Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οδηγός iTunes: Συγχρονίστε, φωτογραφίες/video με iPhone

Οδηγός iTunes: Συγχρονίστε, φωτογραφίες/video με iPhone
ired.gr

Προσθέστε φωτογραφίες/video και άλλο περιεχόμενο στην iOS συσκευή σας

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως στην iOS συσκευή σας υπάρχουν δύο κατηγορίες φωτογραφιών. Φωτογραφίες οι οποίες έχουν συλληφθεί με την camera του iPhone κι αυτές που μπορείτε να συγχρονίσετε μέσω της εφαρμογής iTunes. Εξαιρώντας τις υπηρεσίες Photo Stream και iCloud Photo Library, θα σας δείξουμε πως μπορείτε συγχρονίζετε στη συσκευή σας φωτογραφίες/video που βρίσκονται στον υπολογιστή σας. 

Αρχικά θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν φάκελο και να προσθέσετε σε αυτόν τις φωτογραφίες που επιθυμείτε να συγχρονίσετε στη συσκευή σας. Σημειώστε πως μέσα σε αυτόν τον φάκελο μπορείτε να προσθέσετε ξεχωριστούς υποφακέλους με τίτλους που επιθυμείτε να εμφανίζονται ως άλμπουμ. Ας δώσουμε ένα παράδειγμα:

Δημιουργούμε ένα φάκελο με τίτλο “Φωτογραφίες iPhone”  και μέσα αυτόν προσθέτουμε Χριστούγεννα 2012, Χριστούγεννα 2013, Χριστούγεννα 2014. 

ired-local-sync-photo-video-01

Μία χρήσιμη συμβουλή είναι τις φωτογραφίες που θέλετε να προσθέσετε στη συσκευή σας, να μην τις μετακινήσετε, αλλά να τις αντιγράψετε στον νέο φάκελο. 

Το γιατί θα αναφερθεί στη συνέχεια. Όταν ολοκληρώσετε τη δημιουργία των φακέλων κι έχετε προσθέσει και τις φωτογραφίες, ανοίξτε το iTunes (εάν δεν είναι ήδη ανοιχτό) και συνδέστε τη συσκευή σας. 

Πατήστε στο εικονίδιο της συσκευή σας και μεταβείτε στην καρτέλα Φωτό. Τικάρετε στο πάνω μέρος “Συγχρονισμός φωτογραφιών”. Στη συνέχεια για να συμπεριληφθούν και τα τυχόν video που θα θέλατε να προσθέσετε, τικάρετε την επιλογή “Να συμπεριλαμβάνονται video” (θα πρέπει να είναι της μορφής .mp4 ή mov). 

Μένει να επιλέξετε το φάκελο που έχετε δημιουργήσει και στη συνέχεια, κάτω δεξιά “Συγχρονισμός”. Μόλις ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός, ανοίγοντας τις φωτογραφίες στο iPhone σας, θα παρατηρήσετε του υποφακέλους που είχατε ορίσει, ως ξεχωριστά άλμπουμ. 

Τώρα εάν επιθυμείτε στο μέλλον να προσθέσετε νέο φάκελο, για παράδειγμα, Χριστούγεννα 2015, μπορείτε να προσθέσετε ένα νέο υποφάκελο στο φάκελο “Φωτογραφίες iPhone” και στη συνέχεια να κάνετε συγχρονισμό. 

ired-local-sync-photo-video-02

Εδώ θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:

Οι έχοντες λειτουργικό iOS 8.1, για να κάνουν την παραπάνω διαδικασία, θα πρέπει να έχουν απενεργοποιημένη την υπηρεσία iCloud Photo Library. Τυχόν ενεργοποίησή της, θα διαγράψει τα άλμπουμ που έχετε συγχρονίσει.

Δεν θα πρέπει να μετακινήσετε τον φάκελο “Φωτογραφίες iPhone” εάν θέλετε να γίνεται ο συγχρονισμός αυτόματα. Εάν τον μετακινήσετε, θα πρέπει να υποδείξετε εκ νέου στην εφαρμογή iTunes την τοποθεσία του.

Προαναφέραμε πως καλό θα ήταν να αντιγράψετε τις φωτογραφίες κι όχι να τις μετακινήσετε στο φάκελο “Φωτογραφίες iPhone”. Ο λόγος είναι πως εάν κατά λάθος διαγράψετε μία φωτογραφία από το iPhone και κάνετε συγχρονισμό, τότε θα διαγραφεί και από τον υπολογιστή σας. 

Οι επιλογές που έχετε πλέον για τη μεταφορά και αποθήκευση των φωτογραφιών και video είναι πάρα πολλές on line, αλλά off line (μέσω usb) ο παραπάνω τρόπος είναι ο ενδεδειγμένος.

Εάν κάτι από τα παραπάνω δεν έγινε κατανοητό ή θέλετε περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το iTunes στον οδηγό που ετοιμάσαμε για εσάς.

Οδηγός iTunes:

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status