iOS - App Store τέλος οι Free εφαρμογές, τώρα πατάμε Get!

iOS - App Store τέλος οι Free εφαρμογές, τώρα πατάμε Get!
ired.gr

Η Apple έκανε μία απλή, αλλά ενδιαφέρουσα αλλαγή στον τρόπο που εμφανίζει τις εφαρμογές στο App Store. Τώρα το κουμπί "Free" έχει αντικατασταθεί από το νέο "Get" για όλες τις "δωρεάν" εφαρμογές του App Store.

Η αλλαγή αυτή ήρθε χωρίς πολύ θόρυβο από την πλευρά της Apple και έτσι δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για ποιο λόγο αποφάσισε να κάνει αυτή την αισθητική τροποποίηση στο App Store.

Έχουμε ασχοληθεί ξανά με το ζήτημα των "Freemium" εφαρμογών και φαίνεται ότι η Apple, αποφάσισε να κάνει την αλλαγή, για να γίνει πιο ξεκάθαρο ότι οι εφαρμογές αυτές δεν είναι πράγματι "Free".

Η λέξη "Free" έχει χάσει πλέον το νόημα της, ειδικά στον χώρο της τεχνολογίας. Αν δει κανείς την λίστα των εφαρμογών με το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους, οι 20 πρώτες εφαρμογές είναι "Free".

Σίγουρα η αλλαγή αυτή οφείλεται στην αύξηση της δημοτικότητας των εφαρμογών "Freemium" με In-App αγορές. Το επιχειρηματικό αυτό μοντέλο για εφαρμογές, έχει υπάρξει θέμα συζήτησης για την Apple και στο παρελθόν.

Το 2013, εναντίον της Apple είχε κατατεθεί μια συλλογική αγωγή, διότι η εταιρεία προσέφερε In-App αγορές για ανήλικους, χωρίς την άδεια των γονέων τους.

Η Apple εξακολουθεί να έχει μια κατηγορία "Free" εφαρμογών στο App Store και εξακολουθεί να δείχνει επίσης, όταν μια δωρεάν εφαρμογή έχει In-App αγορές.

Το ερώτημα είναι γιατί η Apple διάλεξε την λέξη "Get". Παρατηρήσατε την μικρή αυτή αλλαγή στο App Store; Ποια είναι η άποψη σας, θα αλλάξει κάτι με το επίμαχο ζήτημα των Freemium εφαρμογών;

από jericho

Δείτε περισσότερα: