Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι 3 καλύτερες εφαρμογές antivirus για iPhone και iPad

Οι 3 καλύτερες εφαρμογές antivirus για iPhone και iPad
ired.gr

Είναι γνωστό, σχεδόν σε όλους, πως τα νεότερα smartphones έχουν δυνατότητες εφάμιλλες με αυτές των personal computers, δυστυχώς συνοδευόμενες και από τα αδύνατα σημεία τους. 

Εάν αναφερθούμε στις iOS συσκευές, χάριν στην απελευθέρωση της συσκευής από τα “δεινά τις Apple” - Jailbreak - αλλά και στα διάφορα κενά ασφαλείας που εντοπίζονται ακόμη και στο στο λειτουργικό της, είναι επιρρεπείς σε ιούς, malware και λοιπά trojan. 

antivirus για iphone 01

Είπαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μία λίστα από τις 3 δωρεάν εφαρμογές (εντελώς δωρεάν, όχι free trial), anti-virus για το λειτουργικό iOS και συσκευές όπως iPad και iPhone. 

Best anti-virus για iPhone/iPad

1 Look Mobile Security

antivirus για iphone 02

Παρότι όλες οι γνωστές εταιρείας ασφαλείας για υπολογιστές, έχουν και αντίστοιχες mobile προτάσεις, στους κύκλους της jailbreak σκηνής κι όχι μόνο, κυκλοφορεί έντονα το όνομα, Look Mobile Security. 

Η συγκεκριμένη εφαρμογή, τρέχει συνεχώς στο παρασκήνιο, ελέγχοντας τη συσκευή σας,  για προσβολή από malware. Στα χαρακτηριστικά της μπορείτε να προσθέσετε, όπως και στις περισσότερες εφαρμογές anti-virus, τη δυνατότητα εντοπισμού της συσκευής, σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής. 

Εάν είχαμε θέση τη συσκευή μας σε κατάσταση σιγής, η ειδική λειτουργία "Scream" θα ενεργοποιήσει τον ήχο, για τον εντοπισμό της. Στη περίπτωση που θέλετε να αναβαθμίσετε τις δυνατότητές της, με την προσθήκη απομακρυσμένης διαγραφής των δεδομένων σας, θα χρειαστεί να χρεωθείτε με 3 δολάρια μηνιαίως για την "premium" έκδοση. 

Θα κρατήσει επίσης online backup  όλων των επαφών σας, ώστε να μην χάσετε τα τηλέφωνα των φίλων σας. Αξίζει να αναφερθεί πως η εφαρμογή απαριθμεί 45 εκατομμύρια χρήστες έως σήμερα, σε όλες τις πλατφόρμες.

Free Download

2 Avira Mobile Security

antivirus για iphone 03

Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες εταιρείες στον χώρο τον υπολογιστών η Avira έχει επεκταθεί και στις mobile anti-virus εφαρμογές για iPhone και iPad. Η εφαρμογή πέραν της προστασίας που παρέχει από ιούς, συμπεριλαμβάνει λειτουργίες εντοπισμού. Μία αντίστοιχη με το "Scream"  λειτουργία, με τίτλο "Yell" θα σας βοηθήσει, εάν είχατε θέσει τη συσκευή σας σε αθόρυβη λειτουργία.  

Το χαρακτηριστικό όμως που κάνει την εφαρμογή να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες του είδους, ονομάζεται "Identity Safeguard" και σας επιβεβαιώνει πως το email σας δεν έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο από hackers, προς διάφορες εταιρείες.

Free Download

3 360 Mobile Security

antivirus για iphone 04

Μπορεί το όνομα Qihoo 360, να μην σας θυμίζει τίποτε, όμως πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες anti-virus στη Κίνα, με εκατομμύρια πελάτες όμως σε όλον τον κόσμο. Η αντίστοιχη εφαρμογή για iOS συσκευές iPhone/iPad, πέραν της προστασίας από κακόβουλo λογισμικό, mallware, εκτελεί και λειτουργίες διαχείρισης της μνήμης, όπως τον καθαρισμό cashe ο οποίος βοηθάει στην απελευθέρωση πολύτιμης ποσότητας μνήμης, στις συσκευές σας. 

