Apple: Συζητήσεις με την OpenAI για ενσωμάτωση AI στο iOS 18

Apple: Συζητήσεις με την OpenAI για ενσωμάτωση AI στο iOS 18
ired.gr

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple φαίνεται να έχει επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την OpenAI για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας της στο iOS 18, με σκοπό τη βελτίωση των λειτουργιών της τεχνητής νοημοσύνης.

Προηγουμένως, υπήρξαν συνομιλίες ανάμεσα στις δύο εταιρείες αλλά δεν εξελίχθηκαν. Τώρα όμως, φαίνεται πως επανεξετάζονται οι όροι μιας δυνητικής συμφωνίας και η πιθανότητα εφαρμογής της τεχνολογίας της OpenAI από την Apple.

Παράλληλα, η Apple συνεχίζει τις συζητήσεις με την Google για την άδεια χρήσης του Gemini AI, χωρίς να έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση. Ο Gurman υποδηλώνει πως η Apple μπορεί να εξετάζει τη δυνατότητα συνεργασίας τόσο με την Google όσο και με την OpenAI, ή ακόμη και με άλλους παρόχους.

Διαβάστε επίσης: Η Apple αγοράζει εταιρεία που εξειδικεύεται στην AI, με σκοπό να ενσωματώσει λειτουργίες επάνω στη συσκευή με το iOS 18

Οι φήμες υποδηλώνουν πως το iOS 18 θα επικεντρωθεί σημαντικά στην τεχνητή νοημοσύνη, με την Apple να ενσωματώνει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης σε όλο το λειτουργικό σύστημα. Ο CEO της Apple, Tim Cook, επιβεβαίωσε τον Φεβρουάριο πως η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει νέες δυνατότητες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Θα περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε ποια θα είναι η τελική εξέλιξη καθώς το iOS 18 θα κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών που θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Η Apple κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε εκατομμύρια κατόχους iPhone να είναι προσεκτικοί για δύο σοβαρά σημάδια και να αντιδράσουν άμεσα.