Αυτή είναι η φρέσκια εικόνα του λογότυπου του Android κατά την εκκίνηση των κινητών τηλεφώνων.

Αυτή είναι η φρέσκια εικόνα του λογότυπου του Android κατά την εκκίνηση των κινητών τηλεφώνων.
ired.gr

Με μια κίνηση ανανέωσης του ονόματος του προϊόντος της προς τα τέλη του 2023, η Google παρουσίασε το "The Bot" ως το νέο πρόσωπο του Android, δίνοντας μια νέα πνοή στο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα.

Αν και οι συσκευές Samsung Galaxy και Pixel αμέσως υιοθέτησαν τα νέα animation εκκίνησης με την ανανεωμένη μασκότ, παρατηρήθηκε μια νέα τάση με την εισαγωγή ενός τρισδιάστατου λογότυπου Android σε επιλεγμένα smartphones.

Το ανανεωμένο λογότυπο Android έκανε το ντεμπούτο του στη σειρά Galaxy S24 νωρίτερα φέτος, σηματοδοτώντας την πρώτη σημαντική αλλαγή στο branding "Powered by Android" από την αναβάθμιση του Android 10 το 2020. Σύντομα ακολούθησε μια ακόμα πιο εντυπωσιακή αλλαγή, με την εμφάνιση μιας τρισδιάστατης απεικόνισης του "The Bot" κάτω από το λεκτικό σήμα "Powered by Android" σε ορισμένα μοντέλα Pixel και Galaxy.

Διαβάστε επίσης: Android το 2024: Οι κορυφαίοι κατασκευαστές, οι δημοφιλέστεροι περιηγητές και οι εκδόσεις λειτουργικού συστήματος!

Αυτή η προηγμένη παραλλαγή παρουσίαζε μια εμφανώς τρισδιάστατη αισθητική και εισήχθη στο Honor Magic 6 Pro. Επιπλέον, το Xiaomi 14 Ultra ενσωμάτωσε το ανανεωμένο λογότυπο, αν και με ένα ελαφρώς πεπλατυσμένο σχέδιο παρόμοιο με αυτό των Pixel και Galaxy, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Παρά τα παραπάνω παραδείγματα, η ευρεία υιοθέτηση αυτής της νέας παραλλαγής του λογότυπου Android στην οθόνη εκκίνησης των smartphone φαίνεται να καθυστερεί. Παρόλο που εμφανίζεται σε προσεκτική θέση στο Xiaomi 14 Ultra, απουσιάζει από άλλες συσκευές της εταιρείας, όπως το κανονικό Xiaomi 14, καθώς και από πρόσφατα ανακοινωθέντα τηλέφωνα, όπως το Nothing Phone (2a) και το OnePlus 12.

Παρ’ όλα αυτά, η εισαγωγή του ανανεωμένου λογότυπου Android σε αυτόν τον περιορισμένο αριθμό συσκευών αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από τους χρήστες, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για μια πιθανή αλλαγή στην οπτική ταυτότητα του Android σε διάφορες μάρκες smartphone.

Διαβάστε επίσης: Τα Samsung Galaxy S24 κυριολεκτικά εξαφανίζονται από τα ράφια, ειδικά το Ultra