Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 163

Επισκευή προβλήματος υπερθέρμανσης υπολογιστή

Επισκευή προβλήματος υπερθέρμανσης υπολογιστή

Χαρακτηριστικά επισκευής

  • Τιμή χωρίς ΦΠΑ 40
  • Τιμή με ΦΠΑ 49.6
  • Χρόνος Επισκευής 1-2 ημέρες
  • Εγγύηση επισκευής 3 μήνες

Η ανάγκη για επισκευή προβλήματος υπερθέρμανσης είναι συχνή στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αυτό συμβαίνει γιατί η υπερθέρμανση του συστήματος αγνοείται αρχικά μέχρι να εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα βλάβης.

Περιγραφή βλάβης:

Συχνά προβλήματα λόγω της υπερθέρμανσης είναι τα παρακάτω:

  • Υψηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό του πύργου του ηλεκτρονικού υπολογιστή.
  • Λειτουργία ανεμιστήρα στη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.
  • Απροειδοποίητη επανεκκίνηση συστήματος.
  • Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής τίθεται εκτός λειτουργίας όταν παίζετε ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Αίτια υπερθέρμανσης

Στις ελάχιστες των περιπτώσεων η βλάβη εντοπίζεται στο ηλεκτρονικό ή μηχανικό μέρος του συστήματος ψύξης. Είτε ο ανεμιστήρας δεν δέχεται την εντολή της μητρικής πλακέτας για να ενεργοποιηθεί, είτε υπάρχει μηχανική βλάβη στον ανεμιστήρα και αυτός δεν λειτουργεί καθόλου.

Οι περισσότερες βλάβες που οδηγούν σε επισκευή προβλήματος υπερθέρμανσης οφείλονται συνήθως σε απόφραξη των αεραγωγών του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Έτσι, αν και οι ανεμιστήρες λειτουργούν στο μέγιστο, υπάρχει κάποιο μπλοκάρισμα που δεν επιτρέπει τη σωστή κυκλοφορία του αέρα. Ως αποτέλεσμα καυτός αέρας μένει παγιδευμένος μέσα στον πύργο του ηλεκτρονικού μας υπολογιστή και προκαλεί την υπερθέρμανση που στη συνέχεια μπορεί να καταστρέψει το υλικό μας.

Φραγμένο σύστημα ψύξης

Στο εσωτερικό του ηλεκτρονικού μας υπολογιστή έχει συσσωρευτεί μια μάζα υλικών που εμποδίζει την ανανέωση του αέρα και κατά συνέπεια αποτρέπει την ψύξη του συστήματος. Το ανεμιστηράκι απορροφά αέρα προς το εσωτερικό της συσκευής. Παράλληλα με τον αέρα όμως στον πύργο εισέρχονται και διάφορα άλλα υλικά, όπως σκόνη, τρίχες κ.ά. Με το χρόνο η συσσώρευση αυτών των υλικών μπορεί να προκαλέσει την απόφραξη των αεραγωγών του υπολογιστή.

Επισκευή προβλήματος υπερθέρμανσης

Οι έμπειροι τεχνικοί μας επιτυγχάνουν την επισκευή προβλήματος υπερθέρμανσης επεμβαίνοντας στο εσωτερικό του πύργου. Γίνεται έλεγχος για να εντοπιστούν όλα τα σημεία όπου η συσσώρευση των υλικών έχει προκαλέσει απόφραξη. Η επέμβαση και η απομάκρυνση της ανεπιθύμητης μάζας γίνεται με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού ώστε να μην προκληθεί βλάβη στο υλικό του υπολογιστή.

Σας περιμένουμε στο πλησιέστερο κατάστημα iRed

Στη συνέχεια εξετάζεται αν η κυκλοφορία του αέρα είναι αρκετή κι αν η απόδοση του συστήματος ψύξης καλύπτει τις ανάγκες του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή. Οι τεχνικοί του iRed συνιστούν έναν καθαρισμό ετησίως για κάθε σύστημα. Με αυτό τον τρόπο προλαμβάνεται η επισκευή προβλήματος υπερθέρμανσης χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο το πολύτιμο υλικό μας.