Η εφορία έχει ξεκινήσει να ερευνά τα social media των Ελλήνων.

Η εφορία έχει ξεκινήσει να ερευνά τα social media των Ελλήνων.
ired.gr

Ένα ειδικό πρόγραμμα και διασταυρώσεις έχουν αρχίσει να ανιχνεύουν μη δηλωμένα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις και ακίνητα. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει ως στόχο την εκμετάλλευση της τεχνητής νοημοσύνης με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου αλγορίθμου.

Αυτός ο αλγόριθμος θα εξετάζει τις φορολογικές δηλώσεις, θα αναλύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και τη δραστηριότητα στα social media, με στόχο να εντοπίσει τους φοροφυγάδες. Επιπλέον, φαίνεται ότι θα χρησιμοποιούνται και πληροφορίες όπως οι αποστολές με courier.

Στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, οι φοροελεγκτές χρησιμοποιούν έμμεσες τεχνικές ελέγχου, εντοπίζοντας ύποπτες συναλλαγές και περιπτώσεις παράνομου εμπορίου και πλουτισμού.

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν εργαλείο απάτης για παιχνίδια αποδείχθηκε απειλητικό για τους παίκτες

Ο ειδικός αλγόριθμος της ΑΑΔΕ πραγματοποιεί συνδυαστικές διασταυρώσεις σε διάφορα στοιχεία, όπως εισοδήματα, επαγγελματική δραστηριότητα, τζίρους, δαπάνες διαβίωσης και τραπεζικές κινήσεις. Επιπλέον, χρησιμοποιεί πληροφορίες από διάφορα social media, από το Facebook και το Instagram μέχρι το TikTok, καθώς και πληροφορίες σχετικά με αποστολές προϊόντων από εταιρείες courier.

Η ΑΑΔΕ έχει ανακαλύψει χιλιάδες φορολογούμενους με μη δηλωμένα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, ακίνητα, μερίσματα, καθώς και περιπτώσεις επιχειρήσεων και επαγγελματιών που υποβάλλουν μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Επικίνδυνο λογισμικό: Ο κατάλογος με τις απειλητικές εφαρμογές