Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ετοιμάζεται Mozilla Firefox για iOS;

Ετοιμάζεται Mozilla Firefox για iOS;
ired.gr

Επικαιρότητα: Η Mozilla σχεδιάζει την κυκλοφορία του Firefox για iOS!

Το πρόγραμμα περιήγησης Firefox της Mozilla μπορεί να "πάρει" γρήγορα το δρόμο του για το iOS, σύμφωνα με δήλωση που έκανε ο αντιπρόεδρος του project, Jonathan Nightingale σε μια εσωτερική εκδήλωση της Mozilla .

Είπε χαρακτηριστικά: "Πρέπει να είμαστε όπου οι χρήστες μας, οπότε θα κυκλοφορήσουμε τον Firefox για το iOS."

 firefox-ios-01

Η συγκεκριμένη δήλωση σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στην ιδεολογία της Mozilla, καθώς η εταιρεία έχει στο παρελθόν επανειλημμένα πει ότι δεν θα μπορούσε να προσφέρει μια έκδοση του Firefox για το iOS.

Αυτό συμβαίνει γιατί η Apple μέχρι τώρα δεν έχει επιτρέψει σε εφαρμογές / περιηγητές τρίτων να χρησιμοποιούν την δική τους web engine.

Η τακτική της Apple έως και σήμερα είναι και οι περιηγητές τρίτων κατασκευαστών να χρησιμοποιούν την web engine που χρησιμοποιεί ο Safari, το WebKit, καθώς και τον δικό της μηχανισμό Javascript.

firefox-ios-02

Το 2013, ο τότε Αντιπρόεδρος του προϊόντος, Jay Sullivan, είχε δηλώσει "δεν αισθάνομαι πως θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε τον browser που θα θέλαμε στην πλατφόρμα της Apple" λόγω του συγκεκριμένου περιορισμού, καθώς και ότι "δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την υλοποίηση του Firefox στο iOS".

Με την έλευση του iOS 8 η Apple επιτρέπει στους περιηγητές τρίτων να χρησιμοποιούν την JavaScript Nitro Engine, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει penalty στην απόδοση αυτών σε σύγκριση με τον Safari, αν και ακόμα δεν έχει επιτρέψει τον ορισμό εναλλακτικού default browser στο iOS.

Δεν έχουν διαρρεύσει ακόμα αναλυτικά στοιχεία για τις προθέσεις της Mozilla, αλλά θεωρείται πλέον σίγουρο πως ο σχεδιασμός του Firefox για το iOS θα κινείται στα (νέα, λιγότερο αυστηρά) πλαίσια της Apple.

firefox-ios-03

Αναμένεται πάντως να υποστηριχθεί πλήρως ο συγχρονισμός των λογαριασμών αλλά και των δεδομένων σας.

Παρακολουθούμε όλες τις ενδεχόμενες εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε για κάθε νεότερο, για τον πολύ δημοφιλή browser, Mozilla Firefox.

Δείτε πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις νέες λειτουργίες του iOS 8

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status