Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της προώθησης κλήσεων σε iPad ή Mac

Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της προώθησης κλήσεων σε iPad ή Mac
ired.gr

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του λειτουργικού iOS 8 αλλά και του OS X Yosemite είναι το Continuity. To χαρακτηριστικό αυτό αποτελείται από 4 σημαντικές λειτουργίες:

Τη λειτουργία απάντησης σε εισερχόμενη κλήση από το iPad ή το Mac σας, τη λειτουργία Handoff, όπου σας δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσετε την εργασία που ξεκινήσατε σε μία iOS συσκευή στο υπολογιστή σας και το αντίθετο, να λάβετε και να στείλετε SMS από οποιαδήποτε συσκευή βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο και τέλος τη λειτουργία Ιnstant hotspot, όπου εάν βρεθεί η μία συσκευή κοντά στην άλλη, παρέχει σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω 3G, όταν η σύνδεση μέσω Wi-Fi δεν είναι εφικτή.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την πρώτη λειτουργία, αποδοχής εισερχόμενης κλήσης. Κανείς δεν αμφιβάλλει πως είναι πραγματικά χρήσιμο να μπορεί να απαντά κάποιος σε μία εισερχόμενη κλήση, από το iPad ή ακόμη κι από τον υπολογιστή Mac.

 απενεργοποίηση της προώθησης κλήσεων σε iPad 1

Για να αντιληφθείτε τα παρακάτω θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι συσκευές iPhone υποστηρίζουν Cellurar voice radios και μπορούν να δέχονται κλήσεις μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Το ίδιο hardware εμπεριέχεται και στις συσκευές iPad χωρίς όμως να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο τηλεφωνίας.

Όσο αφορά τους υπολογιστές Mac δεν υποστηρίζουν τέτοιες δυνατότητες. Οι συσκευές αυτές - iPad & Mac - δύναται να κάνουν κάνουν κλήσεις επικοινωνίας μόνο μέσω της υπηρεσίας FaceTime ή μέσω των υπηρεσιών VOIP, όπως είναι το Skype. Oι υποτιθέμενες αυτές λύσεις δεν βοηθούν στην περίπτωση που έχετε αφήσει π.χ. τη συσκευή σας να φορτίζει στο υπνοδωμάτιο κι εσείς βρίσκεστε μπροστά στον υπολογιστή σας.

Σε περίπτωση εισερχόμενης κλήσης θα πρέπει να σηκωθείτε από τη θέση σας για να απαντήσετε. Εδώ έρχεται αυτό που λέμε η μαγεία του χαρακτηριστικού Continutity.

Αν το iPhone σας βρίσκεται σε εμβέλεια Wi-Fi, τότε μπορείτε να απαντήσετε σε μία εισερχόμενη κλήση από τη συσκευή που είναι πιο κοντά σας (iPad - Mac). Η λειτουργία αυτή έχει την ικανότητα να σας δείξει τον αριθμό που σας καλεί και το όνομα του καλούντος τόσο σε Mac όσο και σε iPad. Τέλος όπως ακριβώς γίνεται και στο iPhone, μπορείτε να βλέπετε και τη φωτογραφία της επαφής που σας καλεί.

Η λειτουργία αυτή είναι αμφίδρομη, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα εάν η συσκευή σας iPhone είναι εντός εμβέλειας, να καλέσετε κάποια επαφή σας από το iPad ή το υπολογιστή σας, Mac. Δεν χρειάζεται καμία ενέργεια από εσάς εάν τηρούνται τα παραπάνω. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που θεωρήσετε εκνευριστικό να χτυπούν ταυτόχρονα όλες οι συσκευές σας;

Θα σας δείξουμε πως είναι δυνατόν να απενεργοποιήσετε συσκευές που δεν επιθυμείτε να συμμετέχουν στην παραπάνω λειτουργία.

Απενεργοποίηση λειτουργίας προώθησης τηλεφωνικών κλήσεων

απενεργοποίηση της προώθησης κλήσεων σε iPad 2 

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις σε iPhone ή iPad.

Αναζητήστε και πατήστε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής FaceTime.

Την παραπάνω ενέργεια θα πρέπει να την επαναλάβετε σε κάθε συσκευή την οποία δεν επιθυμείτε να συμμετέχει στην προώθηση κλήσεων.

Φυσικά η απενεργοποίηση είναι αναστρέψιμη, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή και θέτοντας της εναλλαγή "Κλήσεις κινητού iPhone" στη θέση ON. Εάν κάτι από τα παραπάνω δεν είναι σαφές ή χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να μας το γνωστοποιήσετε στα σχόλια.

Θέστε την εναλλαγή ¨Κλησεις κινητού iPhone στη θέση OFF"

Θέλετε να μάθετε τα πάντα για τις νέες λειτουργίες του iOS 8;

Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους:

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status