Η Apple βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Google με σκοπό να ενσωματώσει τις λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone.

Η Apple βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Google με σκοπό να ενσωματώσει τις λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone.
ired.gr

Σύμφωνα με αναφορές του αναλυτή του Bloomberg, Mark Gurman, η Apple εξετάζει τη δυνατότητα συνεργασίας με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone μέσω του iOS 18.

Τονίζεται ότι αυτή η πληροφορία προέρχεται από πηγές με ειδίκευση στον τομέα. Ο Gurman αναφέρει ότι υπάρχουν ενεργές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών, με στόχο την άδεια χρήσης των γλωσσικών μοντέλων της Google από την Apple, προκειμένου να ενισχυθούν ορισμένες νέες λειτουργίες που θα προστεθούν στο iOS 18.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα οι λεπτομέρειες ή οι όροι της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Το iOS 18 αναμένεται να περιλαμβάνει πολλές λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο iPhone, καθιστώντας το ίσως την πιο σημαντική ενημέρωση στην ιστορία της πλατφόρμας.

Διαβάστε επίσης: iOS 18: Εικασίες οτι μετατρέπει τα AirPods Pro σε χρήσιμη ιατρική συσκευή.

Σύμφωνα με τον Gurman, η Apple επικεντρώνεται κυρίως σε λειτουργίες που μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης στο διαδίκτυο. Ωστόσο, για λειτουργίες που απαιτούν το cloud, όπως η δημιουργία εικόνων ή η σύνταξη δοκιμίων μέσω συγκεκριμένων προτροπών, η Apple ψάχνει για συνεργάτη που να διαθέτει τους απαραίτητους υπολογιστικούς πόρους.

Επομένως, η εταιρεία στρέφεται στη Google, με την οποία έχει ήδη στενή συνεργασία στον τομέα των μηχανών αναζήτησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google έχει πληρώσει σημαντικά ποσά στην Apple για να διατηρήσει τη μηχανή αναζήτησής της ως προεπιλεγμένη στο Safari των συσκευών της.

Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι συσκευές iPhone και iPad που θα λάβουν το iOS 18 και το iPadOS 18.