Η εικονική πραγματικότητα επιστρέφει!

Η εικονική πραγματικότητα επιστρέφει!
ired.gr

Τι κοινό έχει το View Master με τα Smartphone;

Οι νεότεροι από τους αναγνώστες μας, ίσως να μην έχουν ακούσει ποτέ τι είναι το View Master. Όσοι έχουν μεγαλώσει όμως, τις δεκαετίες του 80 και του 90, σίγουρα έχουν "παίξει" με το δημοφιλές View Master.

Αυτό θυμίζει κιάλια και προβάλει 3D εικόνες, αποτυπωμένες σε χάρτινες ταινίες. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί είναι η τρισδιάστατη απεικόνιση φωτογραφιών.

Η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας σταμάτησε. Αντίθετα έχει υπάρξει ραγδαία ανάπτυξη στο 3D βίντεο, με αποκορύφωμα την ταινία Avatar το 2009. Πλέον το 3D βίντεο είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό με τις νέες 3D τηλεοράσεις.

Τι κοινό έχει λοιπόν το View Master με ένα Smartphone;

Την εικονική πραγματικότητα. Για να χρησιμοποιήσεις το View Master πρέπει να το φέρεις στο ύψος των ματιών και να το κρατήσεις εκεί, για να δεις τις εικόνες.

Όπως στην παρακάτω εικόνα:



Δείτε όμως κάποιον να φοράει γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, τα οποία έχουν ως οθόνη ένα Smartphone.

Βλέπετε την ομοιότητα;

Οι αισθητήρες του Smartphone μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο του εικονικού περιβάλλοντος.

Εάν νομίζετε ότι μία παρόμοια συσκευή θα σας κοστίσει μία περιουσία, κάνετε λάθος.

Μπορείτε ακόμη και να την φτιάξετε από μόνοι σας.

Η εικονική πραγματικότητα επιστρέφει. Μπορεί στο παρελθόν το εγχείρημα εμπορευματοποίησης μίας συσκευής αυτού του τύπου να απέτυχε, αλλά φαίνεται πως έχει υπάρξει μία σημαντική καμπή.

Τα Smartphone μας προσφέρουν την οθόνη, τους αισθητήρες, το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές που απαιτεί ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας.

Το μόνο που μένει είναι να γίνει σωστός συνδυασμός hardware και να δημιουργηθούν ειδικές εφαρμογές.

Εάν θέλετε να έχετε μία εμπειρία χρήσης της εικονική πραγματικότητα μέσω Smartphone, μπορείτε να φτιάξετε από μόνοι σας, μία συσκευή εικονικής πραγματικότητας, ακολουθώντας τις οδηγίες της Google.

Επισκευτείτε την σελίδα της Google: https://cardboard.withgoogle.com/

Εάν έχετε συσκευή Samsung Note 4, μπορείτε να αποκτήσετε το Gear VR, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Samsung με την εταιρία Oculus.

Aναμένεται να κυκλοφορήσουν και άλλα προϊόντα εικονικής πραγματικότητας, ως αποτέλεσμα της συνεργασία των δύο εταιριών.

Όσοι έχουν iPhone δεν θα μείνουν απογοητευμένοι. Η Google και Samsung απέδειξαν ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να μετατρέψουμε το Smartphone μας, σε συσκευή εικονικής πραγματικότητας.

Το Pinć θα φέρνει την εικονική πραγματικότητα στο iPhone. Όμως δεν θα είναι χρήσιμη μόνο για gaming.

Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την συσκευή σας κανονικά σε ένα εικονικό περιβάλλον χρήσης, εισάγοντας δεδομένα απλά με τα χέρια σας.

Όσοι έχετε iPad mini μην ανησυχείτε γιατί υπάρχει το AirVR. Η καναδική εταιρία θα διαθέσει στο κοινό συσκευή εικονικής πραγματικότητας για iPad!

Η νέα αυτή εξέλιξη είναι πολύ σημαντική για την τεχνολογία. Το Smartphone αναγνωρίζεται πλέον ως η βασική συσκευή τεχνολογίας και αντικαθιστά τον υπολογιστή.

Ήταν κάτι αναμενόμενο και πλέον είναι πιο εμφανές με τις νέες συσκευές που πλαισιώνουν τα Smartphone, όπως το Apple Watch και το Samsung Gear VR.

από jericho

Δείτε περισσότερα: