Πότε αναμένεται η κυκλοφορία του iOS 17.5 Beta από την Apple;

Πότε αναμένεται η κυκλοφορία του iOS 17.5 Beta από την Apple;
ired.gr

Όταν η Apple κυκλοφορεί μια νέα έκδοση του λογισμικού iOS, συνήθως ακολουθείται από την ανάπτυξη μιας νέας έκδοσης beta του iOS σχεδόν αμέσως. Παρά την κυκλοφορία του iOS 17.4 στις 5 Μαρτίου, δεν ακολούθησε καμία έκδοση beta του iOS 17.5.

Επομένως, πότε αναμένεται η Apple να κυκλοφορήσει την πρώτη έκδοση beta του iOS 17.5;

Έχουν περάσει περισσότερες από τρεις εβδομάδες από την κυκλοφορία του iOS 17.4, μια παράτολμη καθυστέρηση που είναι ασυνήθιστη για την εταιρεία. Συχνά αυτές οι καθυστερήσεις οφείλονται σε σημαντικά χαρακτηριστικά ή σε εποχές διακοπών, παράγοντες που μπορεί να ισχύουν και σε αυτήν την περίπτωση.

Η Apple εξακολουθεί να προσαρμόζει τις αλλαγές του οικοσυστήματος των εφαρμογών που εισήχθησαν στο iOS 17.4 και υπάρχουν περαιτέρω τροποποιήσεις που πρόκειται να γίνουν. Αρχικά, η Apple είχε σκοπό να επιτρέψει τη λήψη εφαρμογών τρίτων μόνο μέσω εναλλακτικών αγορών εφαρμογών, όμως τώρα σκοπεύει να παρέχει εναλλακτικές εφαρμογές και από ιστότοπους.

Η δυνατότητα λήψης μιας εφαρμογής από ιστότοπο δεν έχει ακόμη εισαχθεί και αποτελεί μια απροσδόκητη αλλαγή, οπότε πιθανόν απαιτείται περαιτέρω εργασία. Επιπλέον, υπάρχουν άλλες πιθανές αλλαγές που η Apple πρέπει να εφαρμόσει σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς αυτή διερευνά τη συμμόρφωσή της.

Διαβάστε επίσης: Το φετινό WWDC της Apple έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιουνίου, καθώς θα γίνουν αποκαλύψεις σχετικά με το iOS 18.

Συνυπολογίζοντας τις πιθανές καθυστερήσεις λόγω εποχής διακοπών και τις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν, είναι λογικό το γεγονός ότι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη η έκδοση beta του iOS 17.5.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η "ανάπτυξη beta 1 της Apple ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα", υπαινίσσοντας ότι μπορεί να αναμένουμε την έκδοση beta σε μια ή δύο εβδομάδες.

Αν η έκδοση iOS 17.5 κυκλοφορήσει στις 2 Απριλίου, θα περάσουν 28 ημέρες από την προηγούμενη κυκλοφορία έως την έκδοση του λογισμικού beta, ενώ αν καθυστερήσει μια εβδομάδα, θα περάσουν 35 ημέρες.

Αφού κυκλοφορήσει η έκδοση beta, πιθανόν να δούμε μια επίσημη κυκλοφορία μέσα στον Μάιο. Στο παρελθόν, οι προηγούμενες δημόσιες εκδόσεις έχουν γίνει τις ημερομηνίες 18 Μαΐου, 16 Μαΐου, 26 Απριλίου και 20 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης: iOS 18: Αναφορές για ενισχυμένη προσαρμοστικότητα στην αρχική οθόνη του iPhone.