Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανάκτηση κωδικών πρόσβασης και Apple ID

Ανάκτηση κωδικών πρόσβασης και Apple ID
ired.gr

Το να ξεχάσετε το Apple ID ή τον κωδικό πρόσβασης ή ακόμη και τα δύο σίγουρα δεν είναι, ό,τι καλύτερο μπορούσε να σας συμβεί. Η ταυτότητα Apple ID είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη συναρπαστική εμπειρία που προσφέρει το οικοσύστημα της Apple, μέσω του λειτουργικού iOS και OS X.

Τώρα, εάν εσείς, ξεχάσετε το Apple ID σας ή το κωδικό πρόσβασης, γνωρίζετε τι ενέργειες πρέπει να κάνετε;

Καταρχήν μην χάνετε την ψυχραιμία σας, καθώς συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια. Η Apple έχει προβλέψει και προσφέρει πολλούς τρόπους ανάκτησης ξεχασμένων Apple ID’s, ή κωδικών πρόσβασης, ενέργειες που είναι διαθέσιμες είτε απευθείας από iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Windows PC ή μέσω web browser.

Οι διαδικασίες που θα σας περιγράψουμε στη συνέχεια, σκοπό έχουν την ανάκτηση ενός ξεχασμένου email (το οποίο παίζει το ρόλο της ταυτότητας, για να συνδεθείτε στην Apple) ή να κάνετε επαναφορά σε έναν ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης.

Πριν ξεκινήσουμε αξίζει να αναφέρουμε πως για οποιοδήποτε πρόβλημά αφορά τη συσκευή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Apple support στη γλώσσα μας, στον αριθμό (00800 4414 5417) για την επαναφορά κωδικού ή ανάκτησης Apple ID, σε περίπτωση που πιστεύετε πως δεν θα τα καταφέρετε μόνοι σας.

Επαναφορά κωδικού πρόσβασης ή ταυτότητας Apple ID σε iPhone/iPad

Παρακάτω σας αναλύουμε τη μέθοδο ανάκτησης με χρήση μιας συσκευής iOS, όπου θεωρείται και η ιδανική για να συνδεθείτε και πάλι με τους servers της Apple:

Ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” και με κύλιση προς τα κάτω πατήστε στην επιλογή “iCloud".

Πάνω πάνω, στην κορυφή της οθόνης iCloud, εμφανίζεται η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πατήστε πάνω της και στη συνέχεια, ακριβώς κάτω από το πεδίο εισαγωγής του κωδικού πρόσβασης, επιλέξτε "Ξεχάσατε το Apple ID ή το συνθηματικό σας"; (με μπλε γράμματα), ενέργεια που σας δίνει δύο επιλογές:

Ξέχασα τον συνθηματικό

Εάν γνωρίζετε το Apple ID σας και δεν θυμάστε τον κωδικό πρόσβασης, εισάγετε τη διεύθυνση email σας και στη συνέχεια πατήστε πάνω δεξιά "Επόμενο", ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επαναφοράς.

Ξέχασα τον Apple ID

Εάν έχετε ξεχάσει το Apple ID σας, πατήστε στη φράση "Ξεχάσατε το Apple ID σας;" (μπλε γράμματα) και συμπληρώστε το πλήρες ονοματεπώνυμό σας και μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω της οποίας θα ανακτήσετε το Apple ID σας, και στη συνέχεια να κάνετε επαναφορά του κωδικού πρόσβασης.

Ξέχασα τον συνθηματικό Apple ID 03

Δώστε απαντήσεις στις ερωτήσεις ασφαλείας οι οποίες σχετίζονται με το Apple ID σας και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη της συσκευή σας, για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Εάν η διαδικασία γίνει με επιτυχία τότε μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας και να συνδεθείτε ως συνήθως. Εάν δεν καταφέρετε να ανακτήσετε με τη μέθοδο αυτή το Apple ID σας, μην απελπίζεστε, δοκιμάστε μία από τις παρακάτω μεθόδους:

Ανάκτηση Apple ID μέσω email ή παλαιότερης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σας παραθέτουμε μια προηγμένη μέθοδο για να αναζητήσετε το Apple ID σας, μέσα από πολλαπλές διευθύνσεις email, μία μέθοδο εξαιρετικά χρήσιμη ένα έχετε ενεργοποιημένους αρκετούς λογαριασμούς email, και αυτό έχει προκαλέσει τη σύγχυση για το Apple ID σας.

Εδώ να σημειώσουμε πως η μέθοδος αυτή θα πρέπει να γίνει από έναν οποιοδήποτε web browser στο OS X ή στα Windows. (παράδειγμα σε OS X Yosemite).

Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και πληκτρολογήστε τη διεύθυνση https://iforgot.apple.com/appleid (ή πατήστε εδώ).

Εισάγετε το ονοματεπώνυμό σας που έχετε συνδέσει με το Apple ID, την τρέχουσα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οποιεσδήποτε προηγούμενες διευθύνσεις email για να ξεκινήσει η διαδικασία επαναφοράς.

Απαντήστε στις ερωτήσεις ασφαλείας που εσείς οι ίδιοι έχετε ορίσει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναφοράς.

Ξέχασα τον συνθηματικό Apple ID 04

Η μέθοδος αυτή θα βοηθήσει να αποκτήσετε και πάλι το Apple ID σας αλλά όχι κι τον κωδικό πρόσβασης. Εάν επιθυμείτε να ανακτήσετε και τον κωδικό πρόσβασης μέσω υπολογιστή, τότε ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία.

Ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης ενός Apple ID από το διαδίκτυο

Η διαδικασία επαναφοράς του κωδικού πρόσβασης μπορεί να γίνει από την επίσημη ιστοσελίδα του λογαριασμού σας Apple ID, ενέργεια η οποία μπορεί να ξεκινήσετε και από οποιαδήποτε συσκευή με πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο:

Κατευθυνθείτε στη σχετική σελίδα (πατήστε εδώ) και στην υποενότητα "Manage your Apple ID" επιλέξτε "Reset your password" (μπλε γράμματα).

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η οποία σχετίζεται με το λογαριασμό σας (Apple ID) και στη συνέχεια απαντήστε στις ερωτήσεις ασφαλείας που εσείς οι ίδιοι έχετε ορίσει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναφοράς.

ired Reset Apple ID-05

ired Reset Apple ID-06

Κλείνοντας, εάν έχετε κάνει όλες τις παραπάνω προσπάθειες ανάκτησης του Apple ID σας ή του κωδικού πρόσβασης και δεν τα έχετε καταφέρει (ενδεχομένως λόγω σύγχυσης), θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Apple, καθώς σε πολλές καταστάσεις η παρέμβασή της είναι καταλυτική.

Προσπαθήσαμε να αναλύσουμε - όσο γίνεται - τις μεθόδους ανάκτησης του Apple ID και του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού σας. Εάν κάτι από τα παραπάνω δεν έγινε κατανοητό, παρακαλούμε να μας το γνωστοποιήσετε στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status