποία έχουν κερδίσει οι developers, από την έναρξη του App Store στα 25 δις. 

Η σταθερή υιοθέτηση του λειτουργικού iOS 8, σε συνδυασμό με τις ισχυρές πωλήσεις των iPhone 6 και iPhone 6 Plus και τα αφιερώματα του App Store, όπως για παράδειγμα την καμπάνια RED, συνέβαλαν αναμφίβολα στην επιτυχημένη  πορεία του App Store, τους τελευταίους μήνες.

“This year is off to a tremendous start after a record-breaking year for the App Store and our developer community,” said Eddy Cue, Apple’s senior vice president of Internet Software and Services. “We're so proud of the creativity and innovation developers bring to the apps they create for iOS users and that the developer community has now earned over $25 billion.” 

Ως σημεία σταθμούς για την καινοτομία, η εταιρεία ορίζει τη νέα γλώσσα προγραμματισμού Swift, την τεχνολογία γραφικών, Metal, το πρόγραμμα δοκιμών, TestFlight, και την εισαγωγή των HealthKit και HomeKit. Εκτός Αμερικής, η προσθήκη του UnionPay ως επιλογή πληρωμής για το App Store, από τους χρήστες στη μακρινή Κίνα, ήταν μία σημαντική κίνηση από την εταιρεία για την αύξηση των εσόδων της. 

ired apple app store record 2015-01

Η υπηρεσία Apple Pay η οποία συνεχώς αυξάνει τη δημοτικότητά της στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε ένα ποσοστό συνέβαλε στην επιτυχία του App Store, ειδικά μετά την ενσωμάτωσή της σε δημοφιλείς εφαρμογές όπως, Target, OpenTable και Ticketmaster. 

Kάθε μεγάλη επιτυχία της Apple ακολουθείται και από νέες θέσεις εργασίας. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει η υποστηρίζει 1.027.000 θέσεις εργασίας στην Αμερική , 627.000 από αυτές συσχετίζονται άμεσα με το οικοσύστημα του λειτουργικού iOS και το App Store. H εταιρεία Apple απασχολεί με σύμβαση έργου άμεσα, 66.000 υπαλλήλους στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Πέρα του App Store, του οικοσυστήματός του και τους υπαλλήλους της Apple, η εταιρεία προσμετρά και 334.000 θέσεις εργασίας σε άλλες εταιρείες οι οποίες δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και υποστηρίζονται άμεσα ή έμμεσα από αυτή. Με την υπό κατασκευή του Apple Campus 2, η Apple υπολογίζει την αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 41.000 στην ευρύτερη περιοχή, μετά την ολοκλήρωσή του. 

Πηγή