Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατηγορεί το iPhone που σκότωσε την Nokia

Κατηγορεί το iPhone που σκότωσε την Nokia
ired.gr

Κατηγορεί το iPhone που σκότωσε την Nokia

Ο πρωθυπουργός της Φιλανδίας, Alexander Stubb, κατηγόρησε την Apple για την πρόσφατη υποβάθμιση της κρατικής οικονομίας του Σκανδιναβικού κράτους. Το iPhone έβγαλε εκτός αγοράς την Nokia και το iPad μείωσε την ζήτηση γραφικής ύλης.

Για εμάς τους υπόλοιπους αυτά είναι θετικά νέα. Το iPhone έχει αλλάξει ριζικά τον χώρο της κινητής τηλεφωνίας και έχει θέσει διαφορετικά στάνταρ, τα οποία οι περισσότερες εταιρίες δυσκολεύονται να ακολουθήσουν. Μπορεί η Nokia να ήταν κορυφαία, σε μία περίοδο που οι συσκευές της κινητής τηλεφωνίας μπορούσαν μόνο να στείλουν μηνύματα και να ολοκληρώσουν κλήσεις, αλλά μόλις εμφανίστηκαν περισσότερες λειτουργίες άρχισε και η πτωτική πορεία της εταιρίας.

Είναι εύκολο να κατασκευάσεις μία απλή και εύχρηστη συσκευή, η οποία έχει μόνο 2-3 βασικές λειτουργίες. Το δύσκολο είναι να κατασκευάσεις μία συσκευή που μπορεί να τα κάνει όλα, ενώ ταυτόχρονα είναι απλή και εύκολη στην χρήση.

Ακόμη μόνο ως θετικό μπορεί να υπολογιστεί, το ότι έχει μειωθεί η ζήτηση της γραφικής ύλης λόγω του iPad. Το περιβάλλον αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα και η αποψίλωση των δασών δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση.

Η τεχνολογική ανάπτυξη του τελευταίου αιώνα έχει προκαλέσει μεγάλη διαταραχή στο φυσικό περιβάλλον. Επιτέλους η τεχνολογία είναι με το μέρος μας. Τώρα συσκευές όπως το iPhone και το iPad μειώνουν το βάρος στις πλάτες του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του Φιλανδού πρωθυπουργού έχουν πληγεί σημαντικά οι δύο πιο μεγάλες βιομηχανίες της χώρας του. Δεν ευθύνεται όμως η τεχνολογική ανάπτυξη, για την υποβάθμιση της οικονομίας τους. Η αδυναμία να ακολουθήσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις έφερε αυτό το αποτέλεσμα.

από jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status