Αλλάξτε άμεσα τον κωδικό του Dropbox!

Αλλάξτε άμεσα τον κωδικό του Dropbox!
ired.gr

Αλλάξτε άμεσα τον κωδικό του Dropbox!

Εκατοντάδες λογαριασμοί Dropbox εκλάπησαν από τρίτο πάροχο υπηρεσιών. Θα χρειαστεί να αλλάξετε τον κωδικό σας για να αποφεύγεται οποιαδήποτε ανεπιθύμητη συνέπεια, εάν ο κωδικός σας βρίσκεται σε χέρια αγνώστων.

Σε μία δημοσίευση του Reddit εμφανίστηκαν σε μορφή απλού κειμένου περισσότεροι από 400 λογαριασμοί χρηστών με τους κωδικούς τους. Υπήρχε ακόμη μία σημείωση ότι έχουν υποκλαπεί περισσότεροι από 7 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών.

Το Dropbox δεν έχει υποστεί επίθεση από hackers, οι υποκλοπές αυτές έχουν γίνει με την χρήση τρίτων υπηρεσιών. Η εταιρία του Dropbox στο παρελθόν έχει εντοπίσει παρόμοιες παραβάσεις και αναφέρει πως οι κωδικοί που έχουν δημοσιευτεί έχουν απενεργοποιηθεί.

Η δημοσίευση στο Reddit περιείχε πολλούς λογαριασμούς που ξεκινούσαν με το γράμμα "b". Σίγουρα έχουν υπάρξει και άλλες υποκλοπές και καλό θα ήταν όλοι οι χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους. Ακόμη πιο ασφαλής είναι η χρήση διπλής ταυτοποίησης.

Γενικά είναι καλό να αλλάζουμε συχνά τους κωδικούς μας. Νωρίτερα είχε συμβεί μία παρόμοια υποκλοπή στους λογαριασμούς του Snapchat.

Έχετε υπάρξει θύμα υποκλοπής κωδικού στο διαδίκτυο; Καταφέρατε τελικά να αλλάξετε τον κωδικό και να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας;

από jericho

Δείτε περισσότερα: