Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Μέρος Δεύτερο

Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Μέρος Δεύτερο
ired.gr

1Σταματήστε την μουσική προγραμματισμένα

Πολλές φορές ακούμε μουσική και μετά μας παίρνει ο ύπνος αφήνοντας το iPhone (iPod, iPad) μας να παίζει ασταμάτητα ενώ κοιμόμαστε. Το αποτέλεσμα είναι, όταν ξυπνήσουμε, να τρέχουμε για να βρούμε φορτιστή για την άδεια μπαταρία της συσκευής μας. Ιδού λοιπόν ένα κόλπο για να μη συμβεί κάτι τέτοιο.

Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Μέρος Δεύτερο 1

  • Ανοίγουμε την εφαρμογή «Ρολόι» (Clock) και μεταβαίνουμε στην ενότητα «Χρόνο-διακόπτης» (κόκκινο εικονίδιο ρολογιού κάτω δεξιά στη διπλανή εικόνα.).
  • Στη συνέχεια, ορίζουμε το χρονικό όριο μετά από το οποίο θέλουμε να σταματήσει η αναπαραγωγή (π.χ. μετά από μία ώρα).
  • Στη συνέχεια επιλέγουμε αντί για ήχο ειδοποίησης κατά τη λήξη (εκεί που τώρα γράφει «Ραντάρ»
  • Επιλέγουμε από το μενού που θα ανοίξει το «Διακοπή Αναπαραγωγής» (τελευταία επιλογή κάτω-κάτω).

Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Μέρος Δεύτερο 2

Αυτό ήταν. Μόλις πατήσουμε «Έναρξη» αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση και, μόλις τελειώσει, η μουσική θα σταματήσει αυτόματα. Κοιμηθείτε άφοβα.

2 Σβήστε το τελευταίο ψηφίο στην εφαρμογή «Αριθμομηχανή» (Calculator)

Κάνατε ένα λάθος στην πληκτρολόγηση και εισάγατε ένα λάθος αριθμό σε μια σειρά αριθμών; Αντί να πατήσετε το ‘C’ και να σβήσετε όλη τη σειρά, μπορείτε να σβήσετε μόνο το τελευταίο ψηφίο (ή όσα ακόμη θέλετε, ένα-ένα).

Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Μέρος Δεύτερο 3

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα γρήγορο «swap» πάνω στον αριθμό από δεξιά προς τ’ αριστερά με το δάχτυλό σας. Αμέσως θα δείτε να σβήνεται το τελευταίο ψηφίο. Αν συνεχίσετε έτσι, μπορείτε να σβήσετε όσα ψηφία θέλετε μέχρι και ολόκληρο τον αριθμό.

3 Χρησιμοποιείστε το καλώδιο των ακουστικών (headset) για να τραβήξετε φωτογραφίες

Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Μέρος Δεύτερο 4

Τρέμουν τα χέρια σας και δεν μπορείτε να τραβήξετε σταθερές φωτογραφίες; Το παρακάτω τρικ ίσως σας βοηθήσει. Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες με τα πλήκτρα αύξησης-μείωσης φωνής στα ακουστικά του iPhone σας.

Θέλετε να μάθετε όλες τις λειτουργίες των ακουστικών;

Δείτε το : Οδηγίες για την χρήση των ακουστικών iPhone


4 Χρησιμοποιείστε Emoji εικονίδια με συντομεύσεις για ευκολία

Σας αρέσει να χρησιμοποιείτε εικονίδια Emoji (emoticons) κατά την πληκτρολόγηση μηνυμάτων; Να ένας εύκολος και σύντομος τρόπος για να ο κάνετε γρήγορα και εύκολα.

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληκτρολόγια > Πληκτρολόγιο > Προσθήκη νέου πληκτρολογίου

Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Μέρος Δεύτερο 5

Βρείτε στη λίστα που θα εμφανιστεί το Emoji και προσθέστε το.

Πηγαίνετε στις «Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληκτρολόγια > Συντομεύσεις > και πατήστε το «+» (πάνω δεξιά) για εισάγετε νέα συντόμευση.

Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Μέρος Δεύτερο 6

Στη νέα οθόνη που θα εμφανιστεί, πατήστε στη «Φράση» και, αφού αλλάξετε πληκτρολόγιο σε Emoji, επιλέξτε το εικονίδιο που θέλετε. Μετά πατήστε στο «Συντόμευση» και, αφού αλλάξετε σε κανονικό πληκτρολόγιο (αγγλικό ή ελληνικό ή ό,τι προτιμάτε) γράφετε τη λέξη που κατά τη γνώμη σας αντιπροσωπεύει το εικονίδιο Emoji βάλατε στη «Φράση».

Είσαστε έτοιμοι. Κάθε φορά που θα γράφετε τη λέξη που βάλατε στη «Συντόμευση», θα εμφανίζεται το αντίστοιχο Emoji.

5 Διαμορφώστε το κείμενο ενός email

Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Μέρος Δεύτερο 7

Αν χρειάζεται να διαμορφώσετε το κείμενο ενός email (π.χ. έντονα ή πλάγια) αυτό είναι δυνατό με τον παρακάτω τρόπο:

Επιλέξτε απλά το κείμενο που θέλετε να διαμορφώσετε (πατώντας παρατεταμένα επάνω του και επιλέγοντας «Επιλογή» από τη μπάρα που θα εμφανιστεί).

Κατόπιν πατήστε το βελάκι επιλογών που είναι στο άκρο δεξιά της μαύρης μπάρας. Αμέσως θα εμφανιστούν οι επιλογές διαμόρφωσης.

Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Μέρος Δεύτερο 8

Πατήστε στο πλήκτρο «BIU». Αμέσως θα ανοίξουν οι επιλογές «Έντονο, Πλάγιο, Υπογράμμιση». Επιλέξτε αυτό που θέλετε, πατήστε σε κενό σημείο (π.χ. δίπλα στη λέξη) για να φύγει η μπάρα και είστε έτοιμοι.

Δείτε τις εικόνες για καλύτερη κατανόηση.

6 Πώς να διορθώσετε τις καθυστερήσεις του πλήκτρου «Home» σε ένα iPhone (iPad, iPod Touch)

Το πλήκτρο «Έναρξης» (Home) σε μια συσκευή iOS χρησιμοποιείται πάρα πολύ και για πολλούς σκοπούς. Με τη χρήση μπορεί να αρχίσει να παρουσιάζει καθυστερήσεις καθώς το χρησιμοποιούμε για να κλείσουμε μια εφαρμογή, να επιστρέψουμε στην αρχική οθόνη κλπ. Προκειμένου να το επαναφέρουμε στην αρχική γρήγορη λειτουργία του υπάρχουν δύο τρόποι.

Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Μέρος Δεύτερο 9

Κάνοντας επανεκκίνηση στη συσκευή. Αυτό γίνεται με το να πατήσουμε ταυτόχρονα το κουμπί «Έναρξης» και το κουμπί «Ύπνου» (Sleep) που βρίσκεται πάνω δεξιά (στις περισσότερες πλην του iPhone 6 που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά). Κρατάμε πατημένα τα δύο αυτά πλήκτρα μέχρι να δούμε την οθόνη της συσκευής να σβήνει και να ανάβει ξανά εμφανίζοντας το λευκό «μηλαράκι» της Apple. Μόλις εμφανιστεί η αρχική οθόνη με τα εικονίδια της η εκκίνηση έχει τελειώσει και είμαστε έτοιμοι.

Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Μέρος Δεύτερο 10

Σε περίπτωση που δεν πιάσει η προηγούμενη μέθοδος, υπάρχει και μία άλλη. Αυτή τη φορά θα πρέπει να έχουμε ανοιχτές τις εφαρμογές «Ημερολόγιο» (Calendar) ή «Καιρός» (Weather). Ενώ είστε σε μία από τις παραπάνω εφαρμογές, πατήστε το πλήκτρο «Sleep» η γνωστή μπάρα επάνω που λέει «σύρετε για κλείσιμο». Αμέσως μετά πατάτε παρατεταμένα το πλήκτρο «Home» μέχρι να εξαφανιστεί η μπάρα αυτή. Τελειώσατε, το πλήκτρο «Home» έχει πια ρυθμιστεί.

Δείτε ακόμη:

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status