Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pebble Watch: Συνεργάτης του iPhone

Pebble Watch: Συνεργάτης του iPhone
ired.gr

Είναι γνωστό ότι η Apple ετοιμάζει το iWatch το οποίο θα παρουσιάσει στις αρχές του 2015 και είναι σίγουρο ότι, για άλλη μια φορά, θα έχουμε ένα ποιοτικό προϊόν, από αυτά που μας έχει συνηθίσει.

Η τιμή του, βέβαια, είναι άγνωστη ακόμη, αλλά, κρίνοντας από τη συνήθη ποιότητα των προϊόντων της και τα χαρακτηριστικά του iWatch που διαβάζουμε στο site της Apple, σίγουρο είναι ότι θα είναι μάλλον τσουχτερή.

Διαβάστε ακόμη: iWatch Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εδώ κι ένα περίπου χρόνο όμως, κυκλοφορεί στην αμερικάνικη αγορά - αλλά και στην ευρωπαϊκή ένα ρολόι το οποίο, αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ένα πολύ ποιοτικό προϊόν, με πολλά διαφορετικά μοντέλα για όλα τα γούστα, αλλά και μεγάλες δυνατότητες, φτιαγμένο για να “παντρεύεται” απόλυτα με το iPhone (αλλά και με Android smartphones) και με πλήθος εφαρμογών που το καθιστούν όλο και περισσότερο χρηστικό.

ired-gear-Pebble-smartwatch-01

Και το όνομα αυτού Pebble (ελληνιστί: βότσαλο). Αν και δε μοιάζει και πολύ με βότσαλο και αρχικά μοιάζει αστείο το όνομά του, ωστόσο, δεν είναι καθόλου αστείο σαν κατασκευή και πραγματικά μπορεί να εντυπωσιάσει.

Χαρακτηριστικά

Τα χαρακτηριστικά του Pebble είναι, όπως είπαμε άκρως εντυπωσιακά και δείχνουν μια ποιοτική κατασκευή.

Επικοινωνεί ασύρματα μέσω Bluetooth 4.0 με το iPhone σας, η οθόνη του είναι 1.26 ίντσες, 144Χ168 pixels, τύπου e-paper για εύκολη ανάγνωση, LED backlit, με οπτικό κρύσταλο ειδικής επεξεργασίας για να μη μπορεί να γρατζουνιστεί!

ired-gear-Pebble-smartwatch-04-apps-faces

Έχει τρεις αισθητήρες, 3D accelerometer (όπως το iPhone!), πυξίδα και αισθητήρα έντασης φωτός (light sensor) ώστε να κανονίζει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες φωτισμού. Μάλιστα αν βρισκόμαστε σε σκοτεινό μέρος, φτάνει να τινάξουμε το χέρι μας ώστε να ανάψει αυτόματα ο φωτισμός της οθόνης. Ο άλλος τρόπος είναι να πατήσουμε το (μοναδικό) πλήκτρο που υπάρχει στην αριστερή μεριά του ρολογιού.

Το Pebble έχει συνολικά 4 πλήκτρα ( ένα αριστερά και τρία δεξιά) που χρησιμεύουν για τις διάφορες λειτουργίες όπως πλοήγηση σε μενού, επιλογές κλπ.

Η μπαταρία του είναι από πολυμερή λιθίου και αντέχει μέχρι 7 μέρες με μια φόρτιση, ο δε φορτιστής είναι τύπου καλωδίου USB με μαγνητικό συνδετήρα που πιάνει πάνω στο ρολόι (όπως στα Macbook).

Είναι αδιάβροχο μέχρι 50 μέτρα βάθος και λειτουργεί απρόσκοπτα μέχρι τα 3.000 μέτρα υψόμετρο.

Το υλικό της “κάσας” είναι ανοξείδωτο ατσάλι marine-grade από αυτά που χρησιμοποιούνται από το στρατό και έχει δερμάτινο λουρί ή μεταλλικό μπρασελέ ασορτί με το υπόλοιπο ρολόι. Αν αγοράσετε την έκδοση steel υπάρχουν και τα δύο μέσα, σε αντίθεση με την απλή έκδοση που έχει μόνο το λουρί.

Η δε εναλλαγή από λουρί σε μπρασελέ και τούμπαλιν, είναι πραγματικά παιχνιδάκι καθώς δε γίνεται με τον κλασικό τρόπο που γνωρίζουμε, αλλά με ένα πολύ απλούστερο και το απαιτούμενο εργαλείο συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία.

Η υποστηριζόμενη γλώσσα οθόνης είναι τα αγγλικά προς το παρόν κι έτσι οι ελληνικές γραμματοσειρές δεν αναγνωρίζονται δυστυχώς.

Με διαστάσεις 46Χ34Χ10.5 mm και βάρος 56 gr με το λουρί είναι ελαφρύ, άνετο και δυνατό.

Εφαρμογές και Χρήση

ired-gear-Pebble-smartwatch-02-apps-1

Το πρώτο που χρειάζεται να κάνετε όταν αποκτήσετε ένα Pebble είναι να “κατεβάσετε την αντίστοιχη (δωρεάν) εφαρμογή από το iTunes Store, να την εγκαταστήσετε και να συνδέσετε το ρολόι (αφού το ενεργοποιήσετε) μέσω Bluetooth με το iPhone σας. Η σύνδεση γίνεται με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να συνδέσουμε-ζευγοποιήσουμε μια οποιαδήποτε συσκευή bluetooth με το iPhone.

Αφού γίνει η ζευγοποίηση, είμαστε πια έτοιμοι για μαι καινούρια εμπειρία. Το Pebble παρακολουθεί άγρυπνα το iPhone και μας ειδοποιεί μέσω δόνησης για οποιοδήποτε τηλέφωνο δείχνοντας μάλιστα στην οθόνη του την αναγνώριση κλήσεως (εδώ είναι και το μοναδικό του μειονέκτημα γιατί - προς το παρόν - δεν αναγνωρίζει τα ελληνικά και δε μπορεί να απεικονίσει τους ελληνικούς χαρακτήρες). Παρομοίως όταν παίρνουμε εμείς κάποιο τηλέφωνο, απεικονίζει στην οθόνη του ποιον παίρνουμε.

Όποτε βγει κάποια ενημέρωση-αναβάθιση για το λογισμικό του ρολογιού από τη μητρική εταιρεία, λαμβάνουμε ειδοποίηση για να την εγκαταστήσουμε. Συνήθως προστίθενται νέες δυνατότητες που αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα του τηλεφώνου.

Πριν προχωρήσουμε σε άλλες εφαρμογές πρέπει να περιγράψουμε την κυρίως εφαρμογή Pebble Smartwatch που δίνει τη δυνατότητα στο ρολόι, να επικοινωνεί με το iPhone, να ελέγχει την κάμερα, να ελέγχει τη μουσική, να λαμβάνει και να ειδοποιεί για κλήσεις και μηνύματα και να παρέχει αρκετές διαφορετικές οθόνες (watchfaces) για να μη βαριόμαστε να βλέπουμε όλο την ίδια.

Κάτι ακόμη που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι η μνήμη του Pebble μας επιτρέπει να έχουμε μέχρι οχτώ εφαρμογές ταυτόχρονα και τις υπόλοιπες που τυχόν έχουμε, αν τις αποθηκεύουμε στο τηλέφωνό μας και να τις εναλλάσσουμε. Λέγοντας 8 εφαρμογές εννοούμε 8 διαφορετικές, δηλαδή αν μία από αυτές είναι μια εφαρμογή πολυ-εργαλείο, εκλαμβάνεται ως μία και πιάνει μόνο μία θέση μνήμης.

Μερικές από τις εφαρμογές που υπάρχουν για το Pebble στο iTunes Store είναι:

ired-gear-Pebble-smartwatch-03-apps-2

Pimp my Pebble: είναι μια πολυ-εφαρμογή που μας δίνει δυνατότητα να προσθέσουμε διάφορες λειτουργίες στο ρολόι μας. Μεταξύ αυτών είναι Υπομνήσεις, Καιρός, Ημερολόγιο, Χρηματιστήριο, GPS, έλεγχος της κάμερας του iPhone και Find my Phone.

Pebble Nav: όπως λέει και το όνομά του, ένα πλήρες GPS που απεικονίζεται και στην οθόνη του τηλεφώνου και στην οθόνη του ρολογιού.

Pebble GPS: κάνει ό,τι και το Pebble Nav με επιπλέον δυνατότητα να μας δείχνει και τον καιρό.

TTMM-watchfaces for Pebble: μια συλλογή από πολλές και διαφορετικές οθόνες ρολογιού για να αλλάζετε όταν βαριέστε αυτήν που έχετε για απεικόνιση της ώρας. Υπάρχουν αρκετές τέτοιες εφαρμογές και κάποιες μάλιστα σας επιτρέπουν να σχεδιάσετε τη δική σας οθόνη (watchface)

Pebble step: μια εφαρμογή που - όπως λέει και το όνομά της σας παρακολουθεί βήμα-βήμα στις καθημερινές σας δραστηριότητες και σας πληροφορεί πόσα μέτρα έχετε κάνει, πόσες θερμίδες κάψατε, καταλαβαίνει πότε κινείστε ή όχι ώστε να ενεργοποιηθεί ανάλογα, αν τρέχετε, αν περπατάτε, αν καταβάλετε προσπάθεια ή είστε χαλαροί κλπ.

Smartwatch for Pebble: άλλη μια εφαρμογή πολυ-εργαλείο με πολλές δυνατότητες.

Pebble Design Time: εφαρμογή που σας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσετε τη δική σας οθόνη (watchface) στο iPhone σας και μετά να την “ανεβάσετε στο Pebble σας.

Pebble snap: ένα πλήρες χειριστήριο για την κάμερα του iPhone.

Δε θα συνεχίσω άλλο γιατί οι εφαρμογές είναι πολλές και όσο πάνε αυξάνονται. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι οι περισσότερες είναι απολύτως δωρεάν και ελάχιστες έχουν ένα μικρό κόστος απόκτησης.

Συμπεράσματα

ired-gear-Pebble-smartwatch-07

Όπως θα είδατε, έχουμε να κάνουμε με μία πολύ ποιοτική κατασκευή με μεγάλη χρηστικότητα που αυξάνεται με τις συνεχώς αυξανόμενες στον αριθμό εφαρμογές που εκδίδονται από διάφορους σχεδιαστές λογισμικού.

Με τιμή που ξεκινάει από 99$ και φτάνει τα 199$ (μπορούμε να το αγοράσουμε απ’ ευθείας από το site της εταιρίας και θα έλθει στην πόρτα μας με μικρή επιβάρυνση για ταχυδρομικά), μοιάζει να είναι μια επιλογή που δε θα μας άφηνε ασυγκίνητους.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status