FingerKey - Login σε Mac με το Touch ID του iPhone

FingerKey - Login σε Mac με το Touch ID του iPhone
ired.gr

Το FingerKey, μια νέα εφαρμογή για το iOS που κυκλοφόρησε στα μέσα Νοεμβρίου, σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων (Touch ID) του iPhone για να ξεκλειδώσετε το Mac σας.

Αυτό σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να κάνετε login στο Mac σας ακουμπώντας απλά το δάχτυλό πάνω στο home button του iPhone, αντί να πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασης.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τη χαμηλή σε κατανάλωση ενέργειας τεχνολογία του Bluetooth 4.0 για να συνδέσετε το iPhone σας με το Mac σας, και στην περιγραφή της στην επίσημη σελίδα του προϊόντος στο App Store.

kentriki fingerkey 610 watermark

Aναφέρεται επίσης ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώσει ταυτόχρονα πολλούς υπολογιστές Mac, ενσωματώνει κρυπτογράφηση 256-bit AES καθώς και γρήγορη πρόσβαση μέσω widget για το κέντρο ειδοποιήσεων.

Διαβάστε πως λειτουργεί η εφαρμογή:

Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή θα χρειαστείτε iPhone 5s, iPhone 6 ή iPhone 6 Plus και Mac να υποστηρίζει το πρωτόκολλο συνδεσιμότητας Bluetooth 4.0 .

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή από το App Store του iOS θα χρειαστεί να κατεβάσετε και την συνοδευτική δωρεάν εφαρμογή FingerLock για το Mac σας, από την ιστοσελίδα του developer.

fingerkey mac iphone touch id 2

Δοκιμάσαμε την εφαρμογή με iPhone 5s και Macbook Pro και λειτουργεί όπως υποστηρίζει ο developer της, αλλά δυστυχώς, υπάρχει ένα προσωρινό μειονέκτημα για τους κατόχους των iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

fingerkey mac iphone touch id 3

Aυτή τη στιγμή φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα που εμποδίζει την εφαρμογή να λειτουργεί σωστά κάτω από ορισμένες συνθήκες στις συγκεκριμένες συσκευές.

Ο developer της εφαρμογής όμως αναφέρει χαρακτηριστικά, πως η σχετική λύση θα έρθει σύντομα στην επόμενη ενημέρωση της εφαρμογής, μαζί με υποστήριξη για τα λειτουργικά συστήματα των Windows και Linux.

Το FingerKey είναι ένα δείγμα από τους πολλούς νέους τρόπους που ανακαλύπτουν οι app developers για να ενσωματώσουν τη χρήση του Touch ID σε εφαρμογές, τώρα που η Apple έχει ανοίξει τον κώδικα για τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Υπάρχει άραγε η πιθανότητα να δούμε μια ανάλογη εφαρμογή ενσωματωμένη σε μελλοντική έκδοση του iOS?

Εξάλλου δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Apple 'δανείζεται' μια ιδέα από εφαρμογές.

Το FingerKey μπορείτε να το βρείτε στο App Store προς 1,79 €.

Δείτε πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις νέες λειτουργίες του iOS 8

από jericho

Δείτε περισσότερα: