2048: Ένα παιχνίδι για αυτούς που δεν παίζουν παιχνίδια

2048: Ένα παιχνίδι για αυτούς που δεν παίζουν παιχνίδια
ired.gr

Εισαγωγή

Πολλοί από εμάς (ιδιαίτερα κάποιοι μεγαλύτεροι) δεν ασχολούμαστε ιδιαίτερα με τα παιχνίδια.

Σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται χρόνος για την σχετική εξοικείωση, σε άλλες τα πολύπλοκα γραφικά δεν είναι το ζητούμενο και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις χρειαζόμαστε κάτι γρήγορο και απλό, για να μπορούμε να το συνεχίζουμε ανά πάσα στιγμή που θα υπάρχει διαθέσιμος χρόνος.

ired-2048-game-03

Το 2048 "ήρθε" ακριβώς για αυτή την κατηγορία των χρηστών!

Σκοπός παιχνιδιού

Η υπόθεση είναι απλή. Προσπαθήστε να "τραβήξετε" πλακίδια που έχουν τον ίδιο αριθμό μεταξύ τους.

Για παράδειγμα, αν αγγίξετε ένα πλακίδιο με τον αριθμό "δύο" και το "ρίξετε πάνω σε ένα άλλο με τον ίδιο αριθμό, τότε θα σχηματιστεί ένα νέο πλακίδιο με τον αριθμό "τέσσερα" .

Για κάθε κίνηση που θα κάνετε που δεν δημιουργεί νέο πλακίδιο, υπάρχει penalty: Προστίθεται ένα ακόμα πλακίδιο με τυχαίο αριθμό μεταξύ του "2" και του "4".

Αν λοιπόν δεν επιτυγχάνετε την "ένωση" πλακιδίων με ίδιο αριθμό σε αρκετές προσπάθειες, το ταμπλό θα γεμίσει και το παιχνίδι θα τελειώσει.

ired-2048-game-02

Επίσης, θα πρέπει να έχετε στο νου σας πάντα, την θέση που θα πάρουν τα πλακίδια μετά την επόμενη κίνησή σας. Έτσι, θα μπορέσετε να επιτύχετε πολλές συνεχείς επιτυχημένες κινήσεις.

Θεωρητικά, ο μέγιστος αριθμός που μπορεί να υπάρξει σε ένα πλακίδιο είναι το "2048", που είναι και ο τίτλος του παιχνιδιού.

Γραφικά

Το παιχνίδι περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα γραφικά, τα οποία είναι απλά και δεν αποσπούν την προσοχή σας από το gameplay.

Gameplay (Video)

Για να έχετε καλύτερη εικόνα ως προς το gameplay, μπορείτε να δείτε ένα απόσπασμα από το παιχνίδι:

Επίλογος

ired-2048-game-01

Διασκεδαστικό, γρήγορο, πολύ εθιστικό, ιδανικό για να γεμίζει τον χρόνο μας σε ουρές αναμονής, υποστηρίζει το Game Center (όπου οι κόντρες με τους φίλους μας για το καλύτερο σκορ είναι φοβερές) και πάνω απ'όλα, διατίθεται δωρεάν για το iPad σας, το iPhone σας και τον Mac σας!

Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: