iOS 8 - Περιορισμοί και γονικός έλεγχος

iOS 8 - Περιορισμοί και γονικός έλεγχος
ired.gr

Οι περιορισμοί επιτρέπουν την εφαρμογή γονικού ελέγχου στις συσκευές των νεότερων μελών της οικογένειας. Μέσω των περιορισμών μπορεί να αποκλειστεί προσβλητικό ή ακατάλληλο περιεχόμενο από όλες τις συσκευές με iOS 8.

Στις ρυθμίσεις μπορείτε να απενεργοποιήσετε εφαρμογές, όπως η κάμερα, το FaceΤime, το Safari κ.ά. Ακόμη μπορείτε να αποτρέψετε την αλλαγή διάφορων ρυθμίσεων της συσκευής.

Οι περιορισμοί είναι χρήσιμοι και σε εκείνους που δεν έχουν παιδιά. Καθώς μέσω αυτών μπορείτε να απενεργοποιήσετε και να κρύψετε εφαρμογές που δεν χρειάζεστε, όπως το iTunes Store και το Podcast.

Οδηγός ενεργοποίησης Περιορισμών iOS 8

Μπείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και επιλέξτε Γενικά, πηγαίνοντας προς τα κάτω θα βρείτε τους Περιορισμούς

article1 arrow watermark

Θα χρειαστεί να ρυθμίσετε ένα συνθηματικό. (Σημειώστε το συνθηματικό κάπου, για να μην το ξεχάσετε!) Στο μενού των Περιορισμών θα μπορέσετε να απενεργοποιήσετε μερικές εφαρμογές:

article2 watermark

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε και λειτουργίες όπως η εγκατάσταση ή διαγραφή εφαρμογών και οι αγορές εντός εφαρμογής. Επιπλέον έχετε απόλυτο έλεγχο για την καταλληλότητα του περιεχομένου:

article3 watermark

Στους περιορισμούς θα βρείτε και επιπλέον ρυθμίσεις απορρήτου και λογαριασμών, όπως το Game Center.

Η λειτουργία των περιορισμών είναι πολύ χρήσιμη καθώς μας προσφέρει περισσότερη ασφάλεια, όταν τα παιδιά μας χρησιμοποιούν συσκευές όπως το iPhone, το iPad και το iPod touch.

από jericho

Δείτε περισσότερα: