Η χρήση καμερών ασφαλείας στα καταλύματα της Airbnb καταργείται.

Η χρήση καμερών ασφαλείας στα καταλύματα της Airbnb καταργείται.
ired.gr

Η Airbnb ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπει πλέον στους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιούν εσωτερικές κάμερες ασφαλείας, ανεξάρτητα από την τοποθεσία ή τους λόγους χρήσης τους. Η εταιρεία επισημαίνει ότι αυτή η αλλαγή γίνεται για να προστατευθεί η ιδιωτική ζωή των ενοικιαστών και θα τεθεί σε ισχύ από τις 30 Απριλίου.

Στο παρελθόν, οι οικοδεσπότες είχαν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν κάμερες ασφαλείας σε κοινόχρηστους χώρους των καταλυμάτων τους, όπως διαδρόμους, καθιστικά και εισόδους. Ωστόσο, πλέον δεν θα επιτρέπεται η χρήση εσωτερικών καμερών. Αυτή η αλλαγή οφείλεται σε περιστατικά όπου επισκέπτες εντόπισαν κρυφές κάμερες στο κατάλυμα τους, προκαλώντας ανησυχία και ανάγκη έλεγχου των δωματίων τους.

Διαβάστε επίσης: Η Apple θα διευκολύνει τη μετάβαση από συσκευές iPhone σε Android.

Επιπλέον, η νέα πολιτική περιλαμβάνει νέους κανόνες για τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας, με την απαίτηση να δηλώνεται η χρήση και η τοποθεσία τους πριν από κράτηση. Οι οικοδεσπότες δεν επιτρέπεται πλέον να παρακολουθούν εσωτερικούς χώρους μέσω εξωτερικών καμερών, ούτε να τις χρησιμοποιούν σε εξωτερικές περιοχές με υψηλή προσδοκία ιδιωτικότητας, όπως υπαίθρια ντους ή σάουνα.

Οι οικοδεσπότες θα πρέπει να αφαιρέσουν τις εσωτερικές κάμερες μέχρι το τέλος Απριλίου, και σε περίπτωση αναφοράς από επισκέπτη για ύπαρξη εσωτερικής κάμερας, η Airbnb υπόσχεται έρευνα και ενδεχομένως αφαίρεση καταχώρισης ή αποκλεισμό οικοδεσπότη. Παρ’ όλο που η νέα πολιτική δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ανίχνευση κρυφών καμερών, προσφέρει ασφάλεια για τη συμμόρφωση των οικοδεσποτών προς τους κανόνες.

Διαβάστε επίσης: Κράτα ασφαλές το iPhone σου μπλοκάροντας την εγκατάσταση εφαρμογών εκτός App Store