Συνεργασία Apple και IBM, MobileFirst για iOS

Συνεργασία Apple και IBM, MobileFirst για iOS
ired.gr

Η συμφωνία

Στις 15 Ιουλίου του 2014 η Apple και η IBM είχαν ανακοινώσει την έναρξη της αποκλειστικής τους συνεργασίας με σκοπό την δημιουργία μιας πλατφόρμας υποστήριξης και παροχής υλοποιήσεων λογισμικού για τις εταιρείες / πελάτες τους, η οποία θα βασιζόταν στο iOS.

Στις αρχές του Νοέμβρη, είχαν ανακοινωθεί από την IBM προγράμματα υποστήριξης για την πλατφόρμα. Κυριότερο χαρακτηριστικό τους ήταν η συνεχής (24/7) υποστήριξη των πελατών τους.

ired-ibm-apple-ios-01

Οι εφαρμογές

Πλέον όμως, ήρθε η ώρα για να δοθούν στην κυκλοφορία οι πρώτες αποκλειστικές εφαρμογές του προγράμματος. Ας τις δούμε λοιπόν:

Plan Flight

plan-flight

Η εφαρμογή απευθύνεται σε εταιρίες ταξιδίων και μεταφορών και βοηθάει στον έλεγχο της κατανάλωσης καυσίμων και των εξόδων για αυτά.

Passenger+

passanger-plus

Η εφαρμογή απευθύνεται σε εταιρίες ταξιδίων και μεταφορών και βοηθάει στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών προς τους πελάτες τους.

Advise & Grow

advise-grow

Η εφαρμογή απευθύνεται σε Τραπεζικούς οργανισμούς και σε εταιρείες του Χρηματοπιστωτικού τομέα. Παρέχεται ανάλυση στα προφίλ των πελατών τους για την παροχή πιο προσωποποιημένων προτάσεων / λύσεων.

Trusted Advise

trusted-advice

Η εφαρμογή απευθύνεται σε Τραπεζικούς οργανισμούς και σε εταιρείες του Χρηματοπιστωτικού τομέα και επιτρέπει στους συμβούλους των εταιρειών να έχουν πρόσβαση στα χαρτοφυλάκια των πελατών τους εν κινήσει. Επίσης, δίνει την δυνατότητα για on the road συναλλαγές, σε πραγματικό χρόνο.

Retention

retention 

Η εφαρμογή απευθύνεται σε ασφαλιστικές εταιρείες και βοηθάει τους ασφαλιστικούς συμβούλους να έχουν πρόσβαση στις καρτέλες των πελατών τους εν κινήσει, παρέχοντας ανάλυση, alerts και προσωποποιημένες προτάσεις. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα για on line ολοκλήρωση συναλλαγών με την χρήση των ηλεκτρονικών υπογραφών (e-signatures).

Case Advise

case-advise

Αφορά κυβερνητικούς οργανισμούς με εξειδίκευση στην Κοινωνική Πρόνοια. Υποστηρίζει τους κοινωνικούς λειτουργούς κατά τις επισκέψεις τους σε οικογένειες ή μεμονωμένους πολίτες. Αναλύει τα δεδομένα και προλαμβάνει επικίνδυνες καταστάσεις με βάση τα προφίλ των πολιτών. 

Incident Aware

incident-aware

Απευθύνεται σε κυβερνητικούς οργανισμούς και δίνει την δυνατότητα σε αξιωματούχους να έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο (με video) σε ατυχήματα που έχουν συμβεί ανά περιοχή.

Sales Assist

sales-assist

Αφορά την αγορά λιανικής και δίνει την δυνατότητα στους πωλητές να έχουν πρόσβαση στο προφίλ των πελατών τους, προκειμένου να είναι σε θέση να προτείνουν προσωποποιημένες λύσεις.

Pick & Pack

pick-and-pack

Αφορά την αγορά λιανικής και δίνει την δυνατότητα στους υπεύθυνους των καταστημάτων να καταγράφουν το απόθεμά τους ώστε να δίνονται αυτόματα οι νέες παραγγελίες στους προμηθευτές.

Expert Tech

expert-tech

Αφορά τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Είναι μια υλοποίηση του Facetime μεταξύ των εκπροσώπων των εταιρειών για άμεση επίλυση των προβλημάτων.

Μας αφορά;

Σε πρώτη ανάγνωση όχι, από την στιγμή που οι εφαρμογές αλλά και το πρόγραμμα “IBM MobileFirst for iOS” αφορούν εταιρείες. Όμως, η Apple δείχνει να μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος, όπου δεν είχε φροντίσει να ωθήσει το Mac OS στα εταιρικά περιβάλλοντα και αυτό την είχε οδηγήσει στην δημιουργία ενός πολύ αδύναμου brand. Έτσι, σε βάθος χρόνου, το αποτέλεσμα  ήταν η συρρίκνωση των ποσοστών και των πωλήσεών της.

Όλα αυτά όμως δείχνουν μακρινό παρελθόν, η εδραίωση του iOS στα επιχειρηματικά περιβάλλοντα είναι δεδομένη και όλα δείχνουν πως το iOS  ήρθε για να μείνει!

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: