Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισαγωγή και διαχείριση βίντεο, ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στο iTunes

Εισαγωγή και διαχείριση βίντεο, ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στο iTunes
ired.gr

Προκειμένου να έχουμε εύκολη πρόσβαση, το iTunes αρχειοθετεί όλα τα αρχεία που εισάγουμε στη βιβλιοθήκη του (μουσική, ταινίες, φωνητικά βιβλία, τηλεοπτικές σειρές, κλπ). Όταν εισάγουμε κάποιο αρχείο, το iTunes προσθέτει σ’ αυτό μια εγγραφή που το προσδιορίζει. Το αρχείο αυτό μπορεί να βρίσκεται στον τοπικό μας σκληρό δίσκο σε έναν δεύτερο σκληρό, σε κάποιον εξωτερικά συνδεδεμένο ή ακόμη και σε κάποιο δίκτυο. 

Εισαγωγή στη βιβλιοθήκη

Οι τρόποι εισαγωγής μιας ταινίας που έχουμε σε κάποιο αποθηκευτικό μέσον στη βιβλιοθήκη του iTunes είναι οι παρακάτω.

ired-itunes-import-videos-to-itunes-01

Ανοίγουμε το iTunes και μεταφερόμαστε στο παράθυρο.κυρίως παράθυρο όπου φαίνονται όλα τα τραγούδια (δεύτερο εικονίδιο από αριστερά στη γραμμή εργαλείων). Επιλέγουμε με το ποντίκι την ταινία ή το βίντεο κλιπ που θέλουμε από το παράθυρο  του Finder, το σύρουμε στο παράθυρο του iTunes και το αφήνουμε (μόλις βρεθούμε πάνω από το παράθυρο του iTunes ένα μικρό πράσινο (+) εμφανίζεται κάτω από τον δείκτη του ποντικιού που μας πληροφορεί ότι είμαστε στη σωστή θέση). Το αρχείο θα αντιγραφεί στη βιβλιοθήκη του iTunes και μεταφερθεί αυτόματα στη λίστα με τα “Οικιακά Βίντεο” (για να εμφανιστεί η λίστα επιλέγουμε το εικονίδιο των ταινιών στη γραμμή εργαλείων). 

ired-itunes-import-videos-to-itunes-02

Ο δεύτερος τρόπος εισαγωγής είναι από το μενού Αρχείο > Προσθήκη στη Βιβλιοθήκη. Μόλις το επιλέξουμε θα εμφανιστεί το γνωστό παράθυρο του Finder. Πλοηγούμαστε στο δίσκο-φάκελο όπου βρίσκεται η ταινία που θέλουμε και την ανοίγουμε. Αυτομάτως θα φορτωθεί στη βιβλιοθήκη και μεταφερθεί στα “Οικιακά Βίντεο” όπως έγινε και πριν. 

ired-itunes-import-videos-to-itunes-03

Μπορούμε επίσης να σύρουμε μια ταινία και να την αφήσουμε σε μια συγκεκριμένη Λίστα που μπορεί να έχουμε δημιουργήσει από πιο πριν επειδή θα θέλαμε η ταινία να ανήκει σε ένα συγκεκριμένο θέμα που η Λίστα αυτή αντιπροσωπεύει. Παρομοίως η ταινία θα αντιγραφεί στη βιβλιοθήκη και θα μεταφερθεί αυτομάτως και στα “Οικιακά Βίντεο”, όμως θα βρίσκεται και στη Λίστα που έχουμε δημιουργήσει ώστε να τη βρίσκουμε ευκολότερα. Για μεγαλύτερη ευκολία στην ταξινόμηση συνιστούμε τον τελευταίο τρόπο γιατί έτσι μπορούμε να έχουμε τις ταινίες μας ταξινομημένες θεματικά ή όπως αλλιώς τις θέλουμε ώστε να τις βρίσκουμε ευκολότερα.

Σημαντική Πληροφορία:

Αν δεν θέλουμε οι ταινίες μας να εμφανίζονται “φίρδειν -μίγδειν” στα “Οικιακά Βίντεο” (όπου αντιγράφονται υποχρεωτικά όταν τι;ς εισάγουμε) τότε ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

ired-itunes-import-videos-to-itunes-04

  • Βρίσκουμε την ταινία που μας ενδιαφέρει στα “Οικιακά Βίντεο” και πατάμε δεξί κλικ με το ποντίκι επάνω της. 
  • Από το μενού που θα εμφανιστεί επιλέγουμε Πληροφορίες.
  • Από το παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέγουμε την καρτέλα Επιλογές.
  • Πατάμε το πλήκτρο Οικιακό Βίντεο και από τη λίστα που θα εμφανιστεί επιλέγουμε το είδος της ταινίας μας.

Η ταινία θα μεταφερθεί αυτόματα στην αντίστοιχη κατηγορία και θα εξαφανιστεί από τα “Οικιακά Βίντεο”

ired-itunes-import-videos-to-itunes-05

Εισαγωγή ταινιών από το iTunes Store

Η εισαγωγή (μάλλον αγορά ή ενοικίαση) ταινιών από το iTunes Store είναι εξίσου απλή.

  • Όπως είμαστε στο παράθυρο των ταινιών του iTunes πατάμε το πλήκτρο iTunes Store πάνω δεξιά στη γραμμή εργαλείων και μεταφερόμαστε αυτόματα στο iTunes Store.
  • Επιλέγουμε την ταινία που μας ενδιαφέρει και αυτομάτως μεταφερόμαστε στο παράθυρο όπου αναλύεται η ταινία αυτή (πληροφορίες, υπόθεση, ηθοποιοί, υπότιτλοι, τιμή αγοράς ή ενοικίασης κλπ).
  • Επιλέγουμε την αγορά ή ενοικίαση της  ταινίας από τα αντίστοιχα πλήκτρα που βρίσκονται κάτω από τη φωτογραφία με το εξώφυλλό της.

Η ταινία θα “κατέβει” και θα προστεθεί στη βιβλιοθήκη μας στη λίστα με τις ταινίες προκειμένου να μπορούμε να τη δούμε (αν επιλέξαμε ”ενοικίαση”, η ταινία θα παραμείνει ενεργή για 30 μέρες μέχρι να την αναπαράγουμε και για 48 ώρες από τη στιγμή που θα ξεκινήσουμε την αναπαραγωγή της).  

Σημείωση: Αν θέλουμε να βρούμε ταινίες θεματικά ταξινομημένες (που είναι και ευκολότερο), τότε, πατάμε την επιλογή Όλα τα είδη”  που βρίσκεται στη δεξιά στήλη κάτω από τη λίστα “Ταινίες”. Από την αναπτυσσόμενη λίστα επιλέγουμε το είδος που μας ενδιαφέρει και προχωράμε από το βήμα (2) και κάτω.

Η εισαγωγή Τηλεοπτικών Σειρών γίνεται με τον ίδιο τρόπο αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τηλεοπτικές σειρές στο Ελληνικό iTunes Store και η συγκεκριμένη επιλογή -όπως θα δείτε αν επιλέξετε την αναπτυσσόμενη λίστα Ταινίες - απουσιάζει. 

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το iTunes στον οδηγό που ετοιμάσαμε για εσάς.

Οδηγός iTunes:

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status