Apple επιδιώκει συμφωνία με την Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων AI

Apple επιδιώκει συμφωνία με την Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων AI
ired.gr

Η Apple εκδήλωσε το ενδιαφέρον της να συνάψει συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης της, σύμφωνα με αναφορές του Reuters.

Η τεράστια συλλογή εικόνων και βίντεο του Photobucket, με πάνω από 13 δισεκατομμύρια αντικείμενα, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον νέων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Apple, που αναζητούν άδεια για τη χρήση περιεχομένου για εκπαιδευτικούς σκοπούς στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης έχει αυξήσει τη ζήτηση για ποικίλα σύνολα δεδομένων, και εταιρείες όπως η Photobucket μπορούν να προσφέρουν μεγάλο όγκο οπτικού υλικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης στη δημιουργία περιεχομένου απόκρισης σε κείμενο.

Διαβάστε επίσης: Το φετινό WWDC της Apple έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιουνίου, καθώς θα γίνουν αποκαλύψεις σχετικά με το iOS 18.

Επιπλέον, η Apple έχει ήδη συνάψει συμφωνία με το Shutterstock για την άδεια χρήσης εκατομμυρίων εικόνων, λίγο μετά την εισαγωγή του ChatGPT προς το τέλος του 2022. Αυτή η συμφωνία, υποτίθεται ότι ανέρχεται σε ποσό μεταξύ 25 και 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η προσπάθεια για δεοντολογικά και νομικά σαφή δεδομένα αντιπροσωπεύει μια αλλαγή στην προσέγγιση, καθώς απομακρύνεται από την προηγούμενη πρακτική της ελεύθερης χρήσης δεδομένων ιστού.

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει μια σειρά λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης για το iOS 18 και άλλες σημαντικές ενημερώσεις λογισμικού στο WWDC τον Ιούνιο.

Διαβάστε επίσης: Η AI αναγνωρίζει τον φόβο και την αίσθηση κινδύνου στις φωνές των γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση.