iOS 13| Δείτε με ποιον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Dark Mode σε όλες τις εφαρμογές σας!

iOS 13| Δείτε με ποιον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Dark Mode σε όλες τις εφαρμογές σας!
ired.gr

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του iOS 13 και πολλές εφαρμογές όπως και το Instagram για iOS έχουν νέες ενημερώσεις ώστε να υποστηρίζουν  επιτέλους το Dark Mode. Η αναβάθμιση στο Instagram ξεκίνησε σήμερα και ο νέος σχεδιασμός του είναι μία απόχρωση σκούρου γκρι που ταιριάζει απόλυτα με το Dark Mode του iOS 13. Αυτό σημαίνει ότι η ρύθμιση Dark Mode της εφαρμογής ενσωματώνεται με την ρύθμιση Dark Mode του iOS 13, οπότε η εφαρμογή θα αλλάζει αυτόματα απο Light σε Dark Mode με βάση τη ρύθμιση του συστήματος σας. 

Διαβάστε επίσης: Threads: Η νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες του Instagram

Παρά το γεγονός ότι η Facebook αποφάσισε να ενημερώσει την εφαρμογή του Instagram, η κύρια εφαρμογή “Facebook” δεν υποστηρίζει ακόμα την σκοτεινή λειτουργία. Δεδομένου του ιστορικού ενημερώσεων της Facebook και την ενημέρωση των εφαρμογών της, είναι μεγάλο βήμα η ενημέρωση του Instagram σε μόνο τρεις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της iOS 13. Ιδανικά αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα αυτή η ενημέρωση θα έρθει και στην εφαρμογή του Facebook. Η ενημέρωση της εφαρμογής γίνεται σταδιακά διαθέσιμη στο App Store οπότε σε περίπτωση που δεν σας έχει γίνει διαθέσιμη ακόμα θα το δείτε πολύ σύντομα.

Διαβάστε επίσης: Εικονίδιο στην Beta iOS 13.2 απεικονίζει τον σχεδιασμό των νέων AirPods

Η λίστα των εφαρμογών που υποστηρίζουν Dark Mode επεκτείνεται συνεχώς αφού πολλοί χρήστες φαίνεται να το προτιμούν. Το “Smart Invert” είναι μια επιλογή στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας του iOS 13 που αναστρέφει τα χρώματα της οθόνης της συσκευής σας. Σε αντίθεση με την ρύθμιση “Classic Invert” που κάνει τα πάντα να μοιάζουν με αρνητικό φωτογραφίας, το “Smart Invert” ισχύει για ορισμένες εφαρμογές και στοιχεία και όχι για ολόκληρη την οθόνη. Αυτο σημαίνει ότι οι εφαρμογές που υποστηρίζουν ήδη το Dark Mode θα παραμείνουν ανέγγιχτες ενώ στις εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν ακόμη την σκοτεινή λειτουργία, το “Smart Invert” θα αντικαταστήσει το λευκό με πιο σκούρο χρώμα ενώ ταυτόχρονα θα διατηρήσει τα χρώματα των εικονιδίων και άλλων στοιχείων. 

Το “Smart Invert” υπήρξε και σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS αλλά δεν ήταν και τόσο αποτελεσματικό στο iOS 13 η ρύθμιση λειτουργεί πολύ καλύτερα και διατηρεί την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ της εμφάνισης και της αισθητικής της εφαρμογής με το Dark Mode.

Για να ενεργοποιήσετε το “Smart Invert”, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Προσβασιμότητα> Εμφάνιση και μέγεθος κειμένου, μετά κάντε κύλιση προς τα κάτω και ενεργοποιήστε την επιλογή "Έξυπνη αντιστροφή".

Διαβάστε επίσης: H Beta της iOS 13.2 κυκλοφόρησε! Δείτε τι αλλάζει!