iOS 18: Εικασίες οτι μετατρέπει τα AirPods Pro σε χρήσιμη ιατρική συσκευή.

iOS 18: Εικασίες οτι μετατρέπει τα AirPods Pro σε χρήσιμη ιατρική συσκευή.
ired.gr

Πέρυσι, ο FDA (Food and Drug Administration) δημιούργησε μια νέα κατηγορία ακουστικών βαρηκοΐας που είναι διαθέσιμα για αγορά χωρίς την ανάγκη ιατρικής συνταγής ή εξέτασης. Η Apple εξετάζει την είσοδό της σε αυτή την αγορά με τα AirPods Pro.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman στο Power On, δεν προβλέπονται αλλαγές στο hardware των AirPods Pro για το 2024. Ωστόσο, αναμένεται η εισαγωγή μιας νέας σημαντικής λειτουργίας βαρηκοΐας που θα συνοδεύει το iOS 18.

Τον Νοέμβριο του 2022, μια μελέτη στο Γενικό Νοσοκομείο Βετεράνων της Ταϊπέι ανέδειξε ότι τα AirPods Pro μπορούν να λειτουργήσουν ως ακουστικά βαρηκοΐας μέσω της λειτουργίας Live Listen. Αν και δεν είναι ιδανικά, μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής για ασθενείς που δεν έχουν πρόσβαση σε επαγγελματικά ακουστικά βαρηκοΐας.

Διαβάστε επίσης: Η Apple θα διευκολύνει τη μετάβαση από συσκευές iPhone σε Android.

Επιπλέον, ο ερευνητής Yen-Fu Cheng παρατήρησε ότι λόγω του κοινωνικού στιγματισμού των ακουστικών βαρηκοΐας, ορισμένοι προτιμούν τα AirPods για την αισθητική τους. Αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποδοχή της τεχνολογίας αυτής.

Τέλος, το 2016, η Apple εξασφάλισε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα που ενσωματώνει αισθητήρες σε ακουστικά προκειμένου να συλλέγει βιομετρικά δεδομένα του χρήστη.

Διαβάστε επίσης: Το τέλος των Apple IDs αναμένεται να έρθει μέσα στο 2024.