Apple: Ο βαθμός υιοθέτησης του λειτουργικού iOS 8, αγγίζει το 68%

Apple: Ο βαθμός υιοθέτησης του λειτουργικού iOS 8, αγγίζει το 68%
ired.gr

Από τη έναρξη διάθεσης των iPhone 6 και iPhone 6 Plus τον Σεπτέμβριο, ο ρυθμός υιοθέτησης του αναβαθμισμένου λειτουργικού συστήματος iOS 8, έχει αυξηθεί, αγγίζοντας το 68%, σύμφωνα με στοιχεία που αναρτήθηκαν στη επίσημη ιστοσελίδα υποστήριξης της Apple (Apple developer support page). 

Με την Apple να δημοσιεύει στοιχεία σε τακτά χρονικά διαστήματα, συγκεκριμένα κάθε δυο-τρεις εβδομάδες, βλέπουμε μία αύξηση 4 ποσοστιαίων μονάδων στην υιοθέτηση του λειτουργικού, από τις 23 Δεκεμβρίου έως και σήμερα. Η σημαντική αυτή αύξηση, φαίνεται να έχει επιτευχθεί λόγω των ισχυρών ενεργοποιήσεων συσκευών, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, αυξάνοντας τη βάση χρηστών του λειτουργικού iOS 8. 

ired-ios-8-2015

Eάν θέλουμε να δούμε τα στοιχεία αυτά μακροπρόθεσμα, θα παρατηρήσουμε μία αύξηση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες τον τελευταίο μήνα και περίπου 12 ποσοστιαίες μονάδες το τελευταίο δίμηνο. Το iOS 7 έχει μια λογικά πτωτική πορεία -  καθώς ο διάδοχος του έχει κερδίσει έδαφος - με το παλαιότερο λειτουργικό να πέφτει από το 33% του Δεκεμβρίου στο 29% τον Ιανουάριο. Οι εκδόσεις πριν του iOS 7, αντιπροσωπεύουν μόλις το 4% της βάσης χρηστών, στο App Store.  

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Apple αντιμετώπιζε αρχικά πολλά ζητήματα με τη διάθεση του λειτουργικού iOS 8, συμπεριλαμβανομένου της ανάγκης επιπλέον GB αποθηκευτικού χώρου, προκειμένου να εγκατασταθεί σε συσκευές με λιγοστό απόθεμα. 

Ο ρυθμός όμως υιοθέτησης πλέον αυξάνεται σταθερά, καθώς πολλοί χρήστες αποφάσισαν να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους την περίοδο των εορτών, αγοράζοντας νέες με λειτουργικό iOS 8 προ εγκατεστημένο. Η Apple έχει προσφέρει μια σειρά από διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις σε σημαντικά θέματα με την διάθεση minor αναβαθμίσεων, όπως iOS 8.1, iOS 8.1.1 και iOS 8.1.2. 

Επίσης συνεχίζει να εργάζεται πάνω στη νέα αναβάθμιση iOS 8.2 και μάλιστα έχει διαθέσει την τρίτη beta έκδοση στους developers, στα μέσα Δεκεμβρίου. Εκτός από τις συνήθεις διορθώσεις σφαλμάτων, η νέα αναβάθμιση αναμένεται να περιλαμβάνει υποστήριξη της αναμενόμενης συσκευής APPLE WATCH, τη wearable συσκευή της Apple. 

Πηγή Macrumors

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: