Η Apple κατέχει πρωτοποριακή θέση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Apple κατέχει πρωτοποριακή θέση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
ired.gr

Κατά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, ο CEO της Apple, Tim Cook, σχολίασε το έργο της εταιρείας στον τομέα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Ανέφερε ότι η Apple διαθέτει "πλεονεκτήματα" που θα "διαφοροποιήσουν" την εταιρεία στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και αναφέρθηκε σε κάποια "πολύ συναρπαστικά πράγματα" που θα μοιραστούν με τους πελάτες στο εγγύς μέλλον.

Ο CEO της Apple εξέφρασε αισιοδοξία σχετικά με την ευκαιρία που προσφέρει η γενετική τεχνητή νοημοσύνη και ανέφερε ότι η εταιρεία πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα. Ανυπομονεί να μοιραστεί "πολύ συναρπαστικά πράγματα" με τους πελάτες σύντομα.

Διαβάστε επίσης: Η Apple προετοιμάζει το Safari 18, το οποίο θα περιλαμβάνει ενσωματωμένη AI

Η Apple πιστεύει στη μεταμορφωτική δύναμη και την υπόσχεση της τεχνητής νοημοσύνης και πιστεύει ότι διαθέτει πλεονεκτήματα που θα την διαφοροποιήσουν σε αυτή τη νέα εποχή. Αυτά περιλαμβάνουν τον μοναδικό συνδυασμό υλικού, λογισμικού και υπηρεσιών της Apple, την πρωτοποριακή τεχνολογία της Apple σε νευρωνικούς κινητήρες και την απόλυτη δέσμευσή της στο απόρρητο.

Επιπλέον, υπάρχουν φήμες ότι οι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης της Apple έχουν σχεδιαστεί να εκτελούνται επί της συσκευής αντί να απαιτούν τη σύνδεση με έναν cloud υπολογιστικό φορέα, κάτι που θα ενισχύσει την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια. Η Apple σχεδιάζει να επικεντρωθεί σε αυτήν την τεχνολογία με το επερχόμενο τσιπ M4.

Διαβάστε επίσης: Apple: Συζητήσεις με την OpenAI για ενσωμάτωση AI στο iOS 18