Κλείνοντας εφαρμογές στο iPhone, βλάπτεις την μπαταρία και περιορίζεις την απόδοση.

Κλείνοντας εφαρμογές στο iPhone, βλάπτεις την μπαταρία και περιορίζεις την απόδοση.
ired.gr

Η πρόοδος στην τεχνολογία των μπαταριών δεν συμβαδίζει με τις βελτιώσεις στα smartphone. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι τα περισσότερα κορυφαία smartphone χρειάζεται να φορτίζονται καθημερινά, ενώ μόνο λίγα μπορούν να αντέξουν δύο ημέρες χρήσης, εφόσον είστε προσεκτικοί.

Παρόλο που η Apple και άλλοι κατασκευαστές παρέχουν συμβουλές για τη μέγιστη απόδοση της μπαταρίας, αυτό δεν έχει εμποδίσει τους χρήστες από το να δοκιμάζουν διάφορα "hacks". Μια νέα έκθεση υποστηρίζει ότι αυτά τα "hacks" δεν βελτιώνουν τις επιδόσεις ή την αυτονομία των iPhone, αντιθέτως, μπορεί να είναι αντιπαραγωγικά.

Σύμφωνα με ενημερωμένο έγγραφο στον ιστότοπο της Apple, η μόνη περίπτωση που πρέπει να κλείσετε μια εφαρμογή στο iPhone είναι όταν αυτή δεν ανταποκρίνεται. Το κλείσιμο εφαρμογών δεν βοηθά στην απόδοση και την μπαταρία του iPhone, καθώς η πλειονότητα των εφαρμογών τίθεται σε κατάσταση αναστολής όταν δεν χρησιμοποιούνται, εξοικονομώντας πόρους του συστήματος.

Διαβάστε επίσης: Apple: Συζητήσεις με την OpenAI για ενσωμάτωση AI στο iOS 18

Ο μύθος ότι το κλείσιμο εφαρμογών στο παρασκήνιο βελτιώνει την απόδοση και αυξάνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν ισχύει, ούτε για τα Android smartphones. Η φόρτωση μιας εφαρμογής από την αρχή μπορεί να καταναλώσει περισσότερη ενέργεια και να καθυστερήσει την εκκίνησή της.

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε μπαταρία στο iPhone, καλύτερα να επικεντρωθείτε σε άλλες πρακτικές όπως το σβήσιμο της οθόνης ή η ενεργοποίηση της λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Διαβάστε επίσης: Η εφορία έχει ξεκινήσει να ερευνά τα social media των Ελλήνων.