iOS 18: Η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει έναν βοηθό περιήγησης στο Safari με χαρακτηριστικά AI

iOS 18: Η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει έναν βοηθό περιήγησης στο Safari με χαρακτηριστικά AI
ired.gr

Η Apple αναζητά τρόπους να διαφοροποιήσει τον Safari από τους ανταγωνιστές του, όπως το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera και το Firefox, ιδίως τώρα που οι χρήστες iOS έχουν περισσότερες επιλογές στην Ευρώπη. Επίσης, πρέπει να αντιμετωπίσει τις προσπάθειες τεχνητής νοημοσύνης από εταιρείες όπως η Google και η Microsoft.

Για να ενσωματώσει αυτά τα δύο στοιχεία, η Apple σχεδιάζει να προσφέρει έναν περιηγητή Safari με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη. Δύο νέα χαρακτηριστικά με βάση την τεχνητή νοημοσύνη βρέθηκαν στον κώδικα της Apple και αναμένεται να κυκλοφορήσουν με το iOS 18, που θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του WWDC του 2024.

Το ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά ονομάζεται "Κρυπτογραφημένη οπτική αναζήτηση", ενώ το άλλο είναι ο "Βοηθός περιήγησης Safari". Όπως η Microsoft προσφέρει το Copilot AI ενσωματωμένο στον περιηγητή Edge, η Apple σκέφτεται να εισαγάγει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης ή chatbot στο Safari.

Διαβάστε επίσης: Apple επιδιώκει συμφωνία με την Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων AI

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Mark Gurman του Bloomberg, το iOS 18 θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Αντί να αναπτύξει το δικό της ChatGPT, η Apple σχεδιάζει, αρχικά, να συνεργαστεί με άλλους φορείς, χρησιμοποιώντας πιθανώς τις πλατφόρμες της Google ή της OpenAI στις ΗΠΑ, ενώ στην Κίνα θα χρησιμοποιήσει το Ernie Bot της Baidu.

Με τη μετακίνησή της προς την τεχνητή νοημοσύνη, η Apple αναδιατάσσει τους πόρους της που προορίζονταν για το έργο των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη αυτοκινήτου και εστιάζει περισσότερο στην ανάπτυξη εργαλείων μηχανικής μάθησης, όπως το Ferret-AI.

Διαβάστε επίσης: Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με AI τώρα προσφέρονται δωρεάν σε όλους