Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμφανίστε την πλήρη έκδοση μιας ιστοσελίδας σε iPhone

Εμφανίστε την πλήρη έκδοση μιας ιστοσελίδας σε iPhone
ired.gr

Εμφανίστε την πλήρη έκδοση μιας ιστοσελίδας σε iPhone ή iPod touch

Οι περισσότεροι χρήστες iPhone αρέσκονται να διαβάζουν και να χειρίζονται τις ιστοσελίδες στο Safari σε mobile μορφή, η οποία απλοποιεί την εμπειρία χρήσης.

Πολλές ιστοσελίδες πλέον αναγνωρίζουν πως χρησιμοποιείτε iPhone κι αυτομάτως προσφέρουν το περιεχόμενό τους σε mobile μορφή, χωρίς να χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες από εσάς που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα.

Ωστόσο παρότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμη η εμφάνιση αυτή, υπάρχουν χρήστες οι οποίοι επιθυμούν να χρησιμοποιούν την πλήρη έκδοση (desktop) μιας ιστοσελίδας στο iPhone ή στο iPod touch και με αυτή τη λειτουργία θα ασχοληθούμε εδώ.

Να σημειώσουμε πως η λειτουργία μετατροπής από mobile σε desktop έκδοση ιστοσελίδων, αφορά συσκευές iPhone και iPod touch, γι' αυτό και δεν είναι διαθέσιμη για iPad.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες εμφανίζουν την desktop έκδοσή τους από προεπιλογή στα iPad οπότε η συγκεκριμένη λειτουργία μετατροπής, δεν είναι απαραίτητη.

Εμφανίστε μια ιστοσελίδα στην πλήρη έκδοσή της (desktop version)

Ανοίξετε την εφαρμογή Safari και πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα με τη mobile εμφάνιση, που επιθυμείτε να την αντικαταστήσετε με την πλήρη μορφή της (desktop version).

Πατήστε στη γραμμή διευθύνσεων URL και στη συνέχεια σύρετε με το δάχτυλό σας την οθόνη προς τα κάτω (swipe), αποκαλύπτοντας τις επιλογές αλλαγής.

Επιλέξτε "Ιστότοπος για υπολογιστές", αφήνοντας την ιστοσελίδα να κάνει επαναφόρτωση (reload) στην πλήρη έκδοση της ιστοσελίδας.

 safari iphone desktop view

Στο παραπάνω παράδειγμα βλέπουμε την ιστοσελίδα in.gr στην mobile έκδοσή της. Σύροντας με το δάχτυλό μας την οθόνη προς τα κάτω πατάμε στην επιλογή "Ιστότοπος για υπολογιστές" και βλέπουμε την desktop μορφή της.

safari iphone desktop 2

Σίγουρα οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν την mobile μορφή, καθώς είναι πιο εύκολη η χρήση και η ανάγνωση ιστότοπων μέσα από μικρότερες οθόνες.

Παρ' όλα αυτά είναι επιθυμητή η πλήρη μορφή μιας ιστοσελίδας προκειμένου να είναι προσβάσιμα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός ιστοτόπου, είτε από προσωπική προτίμηση για developers και σχεδιαστές ή για αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων.

Σημειώστε μία λεπτομέρεια, αν είστε στην μέση μιας mobile έκδοσης ιστοσελίδας, θα χρειαστεί να πατήσετε δύο φορές στη γραμμή διευθύνσεων ώστε να αποκαλύψετε τις επιλογές.

safari iphone desktop 2

Εδώ να σημειώσουμε πως η δυνατότητα μετατροπής της ιστοσελίδας από την mobile μορφή της σε desktop δεν είναι και αναστρέψιμη, τουλάχιστον όχι απευθείας.

Θα πρέπει να κλείσετε την εφαρμογή Safari και να την ανοίξετε εκ νέου ώστε να επανέλθει στην mobile μορφή της.

Εάν κάτι δεν ήταν σαφές από τα παραπάνω και χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες, δεν έχετε παρά να μας το αναφέρετε στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status