Πως να ξεκλειδώσεις το iPhone και να απενεργοποιήσεις το Find My iPhone εξ αποστάσεως

Πως να ξεκλειδώσεις το iPhone και να απενεργοποιήσεις το Find My iPhone εξ αποστάσεως
ired.gr

Η υπηρεσία Εύρεση iPhone (Find My iPhone) είναι πολύ χρήσιμη, ειδικά σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της πολύτιμης συσκευής σας iPhone, iPad ή iPod touch. Μία από τις λειτουργίες ασφαλείας της εφαρμογής, είναι η απαίτηση κωδικού για την Ενεργοποίηση της συσκευής, από κάποιον άλλον χρήστη.

Εύρεση iPhone: Απλές Οδηγίες χρήσης και διαμόρφωσης

Για πολλούς αγοραστές μεταχειρισμένων συσκευών, η λειτουργία αυτή του Find My iPhone, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Εάν είστε τυχεροί, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έχει απενεργοποιήσει το Find My iPhone και έχει ήδη αποσυνδέσει τον λογαριασμό του, από την συσκευή που έχετε αγοράσει.

Μπορεί όμως το Find My iPhone να είναι ενεργοποιημένο και το Κλείδωμα της Ενεργοποίησης, να μην σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε την συσκευή σας.

Μεταχειρισμένα iPhone

Η μία λύση είναι ο προηγούμενος χρήστης, να σας δώσει τους απαιτούμενους κωδικούς, έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση στην συσκευή και στην συνέχεια να αφαιρέσετε τον λογαριασμό του.

Δείτε ακόμη: Μπορούμε να παρακάμψουμε το Kλείδωμα Eνεργοποίησης ή αλλιώς το κλειδωμένο iCloud;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι όμως, για να μην δώσεις τον κωδικό του λογαριασμού σου στο iCloud, σε κάποιον που δεν γνωρίζεις. Οπότε η μόνη λύση θα ήταν να συναντηθείτε με τον πωλητή και εκείνος αφού βάλει τους απαιτούμενους κωδικούς στην συσκευή, να αποσυνδέσει τον λογαριασμό του.

Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και σε πολλές περιπτώσεις, η απόσταση δεν επιτρέπει μία συνάντηση μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή. Ειδικά εάν έχετε αγοράσει μεταχειρισμένη συσκευή από το διαδίκτυο, ίσως ο πωλητής να βρίσκεται και σε διαφορετική χώρα.

Η λύση;

Υπάρχει τρόπος ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να απενεργοποιήσει το Find My iPhone και να αποσυνδέσει τον λογαριασμό του, εξ αποστάσεως. Η δυνατότητα αυτή προσφέρετε σε συσκευές με iOS 7 ή νεότερο λειτουργικό σύστημα. Εάν και η λειτουργία αυτή δεν είναι καινούργια, πολύς κόσμος φαίνεται ότι δεν την γνωρίζει και αδυνατεί να βρει λύση στο ζήτημα αυτό.

Η λύση στην πραγματικότητα είναι απλή και χρειάζεται μόλις 1 λεπτό για να ολοκληρωθεί.

Το μόνο προαπαιτούμενο είναι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, να γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού iCloud, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με το iPhone ή το iPad.

Διαβάστε ακόμη: Το Activation Lock έφερε μείωση των κλοπών iPhone

Η διαδικασία είναι η ακόλουθη:

  • Απενεργοποιήστε ή θέστε σε λειτουργία Πτήσης (Airplane Mode) το iPhone ή το iPad.
  • Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης χρειάζεται από έναν υπολογιστή να συνδεθεί στο www.icloud.com, χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό που είναι συνδεδεμένος με το εν λόγο iPhone ή iPad.
  • Πρέπει να επιλέξει την εφαρμογή "Εύρεση iPhone" ή "Find My iPhone".

  • Όταν ανοίξει η σελίδα της εφαρμογής θα πατήσει την επιλογή "Όλες οι συσκευές", (All Devices).

  • Στην λίστα με της συσκευές υπάρχει η πωλημένη συσκευή. (Ένα iPad Air σε αυτό το παράδειγμα)

  • Αυτή πρέπει να εμφανίζεται εκτός σύνδεσης.
  • Όταν πλησιάσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το όνομα της συσκευή, θα εμφανιστεί στα δεξιά ένας μικρός κύκλος με το σύμβολο Χ.

  • Πατώντας στο σύμβολο αυτό σας δίνετε η επιλογή να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή Find My iPhone και να αποσυνδέσετε την συσκευή από αυτόν τον λογαριασμό iCloud.

  • Αφού ολοκληρωθούν όλα τα παραπάνω βήματα, ο αγοραστής μπορεί να κάνει επαναφορά και ενεργοποίηση της συσκευής, σαν να ήταν καινούργια, με νέο λογαριασμό iCloud.

Οπότε εάν αντιμετωπίζετε παρόμοιο πρόβλημα με την μεταχειρισμένη σας συσκευή, αρκεί να επικοινωνήσετε με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Εάν έχει έναν υπολογιστή κοντά, σε 1 λεπτό η συσκευή σας θα ξεκλειδωθεί και θα είναι έτοιμη για χρήση.

από jericho

Δείτε περισσότερα: