Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άλλη μία πρωτιά για την Apple - Ο Tim Cook Πρόσωπο της Χρονιάς

Άλλη μία πρωτιά για την Apple - Ο Tim Cook Πρόσωπο της Χρονιάς
ired.gr

Ο CEO της Αpple Tim Cook κέρδισε τον τίτλο "Πρόσωπο της χρονιάς"

Για την καθοδήγηση της Apple στη συνεχή οικονομική επιτυχία ο Tim Cook, με την εισαγωγή της εταιρείας σε νέες κατηγορίες προϊόντων, θέτοντας το ήθος πάνω από τα κέρδη, κέρδισε επάξια τον τίτλο "Person of the Year" - πρόσωπο της χρονιάς - από την οικονομική εφημερίδα The Financial Times.

Στην αιτιολόγηση της επιλογή τους στο δημοσίευμα της εφημερίδας με έδρα το Λονδίνο, σημειώνεται πως οι μετοχές της Apple αυξήθηκαν έως και 50%, από την τελευταία ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, τον περασμένο Φεβρουάριο.

ired-tim-cook-apple-poty-02

Ήταν τότε η στιγμή που ο Cook προειδοποίησε τους επενδυτές να εγκαταλείψουν την μετοχή - "get out of the stock" - εάν θέτουν το κέρδος, πάνω των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και από την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία.

Η αύξηση που έχει δεχθεί η μετοχή της Apple μέσα στο 2014 ισοδυναμεί με σχεδόν το σύνολο κεφαλαιοποίησης της ανταγωνιστικής εταιρείας Google. O Tim Cook επέβλεψε ο ίδιος τη δημιουργία της υπηρεσίας Apple Pay, και του νέου προϊόντος APPLE WATCH (Διαβάστε: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Apple Watch), βελτίωσε τη διαφάνεια στην αλυσίδα εφοδιασμού, μείωσε την εξάρτηση από το πετρέλαιο και τις μη-ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πολλά άλλα.

Τέλος ο Cook πήρε θέση και για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, τον περασμένο Οκτώβριο, όπου δημοσίευσε επιστολή του, όπου αποκάλυπτε πως είναι περήφανος που είναι ομοφυλόφιλος - "proud to be gay.". Σημειώστε πως καμία αναφορά δεν είχε γίνει προηγουμένως σχετική με τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, υπερασπίζοντας όμως την ισότητα ανοιχτά , κατά τη θητεία του ως διευθύνων σύμβουλος της Apple.

Οι Financial Times τόνισαν ιδιαίτερα την αυξημένη επαναγορά ιδίων μετοχών και μερισμάτων από την εταιρεία, επιστρέφοντας περισσότερα χρήματα στους επενδυτές. Μη ξεχνάμε και την απόκτηση της Beats Electronics για 3.000.000.000 δολάρια τον περασμένο Μάιο και φυσικά τη δυναμική κυκλοφορία των iPhone 6 και iPhone 6 Plus (Διαβάστε: Review iPhone 6 plus), τον Σεπτέμβριο.

ired-tim-cook-apple-poty-01

Ο Cook επιλέχτηκε ανάμεσα στους Jacκ Ma, CEO Alibaba, τον Ρώσο πρόεδρο Vladmir Putin, και την pop star Taylor Swift. Ποια είναι η δική σας άποψη; Κέρδισε επάξια τον τίτλο ανάμεσα στους υποψηφίους ή όχι; Περιμένουμε τις απόψεις σας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status