Στην εφαρμογή ξεχωρίζει επίσης η λειτουργία Privat Vault, η οποία σας επιτρέπει την αποκρυπτογράφηση φωτογραφιών, video και των ηχογραφήσεών σας με επιπλέον δυνατότητα του αυτόματου downloading, όλων το κρυπτογραφημένων φωτογραφιών σας,  από το facebook. 

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε πως, δυνατότητες εντοπισμού δεν διαθέτει η εφαρμογή, αλλά είναι σίγουρο πως θα σας ανταμείψει με τις υπόλοιπες δυνατότητές της.

Free Download

Πόσο χρήσιμη είναι μια εφαρμογή anti-virus;

Πριν ανοίξουμε οποιονδήποτε διάλογο για το κατά πόσο είναι απαραίτητες τέτοιου είδους εφαρμογές ή όχι στις συσκευές iPhone-iPad, αλλά και στις Android - Windows συσκευές -  smartphones και tablets - θα ήταν φρόνιμο να λάβουμε υπόψιν τα εξής:

  • Τα mobile λειτουργικά συστήματα σε γενικές γραμμές και κάτω από προϋποθέσεις, είναι ασφαλή.
  • Σε καμία περίπτωση δεν δέχονται τόσο έντονες επιθέσεις από ιούς και malware που δέχονται τα Windows και κατά τη γνώμη μας δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ.
  • Η συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών που έχουμε στις συσκευές μας, προέρχονται από το App Store και το αντίστοιχο κατάστημα εφαρμογών της Google, πράγμα που σημαίνει πως είναι ελεγχόμενες, χωρίς να αποκλείουμε το ενδεχόμενο πως κάτι μπορεί να τους ξεφύγει.
  • Όμως, τα malware για mobile συσκευές μπορούν να θέσουν σε πραγματικό κίνδυνο τα δεδομένα μας. κι όχι μόνο.

Θυμίζουμε πως στις mobile συσκευές μας έχουμε όλες τις επαφές μας, με τηλέφωνα, email διευθύνσεις κ.λ.π. Το e commerce (αγορές μέσω mobile συσκευών),  αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς. 

Να μην ξεχάσουμε και τους λεγόμενους "premium" αριθμούς, οι οποίοι μέσω μηνύματος SMS, μπορεί να προκαλέσουν χρεώσεις ανά λεπτό που δεν φαντάζεστε. Εάν ένα malware αποκτήσει πρόσβαση στη mobile συσκευή σας, είναι ικανό να εκμεταλλευτεί όλες τις παραπάνω καταστάσεις κι εμείς να ανακαλύψουμε το έργο του, όταν πλέον θα είναι αργά.

Ομάδα υψηλού κινδύνου είναι οι συσκευές που ανήκουν στην κοινότητα Jailbreak συσκευών, οι οποίες έχουν την ελευθερία να δεχθούν εγκατάσταση οποιουδήποτε προγράμματος, εκτός των εγκεκριμένων εφαρμογών της Apple.

Να προσθέσουμε πως αρκετές φορές έχουν ανακαλυφθεί κενά ασφαλείας κυρίως στο λειτουργικό Android αλλά και στο iOS, τα οποία μέχρι να αντιμετωπιστούν με minor αναβαθμίσεις, αφήνουν εκτεθειμένη τη συσκευή σας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι αναγκαία συνθήκη ή αλλιώς επιβάλλεται,  να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση μιας anti-virus εφαρμογής. Όσες εφαρμογές έχουμε να σας προτείνουμε, τις έχουμε δοκιμάσει εμείς οι ίδιοι αφενός, αφετέρου είναι εντελώς δωρεάν και τις θεωρούμε τις καλύτερες στο είδος τους.

Κάπου εδώ θα σας αφήσουμε να περάσετε στο πρακτικό μέρος, δοκιμάζοντας τις εν λόγω εφαρμογές. Εννοείται πως μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε clean συσκευές καθώς η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση μιας κατάστασης. Εάν κάτι από τα παραπάνω δεν έγινε κατανοητό, παρακαλούμε να μας το γνωστοποιήσετε στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status