Αυτόματες σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας σε Mac OS X

Αυτόματες σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας σε Mac OS X
ired.gr

Στις 23 του Δεκέμβρη είδαμε να έχει εγκατασταθεί στους Mac μας μια σημαντική ενημέρωση ασφαλείας, το NTP Security Update, χωρίς πρώτα να έχουμε ερωτηθεί για την εγκατάσταση της εν λόγω ενημέρωσης. Ενώ η Apple διαθέτει την τεχνολογία των αυτόματων ενημερώσεων εδώ και δύο χρόνια, είναι η πρώτη φορά που αποφάσισε να την χρησιμοποιήσει. 

ired-auto-updates-mac-01

Το ερώτημα

Εδώ γεννάται ένα σημαντικό ερώτημα: 

Πρέπει οι εταιρείες να έχουν την δυνατότητα να εγκαθιστούν σημαντικές ενημερώσεις χωρίς την έγκριση των χρηστών; 

Ή μήπως ο χρήστης πρέπει να έχει την δυνατότητα να ελέγχει κάθε τι που εγκαθίσταται στον υπολογιστή του, ακόμα και αν αυτό του “στοιχίσει”;

Υπάρχει απάντηση;

Αν μη τι άλλο η Apple μας εξέπληξε με την ταχύτητα που κινήθηκε για να διορθώσει το συγκεκριμένο σφάλμα. Όμως, θα θέλαμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο patch, ειδικά από την στιγμή που ποτέ δεν ερωτηθήκαμε για την εγκατάστασή του στο σύστημά μας.

Σίγουρα θα υπάρξουν χρήστες που τοποθετούν το ζήτημα “ασφάλεια” πρώτο στις τεχνολογικές (και πιθανώς όχι μόνο) προτεραιότητές τους και είναι υπέρ τέτοιων λύσεων όταν αυτές χρειάζονται.

Από την άλλη, πολλοί χρήστες επιθυμούν να έχουν τον “τελευταίο λόγο” για τις εγκαταστάσεις ενημερώσεων στο σύστημά τους, ακόμα και αν αυτή η τακτική εμπεριέχει ενδεχόμενο ρίσκο.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς στην ομάδα του ired πιστεύουμε πως οι αναγνώστες μας πρέπει να είναι ενήμεροι για την νέα “πολιτική” της Apple. Μπορείτε να ανατρέξετε στο Mac App Store στην καρτέλα “Ενημερώσεις” και να δείτε τις πληροφορίες για το συγκεκριμένο patch που ήδη έχει εγκατασταθεί στο σύστημά σας.

Και φυσικά, όπως πάντα, περιμένουμε την γνώμη σας και τα σχόλιά σας!

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: