10 λόγοι που κάνουν το iPhone 6s το καλύτερο smartphone της αγοράς

10 λόγοι που κάνουν το iPhone 6s το καλύτερο smartphone της αγοράς
ired.gr

"Γιατί να αγοράσω το iPhone 6s;"

Σχεδόν κάθε μέρα εμφανίζεται και μία καινούργια συσκευή smartphone. Πολλές διαφορετικές εταιρίες κατασκευάζουν αμέτρητα μοντέλα. Υπάρχουν τόσες πολλές συσκευές διαθέσιμες, σε διάφορα σχέδια και μεγέθη, που είναι εύλογο να αναρωτηθούμε:

"Ποιο smartphone να αγοράσω;"

"Να αγοράσω το iPhone 6s ή να πάρω κάτι άλλο;"

Αυτές οι ερωτήσεις μπορεί να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο. Και γίνεται χειρότερο, όταν διαβάζουμε τα χαρακτηριστικά των συσκευών, με αμέτρητους αριθμούς και ορολογίες.

Στην πραγματικότητα όμως όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν μας διευκολύνουν να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα, για την ποιότητα της καθημερινή χρήσης και την απόδοση της συσκευής σε καθημερινή βάση.

Εάν σας μπερδεύουν όλες αυτές οι επιλογές, θα σας διευκολύνουμε.

To iPhone είναι η καλύτερη συσκευή που υπάρχει και υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για αυτό!

Διαβάστε γιατί το iPhone είναι το καλύτερο smartphone της αγοράς:

Οι καλύτερες εφαρμογές

App Store: Αποκτήστε τις καλύτερες εφαρμογές, πρώτα από όλους

Στο App Store θα βρείτε τις καλύτερες εφαρμογές, πριν εμφανιστούν σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα. Οι προγραμματιστές δεν έχουν επιλέξει το iOS τυχαία πρώτο, για να διαθέσουν τις εφαρμογές τους. Η Apple προσφέρει μεγάλη ευκολία σε κάθε Developer, με την νέα γλώσσα προγραμματισμού Swift, οι εφαρμογές για OS X και iOS, προετοιμάζονται πιο γρήγορα και έχουν λιγότερες απαιτήσεις συστήματος.

Ακόμη οι developers μπορούν να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους σε κάθε συσκευή iPhone και να βελτιώσουν την απόδοση τους κατά το μέγιστο δυνατό. Αυτό είναι εύκολο καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός μοντέλων iPhone, iPad και iPod touch.

Για τις υπόλοιπες συσκευές, με διαφορετικό λειτουργικό συστήματα, κάτι παρόμοιο θα ήταν αδύνατο. Μία εφαρμογή θα χρειαζόταν να δοκιμαστεί σε εκατοντάδες διαφορετικές συσκευές. Αυτό θα καθυστερούσε σε απαγορευτικό βαθμό την περίοδο δοκιμής και ανάπτυξης μίας εφαρμογής.

Διάγραμμα συσκευών Google

Η διπλανή φωτογραφία αποτυπώνει τις διαφορετικές συσκευές σε χρήση, με λειτουργικό σύστημα από την Google. Αυτές ξεπερνούν σε αριθμό τις 18.700. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για μία ομάδα προγραμματιστών, να δημιουργήσει μία εφαρμογή για όλες αυτές τις συσκευές.

Έτσι έχει καθιερωθεί πλέον, η πρώτη πλατφόρμα για κάθε εφαρμογή να είναι το iPhone. Συνήθως η δεύτερη πλατφόρμα είναι το iPad. Στην συνέχεια οι εφαρμογές, μετά από εβδομάδες ή μήνες μεταφέρονται και στις υπόλοιπες πλατφόρμες.

Φυσικά κατά την μεταφορά σε άλλες πλατφόρμες συχνά αφαιρούνται διάφορες λειτουργίες και μειώνεται η αρχική λειτουργικότητα της εφαρμογής.

Ακόμη και οι εφαρμογές της Google είναι διαθέσιμες στο iPhone και είναι αξιόπιστες και αποδοτικές, όπως ο μεγαλύτερος αριθμός των εφαρμογών του App Store.

Η καλύτερη κάμερα για smartphone

Η καλύτερη κάμερα: Το iPhone 6s έχει την καλύτερη κάμερα που έχει υπάρξει ποτέ σε smartphone

. Πέρα από τα Mp και πέρα από την ανάλυση ή οποιοδήποτε χαρακτηριστικό, το πιο σημαντικό είναι το πως φαίνεται η φωτογραφία στα μάτια του χρήστη. Και ας είμαστε ειλικρινείς. Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει ένα iPhone γνωρίζουν ότι η κάμερα του είναι καλύτερη από όλες τις υπόλοιπες.

Ο μύθος των Megapixel

Το iPhone είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα, ότι μία καλή φωτογραφία δεν χρειάζεται μόνο να έχει μεγάλο μέγεθος. Τα Megapixels είναι απλά το μέγεθος της εικόνας. Οι εικόνες με περισσότερα Megapixel διευκολύνουν την επεξεργασία, καθώς μπορούμε να επιλέξουμε πιο εύκολα ένα μέρος της εικόνας. Τα 12 Mp του iPhone, προσφέρουν αρκετά μεγάλη εικόνα χωρίς να γιγαντώνεται το μέγεθος του αρχείου.

Η Apple θα μπορούσε εύκολα να μεγαλώσει το μέγεθος των φωτογραφιών, αλλά αυτό θα απαιτούσε περισσότερη χωρητικότητα για κάθε φωτογραφία, χωρίς να προσφέρει σημαντική βελτίωση της ποιότητας. Η Apple επενδύει σε πιο ουσιαστικές αλλαγές.

Το iPhone υπερτερεί στις παρακάτω σημαντικές λεπτομέρειες, που σε συνδυασμό, κάνουν την διαφορά του iPhone από τις άλλες συσκευές τεράστια:

  • αυτόματη εστίαση
  • σταθεροποίηση εικόνας
  • αυτόματο HDR
  • συνεχόμενες λήψεις
  • βίντεο slow-motion 1080p
  • πιστότητα χρωμάτων
  • εντυπωσιακές φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό
  • μείωση θορύβου (noise)
  • Full HD βίντεο
  • Timelapse
  • Panorama
  • ενσωματωμένα φίλτρα
  • Dual LED flash
  • αναγνώριση προσώπου

Η Apple έχει καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο της φωτογραφίας. Το iPhone έχει την καλύτερη κάμερα σε smartphone, όμως η Apple δεν σταματάει εκεί. Η Apple εργάζεται για να βελτιώσει την κάμερα ακόμη περισσότερο.

Το τεράστιο οικοσύστημα της Apple

Το ασυναγώνιστο "οικοσύστημα" της Apple

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Apple είναι εταιρία Hardware ή Software. Οι ανταγωνιστές της θέλουν να την βλέπουν ως μία εταιρία Hardware. Έτσι είναι πιο εύκολο να κατασκευάσεις ένα smartphone που έχει περισσότερα MP, από το iPhone, ή έναν πυρήνα παραπάνω.

Τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα για τους ανταγωνιστές, όταν συνυπολογίζεται η εμπειρία και η επιτυχία της Apple σε επίπεδο software. Τα iOS είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα για την ανωτερότητα της Apple.

Με το πέρασμα του καιρού διακρίνεται η πραγματική επιτυχία της Apple. Είναι η μοναδική εταιρία που προσφέρει ένα ποιοτικό και αξιόπιστο "οικοσύστημα". Οι iOS συσκευές συνεργάζονται άριστα μεταξύ τους, όπως και με τα Mac, Macbook, Mac Mini και Apple TV.

Ειδικά με τις λειτουργίες όπως το Handoff, iCloud, Airplay κ.ά. μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε εργασία, από οποιαδήποτε συσκευή της Apple. Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας, αρκεί να έχετε πρόσβαση στο internet.

Μπορεί η Apple να κατασκευάζει κορυφαίες συσκευές και να διαθέτει εντυπωσιακό λειτουργικό σύστημα, όμως το μεγάλο πλεονέκτημα της Apple είναι το αξιόπιστο και αποδοτικό της "οικοσύστημα".

Τοπ εφαρμογές επιπκοινωνίας

Οι καλύτερες εφαρμογές για άμεση επικοινωνία: iMessage και FaceTime

Εάν έχετε ένα iPhone γνωρίζετε πόσο σημαντικές και πρακτικές είναι οι εφαρμογές FaceTime και iMessage. Σίγουρα ξεπερνούν τον άμεσο ανταγωνισμό από τα MMS και τις απλές φωνητικές κλήσεις. Τα μηνύματα του iMessage είναι δωρεάν, εάν έχετε σύνδεση Wi-Fi ή συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Και στις δύο περιπτώσεις είναι πολύ πιο οικονομικά από τα MMS.

Το ίδιο ισχύει και με τις βίντεο-κλήσεις ή τις φωνητικές κλήσεις μέσω FaceTime. Οι φωνητικές κλήσεις μέσω FaceTime λειτουργούν χρησιμοποιώντας λιγότερα δεδομένα από τις βίντεο-κλήσεις και είναι πολύ χρήσιμες. Ακόμη είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς την υψηλότερη ποιότητα ήχου του FaceTime, σε σύγκριση με τις απλές τηλεφωνικές συνομιλίες.

Άλλη μία σημαντική λεπτομέρεια που κάνει το iMessage κορυφαίο είναι η δυνατότητα να λάβετε και να στείλετε μηνύματα, από οποιοδήποτε συσκευή σας (όπως iPad, Mac , Macbook και Mac Mini). Το ίδιο ισχύει και για τις κλήσεις μέσω FaceTime. Αυτό καθιστά ακόμη πιο εύκολη την επικοινωνία σας.

Χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές της Apple δεν θα λάβετε ποτέ κάποιο διαφημιστικό μήνυμα ή κλήση. Η Apple προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και ασφάλεια στους χρήστες της. Η χρήση του FaceTime και του iMessage, είναι ιδιωτική και δεν είναι ενσωματωμένη σε κάποια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. Δεν υπάρχει κανένας κατάλογος όπου κάποιος μπορεί να βρει τα στοιχεία σας, ή να δει τις συνομιλίες σας.

Οι αξιόλογες αυτές εφαρμογές είναι διαθέσιμες μόνο για συσκευές, που ανήκουν στο "οικοσύστημα" της Apple. Η διάθεση των εφαρμογών αυτών σε άλλες πλατφόρμες θα αποτελούσε πλήγμα στην ασφάλεια και στην απόδοση των δύο κορυφαίων υπηρεσιών.

Ασύγκρητες λειτουργίες iTunes

Η ασύγκριτη λειτουργικότητα του iTunes

To iTunes ξεκίνησε ως μία εφαρμογή για την διαχείριση αρχείων ήχου και βίντεο. Τώρα είναι μία από τις πιο σημαντικές εφαρμογές στο "οικοσύστημα" της Apple.

Μεταξύ άλλων μπορείτε να:

  • Ανεβάσετε την μουσική σας
  • Κάνετε αγορές μουσικής και ταινιών
  • Δημιουργήσετε τις δικές σας λίστες αναπαραγωγής
  • Κατεβάσετε και να μοιραστείτε Podcasts
  • Αναβαθμίσετε το iOS των συσκευών σας
  • Κάνετε back-up και restore των συσκευών σας
  • Μοιραστείτε την μουσική σας με τους φίλους σας
  • Λάβετε δωρεάν μαθήματα από το iTunes U
  • Αγοράσετε ηχητικά βιβλία
  • Ακούσετε διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς

Όλες αυτές οι υπηρεσίες είναι δωρεάν και διατίθεται σε όλους τους χρήστες των συσκευών της Apple. Σε καμία άλλη πλατφόρμα δεν υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή με τόσες πολλές λειτουργίες.

Εργονομιακός

Κορυφαία ποιότητα κατασκευής και σχεδιασμός αιχμής

Βλέποντας τις φωτογραφίες των νέων iPhone 6s και iPhone 6s plus δεν μπορείς να μην εντυπωσιαστείς. Η ποιότητα κατασκευής και ο εξαιρετικός σχεδιασμός τραβούν άμεσα την προσοχή.

Τα νέα iPhone διαθέτουν την αναμενόμενη κορυφαία ποιότητα κατασκευής, που χρόνια τώρα μόνο η Apple προσφέρει. Το αλουμίνιο της πίσω όψης προσφέρει μία ξεχωριστή αίσθηση στην αφή, ενώ η γυάλινη οθόνη έχει ενσωματωθεί ανεπαίσθητα στο σώμα της συσκευής.

Παρά το μεγάλο μέγεθος της οθόνης και της συσκευής συνολικά, το iPhone 6s είναι άνετο στην χρήση. To μειωμένο πάχος και οι στρογγυλεμένες γωνίες, κάνουν το κράτημα της συσκευής άνετο κατά την απλή χρήση, ή ακόμη και για μεγάλης διάρκειας κλήσεις.

Η πραγματική διαφορά του iPhone όμως, διακρίνεται όταν κρατάμε την συσκευή στα χέρια μας. Το iPhone δεν δίνει την αίσθηση ενός απλού smartphone, ο σχεδιασμός και η ποιότητα του, δίνουν την αίσθηση ενός έργου τέχνης. Κάθε φορά που κρατάς το iPhone στα χέρια σου, είναι λες και κρατάς ένα εκθεσιακό μοντέλο, που αποτελεί φόρο τιμής στην ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Συνεχόμενες Αναβαθμίσεις

Τακτικές αναβαθμίσεις iOS

Η Apple έχει αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο των αναβαθμίσεων. Είναι η μοναδική εταιρία που υποστηρίζει με νέο λογισμικό συσκευές 3-4 ετών. Η Apple φροντίζει να μελετήσει τις πιθανές δυσλειτουργίες σε κάθε iOS και προσφέρει τακτικές αναβαθμίσεις.

Στις άλλες πλατφόρμες πρέπει κάποιος να είναι τυχερός για να λάβει έστω μία σημαντική αναβάθμιση. Ενώ η Apple σέβεται τους χρήστες του iPhone, κυκλοφορώντας ταυτόχρονα αναβαθμίσεις για όσες περισσότερες συσκευές είναι δυνατόν.

Με την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας πρόκειται για ένα σπουδαίο κατόρθωμα. Ο προγραμματισμός ενός λειτουργικού συστήματος που λειτουργεί από το iPhone 4s έως το iPhone 6s plus, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το iPhone είναι το μόνο smartphone που διατηρεί την αξία του, παρά το πέρασμα του χρόνου.

Μπορεί οι χρήστες του iPhone 4s να έχουν αντιδράσει με ανάμεικτα συναισθήματα για την αναβάθμιση σε iOS 9, όμως για ποια άλλη συσκευή του 2011 κυκλοφορεί αναβάθμιση του 2014;

Για καμία άλλη.

Η Apple είναι η μοναδική εταιρία που προσφέρει τόσο εκτενή υποστήριξη. Αυτό καθιστά το iPhone την πιο ενημερωμένη και πιο πολύτιμη συσκευή της αγοράς.

Κορυφαία εμπειρία χρήστη

Τα iOS 9 προσφέρουν ευκολία χρήσης σε καθαρό περιβάλλον

Μια από τις βασικές διαφορές του iOS 9 από τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα είναι η ευκολία χρήσης που προσφέρει. Το μενού του iPhone είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει την μεγαλύτερη δυνατή άνεση στον απλό χρήστη.

Τα εικονίδια στην αρχική οθόνη έχουν απλό και καθαρό σχεδιασμό. Η χρήση του iPhone είναι εύκολη, ακόμη κι αν κάποιος δεν έχει προηγούμενη εμπειρία με smartphone. Οι ρυθμίσεις της συσκευής είναι και αυτές κατανοητές ακόμη και για τους απλούς χρήστες.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι η Apple δεν επιτρέπει σε τρίτους, όπως οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, να εγκαταστήσουν τις εφαρμογές τους. Οπουδήποτε και να αγοράσετε το iPhone έχει ακριβώς τις ίδιες εφαρμογές εγκαταστημένες. Οπότε είναι εύκολο να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε iPhone.

Ενώ τα smartphone από άλλες εταιρείες είναι γεμάτα εφαρμογές, bloatware (προ-εγκατεστημένες εφαρμογές από τον κατασκευαστή, τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας και άλλες εταιρίες), που δεν χρησιμεύουν σε τίποτα στον χρήστη.

Για παράδειγμα έχετε μία Χ συσκευή με λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα. Εάν χρειάζεται να την αντικαταστήσετε, άμεσα θα αντιμετωπίσετε ένα βασικό πρόβλημα. Αν αγοράσετε την ίδια συσκευή, από άλλη χώρα ή από άλλη εταιρεία, αυτή μπορεί να έχει τόσο διαφορετικό περιβάλλον χρήσης, ώστε να μη θυμίζει σε τίποτα την παλιά σας συσκευή.

Η Apple θεωρεί ως πελάτη της τον τελικό χρήστη και τον σέβεται απολύτως. Ενώ οι υπόλοιπες πλατφόρμες υπολογίζουν ως πελάτη τους, τις διάφορες εταιρίες και αφήνουν σε δεύτερη μοίρα τον τελικό χρήστη της συσκευής.

img9

Υψηλή απόδοση και λειτουργικό σύστημα iOS

Η απόδοση μία συσκευής εξαρτάται από το Hardware, το λειτουργικό σύστημα και την βελτιστοποίηση των εφαρμογών.

Η αρχιτεκτονική των 64-bit, με το Chip A9 και τον βοηθητικό επεξεργαστή κίνησης M9, δίνουν στο iPhone σημαντικό προβάδισμα από τις υπόλοιπες συσκευές. Το iPhone έχει υψηλές επιδόσεις, με χαμηλές απαιτήσεις σε μπαταρία. Έτσι μπορείτε να έχετε την συσκευή σας για περισσότερο χρόνο σε κανονική λειτουργία.

H Apple πέρυσι μας εξέπληξε όλους με τον διπύρηνο, 64-bit, επεξεργαστή A8. Κατάφερε να ξεπεράσει σε απόδοση τον ανταγωνισμό, που είχε επεξεργαστές με 4 και 8 πυρήνες. Το νέο iPhone 6s διαθέτει ακόμη ισχυρότερο 64-bit επεξεργαστή, τον A9. Η Apple υποστηρίζει πως έχει υπάρξει βελτίωση 25% στην απόδοση του επεξεργαστή και 50% αύξηση στην απόδοση των γραφικών. Αυτό σημαίνει πως το iPhone 6s είναι πιο αποδοτικό από κάθε άλλη συσκευή που υπάρχει στην αγορά.

Το μυστικό κρύβεται στο καλοσχεδιασμένο λειτουργικό σύστημα. Πέραν από τις αλλαγές στην εμφάνιση και την προσθήκη νέων λειτουργικών, έχουν υπάρξει αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης του Hardware. Η νέα γλώσσα προγραμματισμού για iOS Swift δίνει στους developers την δυνατότητα να αναπτύξουν κορυφαίες εφαρμογές.

Τα γραφικά του iOS 9 έχουν την αντίστοιχη ποιότητα των γραφικών ενός H/Y. Η Apple έχει διαθέσει στους προγραμματιστές το Metal API. Το οποίο είναι αντίστοιχο με τα API άλλων πλατφορμών (όπως το Direct X 12 της Microsoft και το Mantle της AMD).

Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές στο iPhone μπορούν να χρησιμοποιήσουν το 100% των δυνατοτήτων του επεξεργαστή και της μνήμης, για την καλύτερη απόδοση των γραφικών. Κάτι αντίστοιχο δεν μπορεί να συμβεί σε άλλες πλατφόρμες αυτήν την στιγμή. Εάν βρεθεί τρόπος να αναπτυχθεί αντίστοιχη υποστήριξη και στις άλλες πλατφόρμες, η Apple έχει ήδη τουλάχιστον ένα χρόνο προβάδισμα.

img010

Εμπειρία χρήσης σε νέο επίπεδο.

Η πιο καινούργια τεχνολογία του iPhone 6s και 6s Plus είναι φυσικά το 3D Touch! Η μοναδική αυτή λειτουργία επιτρέπει στην συσκευή μας να αναγνωρίζει το μέγεθος της πίεσης το οποίο ασκούμε και ανάλογα με την πίεση μας ανοίγει διαφορετικές λειτουργίες! Έτσι μπορούμε να έχουμε ακόμα περισσότερες δυνατότητες με ένα απλό πάτημα του δάχτυλου μας γρήγορα και αποτελεσματικά.

Παρότι και άλλες συσκευές έχουν εφαρμόσει αυτή την τεχνολογία, η ταχύτητα απόκρισης του iPhone είναι εμφανώς πολύ πιο γρήγορη.

Τελικό συμπέρασμα

Το iPhone 6s plus είναι η καλύτερη συσκευή smartphone της αγοράς.

Ενώ το iPhone 6s προσφέρει τις ίδιες επιδόσεις, σε πιο μικρό μέγεθος οθόνης (4,7").

Και μην ξεχνάτε το iPhone 5s, το οποίο κυκλοφόρησε στο παρελθόν, αλλά είναι ακόμη μία από τις καλύτερες συσκευές smartphone.

Τα υπόλοιπα smartphone αδικούνται από την σύγκριση με το iPhone. Στην πραγματικότητα πρόκειται για διαφορετικά προϊόντα. Το iPhone είναι ένα προϊόν πολυτελείας, κορυφαίο επίτευγμα τεχνολογίας και σχεδιασμού. Προσφέρει υψηλές επιδόσεις και είναι αξιόπιστο στην καθημερινή χρήση. Κρατώντας το iPhone στα χέρια σου, αντιλαμβάνεσαι την ασυναγώνιστη υπεροχή του. Είναι κατασκευασμένο με ποιοτικά υλικά κορυφαίας ποιότητας και λειτουργεί με το πρωτοποριακό iOS 9.

Ειδικά μετά τις τελευταίες αναβαθμίσεις του iOS 9 και του OS El Capitan, το iPhone αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα του ισχυρού "οικoσυστήματος" της Apple.

Μπορεί για μερικούς το iPhone να είναι απλά μία συσκευή smartphone, όμως προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα μπορεί να προσφέρει οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Η Apple πρωτοπόρησε δημιουργώντας το πρώτο πραγματικό smartphone το 2007. Και συνεχίζει να προσφέρει τα κορυφαία προϊόντα στον χώρο της τεχνολογίας. Οποιοσδήποτε θέλει να διαθέτει, ότι καλύτερο έχει να μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, πρέπει να αποκτήσει το iPhone 6s ή το iPhone 6s plus.

από jericho

Δείτε περισσότερα: