Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iMessages - Ποιες σημαντικές αλλαγές έφερε το OS X Yosemite

iMessages - Ποιες σημαντικές αλλαγές έφερε το OS X Yosemite
ired.gr

Σημαντικές βελτιώσεις αντικρίσαμε στην εφαρμογή Μηνύματα, οι οποίες συμβάλλουν στη βελτίωση της παραγωγικότητας, καθιστώντας ευκολότερη τη επικοινωνία. Μεταξύ των βελτιώσεων στην αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής, θα συναντήσετε τη δυνατότητα αποστολής αρχείων ήχου.

Μπορεί να κάνετε εγγραφή φωνής με το πάτημα ενός πλήκτρου και να τη συμπεριλάβετε στο μήνυμά σας, είτε SMS είτε MMS. Ας εμβαθύνουμε λίγο.Τυχαίνει αρκετές φορές να είναι απλώς πιο εύκολο να πείτε κάτι, παρά να το πληκτρολογήσετε.

Για το σκοπό αυτό μπορούν να βοηθήσουν τα ηχητικά κλιπ. Η νέα αυτή λειτουργία που προστέθηκε στο Yosemite, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε πολύ γρήγορα ένα ηχητικό κλιπ και να το εντάξετε στο μήνυμά σας.

Τα ηχητικά κλιπς δεν αντικαθιστούν λειτουργίες Voice over IP, Skype ή οποιαδήποτε άλλη streaming τεχνολογία, αλλά δρουν συμπληρωματικά και αποστέλλονται μέσω λογαριασμού iMessage είτε σε Mac υπολογιστές, είτε σε iOS συσκευές. Ο τρόπος χρήσης είναι πολύ απλός και δεν χρειάζεται να αφιερώσουμε έναν οδηγό γι' αυτόν τον σκοπό.

Κάνετε κλικ στο πλήκτρο του μικροφώνου, καταγράψτε το μήνυμά σας και αυτόματα θα σταλεί. Εδώ να πούμε πώς έχετε την επιλογή να κρατήσετε το ηχητικό κλιπ, (πατώντας πάνω στη λέξη "keep") ή αφήνετε το μήνυμα να εξαφανιστεί μετά από μερικά λεπτά. Έτσι η συνομιλία σας δεν πρόκειται να γεμίσει από αρχεία ήχου.

Δεν χρειάζεται να κάνετε οποιαδήποτε προσαρμογή του ηχητικού κλιπ. Ο υπολογιστής Mac φροντίζει τα υπόλοιπα και στέλνει το μήνυμα στον παραλήπτη. Η κωδικοποίηση του αρχείου, για όσους ενδιαφέρονται, είναι αρχείο .amr. Το Adaptive Multi Rate, είναι συμπιεσμένο αρχείο ήχου, βελτιστοποιημένο για καταγραφή ομιλίας σε μέτρια ποιότητα.

Μπορούσατε και παλιότερα να συμπεριλάβετε ένα ηχητικό κλιπ, σε ένα μήνυμά σας, μόνο που θα έπρεπε να καταγράψετε τον ήχο, να τον αποθηκεύσετε ως ξεχωριστό αρχείο, στη συνέχεια να το σύρετε στο iMessage και να το αποστείλετε. Τα ηχητικά κλιπ του αναβαθμισμένου λογισμικού, απλοποιούν τη διαδικασία σε μερικά κλικ, καθιστώντας τα πανεύκολα στη χρήση.

Διαβάστε το άρθρο μας: iOS 8 - Οι νέες λειτουργίες των μηνυμάτων

iMessage και SMS/MMS

ired-imessages-mac-01-th

Πάμε τώρα στα πολύ καλά. Η εφαρμογή μηνύματα όπως προείπαμε, είναι ένα εύκολο εργαλείο ώστε να επικοινωνείτε με άλλους χρήστες της εφαρμογής, για OS X και iOS, καθώς και με υπηρεσίες που υποστηρίζουν την εφαρμογή Μηνύματα (όπως το Google Talk, Yahoo, AOL κ.λ.π).

Στο σημείο που μπορούμε να πούμε πως δεν τα πήγαινε καλά η εφαρμογή Μηνύματα, είναι στην επικοινωνία με χρήστες που δεν κατέχουν iOS συσκευές. Η υπηρεσία αποστολής σύντομων μηνυμάτων (SMS) καθώς και η υπηρεσία μηνυμάτων πολυμέσων (MMS), ήταν άγνωστες έως τώρα στους υπολογιστές Mac, και μπορούμε να πούμε πως είναι οι κύριες υπηρεσίες σύντομης επικοινωνίας.

Οι υπηρεσίες αυτές χρησιμοποιούν ασύρματα πρωτόκολλα μέσω παρόχων κινητής τηλεφωνίας, κι ως εκ τούτου ήταν αδύνατη η επικοινωνία με φίλους σας με τα πράσινα συννεφάκια - "our green bubble friends" - δανειζόμενος τη φράση του Craig Federighi, στο WWDC 2014.

Έρχεται λοιπόν το νέο λογισμικό Yosemite και αλλάζει ό,τι γνωρίζαμε έως σήμερα. Το χαρακτηριστικό Handoff για Mac και iOS, φέρνει πιο κοντά όλες τις συσκευές Apple. Εάν έχετε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση iOS 8.1+, μπορείτε να λαβετε εισερχόμενα μηνύματα SMS και MMS στον υπολογιστή σας Mac, από χρήστες μη iOS συσκευών και να στείλετε εξίσου.

Υπάρχουν κάποιες οδηγίες για να ακολουθήσετε καθώς θα πρέπει οι συσκευές iPhone και Mac να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi και να κάνουν χρήση της ίδιας Apple ταυτότητας (Apple ID). Έτσι μπορείτε πλέον να επικοινωνείτε και με μηνύματα SMS/MMS μέσα από τον υπολογιστή όπως και με τα μηνύματα iMessages.

Group στην εφαρμογή Μηνύματα

ired-imessages-mac-02

Τα groups ή στα ελληνικά οι ομάδες συνομιλιών, δέχθηκαν βελτιώσεις στο νέο λειτουργικό Yosemite, καθιστώντας εύκολη τη διαχείρισή τους, χάρη στην προσθήκη ενός νέου πλήκτρου με τίτλο "Λεπτομέρειες", στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου συνομιλίας.

Το πλήκτρο αυτό σας παρέχει τη δυνατότητα να δώσετε έναν τίτλο στη συνομιλία σας, συμβάλλοντας - ελπίζουμε - στο να παραμένουν οι συμμετέχοντες, εντός θέματος. Τώρα τι άλλο..., μπορείτε να σιωπήσετε τις γνωστοποιήσεις από τη συνομιλία προσωρινά, για παράδειγμα εάν είστε σε ένα meeting, και να τις ενεργοποιήσετε και πάλι με το πέρας, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψετε τη συνομιλία της ομάδας.

Προσθέστε νέους συμμετέχοντες ή αφαιρέστε ακόμη και τον εαυτό σας από μία συνομιλία όταν δεν έχετε κάτι άλλο να πείτε σε αυτή.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως η Apple επαναπροσέγγισε την εφαρμογή Μηνύματα στο νέο λειτουργικό Yosemite, κάνοντας βασικές βελτιώσεις, με χαρακτηριστικά όπως ηχητικά κλιπ και ομάδες συνομιλιών. Το χαρακτηριστικό όμως που ξεχωρίζει την εφαρμογή, είναι επικοινωνία μέσω SMS/MMS.

To νέο χαρακτηριστικό Handoff είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο λειτουργικών OS X και iOS, ο οποίος προσφέρει ένα μοναδικό τρόπο επικοινωνίας είτε είστε κοντά στο iPhone σας είτε είστε μακριά. Θα συνεχίσουμε και με άλλα άρθρα τα οποία θα δίνουν λεπτομέρειες του νέου λογισμικού Yosemite.

Διαβάστε το άρθρο μας: iOS 8 - Handoff - Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εάν κάτι από τα παραπάνω δεν ήταν σαφές ή επιθυμείτε περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να μας το γνωστοποιήσετε στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status