Apple Watch - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Apple Watch - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
ired.gr

Θέλετε να αποκτήσετε το δημοφιλές Apple Watch; Σας παραθέτουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Περιεχόμενα

 


 

Το Apple Watch ανακοινώθηκε από τον Tim Cook στις 9 Σεπτεμβρίου του 2014.

Η συσκευή είναι πλέον διαθέσιμη και στη χώρα μας, σε τρεις διαφορετικές συλλογές, σε δύο μεγέθη και 36 μοναδικές εκδόσεις.

Το Apple Watch κυκλοφόρησε επίσημα στην Αμερική την άνοιξη του 2015 και σταδιακά αναρτήθηκε στις ειδικά κατασκευασμένες προσθήκες, σε όλα τα καταστήματα Apple Stores των μεγάλων χωρών.

 Ήταμ η πρώτη φορά που η Apple έχει δώσει τόσα στοιχεία και τόσες πολλές πληροφορίες, για ένα προϊόν που δεν έχει βγει στην αγορά.

Για να τα βάλουμε όλα σε μία σειρά και να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι χαρακτηριστικά έχει και τι μας προσφέρει το Apple Watch, σας παρουσιάζουμε την ακόλουθη λίστα:

1 Δύο μεγέθη, τρεις συλλογές

Το apple Watch είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα προϊόντα της Apple καθώς είναι διαθέσιμο σε διαφορετικές εκδόσεις.

  • Έχει δύο μεγέθη ένα στα 38 χιλ και ένα μεγαλύτερο στα 42 χιλ

applw-ired-watch-size

  • Οι τρεις συλλογές είναι το Apple Watch Sport με αλουμίνιο, το Apple Watch με ανοξείδωτο ατσάλι και το πιο επίσημο, χρυσό Apple Watch Edition.

apple-watch-versions-ired

  • Υπάρχουν πολλές επιλογές με πλαστικά, μεταλλικά και δερμάτινα λουριά.

Οπότε μπορούμε να επιλέξουμε το μέγεθος, συλλογή και το λουράκι της προτίμησης μας.

2 Είναι ανθεκτικό στο νερό

apple-watch-waterproof-ired

Τα εξαρτήματα του Apple Watch έχουν προστατευτεί από το νερό με ειδικό σφράγισμα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, για το βρέξιμο της συσκευής υπό καθημερινές δραστηριότητες, όπως το πλύσιμο των χεριών, τον ιδρώτα κατά την φυσική εξάσκηση ή παρόμοιες δραστηριότητες. Δεν θα μπορέσουμε όμως να κρατήσουμε το Apple Watch μαζί μας στο ντους, στο κολύμπι ή στις βουτιές μας.

3 Αυτοτελής λειτουργία

Για μερικές λειτουργίες το Apple Watch χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω του iPhone. Όμως για πολλές απλές εργασίες δεν χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο, οπότε δεν εξαρτάται η λειτουργία του αποκλειστικά από το iPhone.

4 Συμβατό από το iPhone 5

Το Apple Watch μπορεί να συνδεθεί μέσω Wi-Fi ή Bluetooth 4 με το iPhone 5 ή με νεότερες συσκευές όπως:

iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 plus, iPhone 6s, iPhone 6s plus και iPhone SE.

Αυτό είναι θετικό καθώς κάποιος μπορεί να αποκτήσει το νέο Apple Watch, χωρίς να χρειαστεί να κάνει αναβάθμιση στην συσκευή iPhone.

Η σύνδεση με το iPhone προσφέρει χρήσιμες λειτουργίες όπως η δυνατότητα αποστολής και λήψης SMS, iMessage και κλήσεων.

5 Ιδανικό και για αριστερόχειρες

ired-apple-watch-left

Σε όλε τις επιδείξεις, το Apple Watch έχει φορεθεί στο αριστερό χέρι. Οι περισσότεροι προτιμούν το ρολόι στο αριστερό τους χέρι, ακόμη και οι αριστερόχειρες. Αλλά σε περίπτωση που θέλετε να βάλετε το Apple Watch στο δεξί σας χέρι, υπάρχει τρόπος να αλλάξουν θέση τα λουράκια και να περιστραφεί η οθόνη.

6 Ασφάλεια επαφής

apple-watch-sensors-ired

Όταν βάζετε το Apple Watch, σας ζητάει την ενεργοποίση του με κωδικό πρόσβασης. Για όση ώρα το Apple Watch βρίσκεται σε επαφή με το δέρμα, οι κωδικοί είναι ενεργοί και η συσκευή πλήρως λειτουργική. Σε περίπτωση που αυτό απομακρυνθεί, στο κάτω μέρος υπάρχουν αισθητήρες που μπορούν να αντιληφθούν την έλλειψη επαφής και να κλειδώσουν το Apple Watch άμεσα με κωδικό ασφαλείας.

7 Συνεργασία με τις υπόλοιπες συσκευές Apple

apple-watch-iphone-cameraΤο Apple Watch ανήκει στο οικοσύστημα της Apple. Με αυτό θα μπορείτε να ελέγξετε το Apple TV και το iTunes του υπολογιστή σας. Ακόμη είναι συμβατό με το Continuity, οπότε μπορείτε να ξεκινήσετε μία εργασία με το Apple Watch και να την συνεχίσετε σε μία άλλη συσκευή, ή αντίστροφα.

Η πιο ενδιαφέρουσα λειτουργία που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της φωτογραφίας, είναι η εξαιρετική συνεργασία του Apple Watch με το iPhone. Το Apple Watch μπορεί να λειτουργήσει ως απομακρυσμένο εικονοσκόπιο. Έτσι θα μπορείτε να βγάλετε ελεγχόμενες φωτογραφίες, από απόσταση και να δείτε άμεσα το αποτέλεσμα.

8 Taptic, νέα τεχνολογία στα "χέρια μας"

Η τεχνολογία δόνησης, υπάρχει για χρόνια στις κονσόλες παιχνιδιών. Όμως ήταν πάντα δύσκολο να γίνει σωστός συγχρονισμός των δονήσεων έτσι ώστε αυτές να συμβαίνουν την κατάλληλη στιγμή. Αυτό έχει αποτρέψει την ευρεία χρήση της τεχνολογίας δόνησης, που εξομοιώνει την αίσθηση της αφής. H Apple έχει αναπτύξει δική της πατέντα και ενσωμάτωσε στο Apple Watch την νέα αυτή τεχνολογία. Έτσι μπορούμε να λάβουμε ειδοποιήσεις με την μορφή αγγίγματος, ή ακόμη και να στείλουμε τους χτύπους της καρδιάς μας, σε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, υπό την μορφή δονήσεων. 

apple-watch.-ired-heart

9 Ειδοποιήσειςwatch-apple-ired-notification

Στην οθόνη του Apple Watch θα εμφανίζονται ειδοποιήσεις, από τις εφαρμογές iOS 8 του iPhone. Οι προγραμματιστές έχουν τον χρόνο στην διάθεση τους να φτιάξουν εφαρμογές που να λειτουργούν αλλά και να φαίνονται άψογα στην οθόνη του Apple Watch.

10 Μπαταρία για όλη την ημέρα

Η οθόνη του Apple Watch και η σύνδεση με το iPhone καταναλώνουν αρκετή ενέργεια. Η Apple έχει φροντίσει να διευκολύνει την φόρτιση με έναν ειδικό μαγνητικό φορτιστή. Σίγουρα θα θέλαμε η μπαταρία να κρατάει περισσότερο, αλλά θα χρειαστεί να φορτίζουμε το Apple Watch κάθε βράδυ.

apple-watch-charger-ired

11 Τιμή πώλησης

Το Apple Watch είναι σε διαθεσιμότητα σε όλα τα Apple Premium Reseller καταστήματα iStorm σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας και στην iSystem. Η τιμή του ξεκινά από τα 429€.

 


 

2. APPLE WATCH: ired Unboxing της δημοφιλούς συσκευής

Υπάρχουν πολλά περισσότερα που έχουμε να σας μεταφέρουμε για το Apple Watch, καθώς μία συσκευή βρίσκεται ήδη στα χέρια μας. Ας δούμε καταρχήν τι εμπεριέχεται στη συσκευασία.

εικόνα Apple_watch_1

Στα χέρια μας έχουμε τη Sport έκδοση των 42 mm στη γαλάζια απόχρωση. Η συσκευασία όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε και στο video, ακολουθεί την ποιότητα και την απλότητα των υπολοίπων συσκευών και είναι τακτοποιημένα εντός της συσκευασίας με ιδιαίτερη επιμέλεια.

Ανάμεσα στα παρελκόμενα θα συναντήσετε το καλώδιο φόρτισης, το μήκους του οποίου διαφέρει σημαντικά από ό,τι μας έχει συνηθίσει η Apple. O μετασχηματιστής καθώς και οι συνήθεις οδηγίες χρήσης συνοδεύονται από ένα μικρότερο σε μήκος λουράκι για αντίστοιχα μικρότερους καρπούς. Δείτε τη συνέχεια

APPLE WATCH: ired Unboxing της δημοφιλούς συσκευής

 


 

3. APPLE WATCH: Διαμόρφωση, ζευγοποίηση και συγχρονισμός της συσκευής

Για να χρησιμοποιήσετε μια Apple Watch συσκευή, θα πρέπει καταρχήν να τη συνδέσετε - ζευγοποιήσετε όπως αναγράφει η Apple στα ελληνικά - με μία συσκευή iPhone 5 ή νεότερης έκδοσης, η οποία βρίσκεται σε λειτουργικό σύστημα τουλάχιστον iOS 9.

Στη συσκευή σας iPhone ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Βluetooth και βεβαιωθείτε πως είναι ενεργοποιημένη η εναλλαγή.

apple watch up 01

Βεβαιωθείτε επίσης πως το Wi-Fi ή τα δεδομένα παρόχου είναι ενεργοποιημένα.

Ενεργοποιήστε τη συσκευή σας Apple Watch, πατώντας παρατεταμένα το πλευρικό φυσικό πλήκτρο, ακριβώς κάτω από την ψηφιακή κορόνα, έως ότου δείτε το λογότυπο της Apple.

APPLE WATCH: Διαμόρφωση, ζευγοποίηση και συγχρονισμός της συσκευής

 


 

4. APPLE WATCH: Μάθετε τα πάντα για τις όψεις ρολογιού της συσκευής σας

Προσαρμόστε την εμφάνιση της συσκευής σας Apple Watch, ακριβώς όπως εσείς επιθυμείτε και χρειάζεστε. Επιλέξτε την εμφάνιση, τα χρώματα και τα χαρακτηριστικά μιας όψης και στη συνέχεια προσθέστε τη νέα δημιουργία στη συλλογή σας. Αλλάξτε την εμφάνιση του Apple Watch ανά πάσα στιγμή ή προσθέστε τις κατάλληλες μικρο-εφαρμογές στη οθόνη του.

apple watch up 02

Ενώ βρίσκεστε στην τρέχουσα όψη του ρολογιού, πιέστε την οθόνη της συσκευής σας και σύρετε δεξιά ή αριστερά, ώστε να προβάλλετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές της συλλογής σας. Μόλις συναντήσετε την επιθυμητή, απλά αγγίξτε την. Η συνέχεια στο σύνδεσμο που ακολουθεί.

APPLE WATCH: Μάθετε τα πάντα για τις όψεις ρολογιού της συσκευής σας

 


 

5. APPLE WATCH: Πραγματοποιήστε και διαχειριστείτε κλήσεις μέσα από τη συσκευή σας

Με μία συσκευή Apple Watch, εκτός από το να βλέπετε την ώρα, είστε ικανοί να κάνετε πολλά πράγματα. Όπως για παράδειγμα, τηλεφωνικές κλήσεις. Πάμε να δούμε πως μπορείτε να απαντήσετε σε μία εισερχόμενη κλήση, να τη μεταφέρετε στη συσκευή σας iPhone, να προσαρμόσετε την Ένταση του ήχου, να στείλετε την κλήση σε εξέλιξη στον τηλεφωνητή ή να ακούσετε ένα αποθηκευμένο μήνυμα.

apple watch up 03

Κατά την εμφάνιση μιας εισερχόμενη κλήσης, ανασηκώστε τον καρπό σας για να δείτε ποιος σας καλεί. Αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο “Απάντηση” στη συσκευή σας Apple Watch, για να συνομιλήσετε, κάνοντας χρήση του ενσωματωμένου μικροφώνου και ηχείου. Εάν επιθυμείτε να απαντήσετε με τη συσκευή σας iPhone ή να στείλετε ένα μήνυμα, περιστρέψτε την ψηφιακή κορόνα για κύλιση και στη συνέχεια αγγίξτε μία από τις διαθέσιμες επιλογές. Δείτε τη συνέχεια.

APPLE WATCH: Πραγματοποιήστε και διαχειριστείτε κλήσεις μέσα από τη συσκευή σας

Η εξερεύνηση της νέας συσκευής είναι σε εξέλιξη, κι ό,τι σημαντικό εντοπίσουμε θα σας το μεταφέρουμε. Για απορίες ή διευκρινίσεις, παρακαλώ ενημερώστε μας στα σχόλια.

από jericho και DINFUN

Δείτε περισσότερα: