Δισεκατομμύρια χρήστες Android πρέπει να αφαιρέσουν αυτές τις επικίνδυνες εφαρμογές χωρίς καθυστέρηση.

Δισεκατομμύρια χρήστες Android πρέπει να αφαιρέσουν αυτές τις επικίνδυνες εφαρμογές χωρίς καθυστέρηση.
ired.gr

Η Microsoft ανακάλυψε ότι ορισμένες δημοφιλείς εφαρμογές έχουν κακόβουλη συμπεριφορά, καθώς πάνω από 4 δισεκατομμύρια χρήστες τις έχουν κατεβάσει. Σε ένα blog post, αναφέρθηκε ότι πλήθος Android εφαρμογών παρουσιάζει ευπάθειες που επιτρέπουν σε διαδικτυακούς εγκληματίες να αναλάβουν τον έλεγχο της συμπεριφοράς των εφαρμογών.

Αυτές οι ευπάθειες μπορούν να δώσουν πρόσβαση στο λογαριασμό του χρήστη και σε άλλες ευαίσθητες πληροφορίες. Η Microsoft εστίασε στην εσφαλμένη υλοποίηση του app isolation των εφαρμογών, που επιτρέπει σε επιβλαβή apps να επηρεάσουν άλλες εφαρμογές.

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν εργαλείο απάτης για παιχνίδια αποδείχθηκε απειλητικό για τους παίκτες

Ανάμεσα στις πιο προβληματικές εφαρμογές βρίσκονται ο file manager της Xiaomi, με πάνω από 1 δισεκατομμύριο λήψεις, και το WPS office, με πάνω από 500 εκατομμύρια λήψεις. Τα προβλήματα έχουν διορθωθεί από τον Φεβρουάριο, αλλά οι χρήστες πρέπει να αφαιρέσουν αυτές τις εφαρμογές από τις συσκευές τους.

Για εφαρμογές που συνδέονται σε απομακρυσμένους servers μέσω FTP και SMB, όπως ο file manager της Xiaomi, οι χρήστες πρέπει να αλλάξουν άμεσα τα στοιχεία του λογαριασμού τους και να ελέγχουν τακτικά για ενημερώσεις.

Διαβάστε επίσης: Επικίνδυνο λογισμικό: Ο κατάλογος με τις απειλητικές εφαρμογές