Επισκευή βρεγμένου iPhone 8 Plus

Επισκευή βρεγμένου iPhone 8 Plus

Χαρακτηριστικά επισκευής

  • Τιμή χωρίς ΦΠΑ 40
  • Τιμή με ΦΠΑ 49.6
  • Χρόνος Επισκευής Ερώτηση
  • Εγγύηση επισκευής Ερώτηση

Στα ired από τις πιο συνηθισμένες βλάβες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι βλάβες που προκλήθηκαν απο νερό. Φυσικά το iPhone 8 Plus είναι μια αδιάβροχη συσκευή με υψηλό δείκτη αδιαβροχοποίησης (ip67) αλλά αν δε προσέξουμε μπορεί να προκληθούν ανεπιθύμητες βλάβες. Παρακάτω σας αναφέρουμε κάποιες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να αποτρέψετε το ενδεχόμενο μόνιμης βλάβης.

Οδηγίες άμεσης αντίδρασης

Καταρχήν, θα πρέπει να πούμε πως το θαλασσινό νερό είναι άκρως διαβρωτικό για τα μεταλλικά μέρη μιας συσκευής σαν το iPhone 8 plus. Επομένως, ύστερα απο την επαφή της με νερό προτείνουμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Απενεργοποιήστε αμέσως τη συσκευή για να μην επιταχυνθεί η διάβρωση.
  • Αφαιρέστε το νερό απο τη συσκευή σκουπίζοντας καλά με ένα απορροφητικό χαρτί και μετά τυλίξτε τη συσκευή με στεγνό χαρτί.
  • Τοποθετήστε τη συσκευή σας σε ένα σημείο ώστε η περιοχή που ήρθε σε επαφή πρώτη με το νερό να είναι προς τα κάτω. Η βαρύτητα θα αναλάβει την αφαίρεση επιπλέον νερού.
  • Αποφύγετε τη χρήση πηγών θερμότητας (πιστολάκι, θερμάστρες, κλπ) γιατί ενδέχεται να προκαλέσετε υπερθέρμανση της συσκευής.
  • Επισκεφθείτε άμεσα ένα επισκευαστικό κέντρο ired για καθαρισμό της συσκευής.

Η Διάβρωση του νερού

Αν εισχωρήσει θαλασσινό νερό μέσα στη συσκευή σας, αμέσως ξεκινάει μια αλυσιδωτή αντίδραση του νερού με τα μεταλλικά μέρη των εξαρτημάτων που την απαρτίζουν. Εφόσον η συσκευή παραμείνει ενεργή, λόγω του φορτίου που υπάρχει στα κυκλώματα της συσκευής αυτή η αντίδραση επιταχύνεται ραγδαία. Η διάβρωση έχει ήδη ξεκινήσει καταστρέφοντας τη συσκευή σας χωρίς να μπορείτε να το παρατηρήσετε. Σε απρόβλεπτο χρόνο κι αν συνεχίσει η διάβρωση η συσκευή σας ενδέχεται να σβήσει. Ακόμα κι αν δε σβήσει σίγουρα μετά απο λίγες ημέρες θα αρχίσετε να παρατηρείτε προβλήματα ανταπόκρισης της συσκευής. Αν η διάβρωση συνεχίσει το έργο της η "ανάνηψη" της συσκευής σας θα είναι αδύνατη.

Αντιμετώπιση της βλάβης

Ακόμη και μετά απο μέρες αφότου η διάβρωση έχει προκαλέσει ήδη ζημιά υπάρχει ακόμα ελπίδα. Στα ired έχουμε την τεχνογνωσία και τον κατάλληλο εξοπλισμό που χρειάζεται για να αποκαταστήσουμε σε σημαντικό βαθμό τη διάβρωση που προκλήθηκε. Πιο συγκεκριμένα, αφού αποσυναρμολογήσουμε τη συσκευή, αξιολογούμε το βαθμό διάβρωσης και έπειτα τοποθετούμε όλα τα εξαρτήματα της συσκευής σε μια ειδική συσκευή καθαρισμού που λέγεται μπανιέρα υπερήχων. Με τα κατάλληλα χημικά "πλένουμε" όλα τα εξαρτήματα και με αυτό τον τρόπο αφαιρούμε μεγάλο ποσοστό της διάβρωσης. Στη συνέχεια επανασυναρμολογούμε τη συσκευή σας και επιχειρούμε εκκίνηση. Αν όλα πάνε καλά η συσκευή σας θα ξαναλειτουργήσει κανονικά. Πραγματοποιούμε έλεγχο 24 σημείων και προσπαθούμε να εντοπίσουμε τυχόν άλλες βλάβες που προκλήθηκαν απο τη διάβρωση και αντίστοιχα σας ενημερώνουμε για το κόστος επισκευής τους.

Σαν συμπέρασμα το μόνο που μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά είναι οτι όσο πιο άμεσα δράσετε ακολουθώντας τις οδηγίες μας τόσο οι πιθανότητες αποφυγής προβλημάτων αυξάνονται. 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε μαζί μας είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email ή LiveChat