Vaavud: Μετρητής ταχύτητας ανέμου για iPhone, iPad ή Android

Vaavud: Μετρητής ταχύτητας ανέμου για iPhone, iPad ή Android
ired.gr

Εάν κάποιος ασχολείται με το wind surfing, είναι εξαιρετικά χρήσιμο να γνωρίζει ποια είναι η πραγματική κίνηση των ανέμων. Οι καιρικές προβλέψεις συνήθως πέφτουν έξω, ενώ θα ήταν πιο χρήσιμο να υπήρχε η δυνατότητα να μετρήσεις την ταχύτητα του ανέμου στην περιοχή που βρίσκεσαι και να μοιραστείς την μέτρηση σου με τους φίλους σου, μέσω του διαδικτύου!

Στην Δανία αναπτύχτηκε μία συσκευή που μπορεί να κάνει ακριβή μέτρηση των ανέμων, με την χρήση smartphone. Οι πρακτικές χρήσεις μίας τέτοιας συσκευής είναι πράγματι αμέτρητες.

Το Vaavud συνδέεται στην είσοδο των ακουστικών ενός smartphone και στροβιλίζεται ελεύθερα από τον άνεμο, για να γίνει η μέτρηση.

To αξεσουάρ δεν διαθέτει κανένα ηλεκτρονικό μέρος. Αποτελείται από δύο μαγνήτες, οι οποίοι κινούνται κυκλικά από τον άνεμο. Το smartphone λαμβάνει το μαγνητικό σήμα και μέσα από έναν ειδικό αλγόριθμο μας προσφέρει ακριβή μέτρηση του ανέμου!

Το Vaavud έχει αναπτυχθεί και έχει δοκιμαστεί στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας.

Οι συσκευές που δοκιμάστηκαν και είναι συμβατές με το Vaavud είναι τα:

  • iPhone 4
  • iPhone 4S
  • iPhone 5
  • iPad δεύτερης και τρίτης γενιάς

Android

  • Samsung Galaxy S2
  • Samsung Galaxy S3

Στην σελίδα του Kickstarter αναφέρεται ότι “αφού λειτουργεί με τις συσκευές Galaxy, είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει και με κάθε νεότερη συσκευή Android”.

Η λειτουργία του Vaavud απαιτεί την ύπαρξη μαγνητόμετρου (πυξίδα) στην συσκευή σας και συνοδεύεται από την σχετική εφαρμογή για iOS & Android.

vaavud-wind-meter-bag

Η χρηματοδότηση του εγχειρήματος έγινε με επιτυχία τον Απρίλιο του 2013, μέσω του Kickstarter. Η ιδέα είναι αρκετά έξυπνη, αλλά το βασικό στοιχείο που κέρδισε την υποστήριξη του κόσμου, είναι η άμεση πρακτική εφαρμογή της συσκευής.

Τέλος η παρουσίαση του Vaavud, όπως και η ονομασία του, θα μπορούσε να είναι καλύτερη.  

  • Κατά την επίδειξη της λειτουργίας του Vaavud (00:59 στο βίντεο), βλέπουμε ένα iPhone στερεωμένο πάνω σε ένα βιβλίο, σφηνωμένο σε ένα γαλλικό κλειδί. 
  • Ενώ στο τέλος του βίντεο, η ομάδα που έφτιαξε την ομολογουμένως χρήσιμη συσκευή, εμφανίζεται να δοκιμάζει εάν το Vaavud μπορεί να εισχωρήσει με άνεση στην είσοδο των ακουστικών ενός Galaxy S3. 

Ενώ πρόκειται ουσιαστικά για διαφημιστικό βίντεο, αυτά τα πλάνα θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με μεγάλη επιτυχία από σενάρια πραγματικής χρήσης του αξεσουάρ.

από jericho

Σας παραθέτουμε το προωθητικό βίντεο της συσκευής από το Kickstarter:

από jericho

Δείτε περισσότερα: