Η Apple θα διευκολύνει τη μετάβαση από συσκευές iPhone σε Android.

Η Apple θα διευκολύνει τη μετάβαση από συσκευές iPhone σε Android.
ired.gr

Η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει μια νέα δυνατότητα στους χρήστες iPhone στην ΕΕ, που θα διευκολύνει τη μετάβασή τους σε συσκευές Android. Μέσω του Digital Markets Act, η εταιρεία προετοιμάζεται για αλλαγές που θα τεθούν σε εφαρμογή σύντομα.

Σύμφωνα με ένα νέο έγγραφο συμμόρφωσης που δημοσίευσε η Apple, σκοπεύει να εισαγάγει μια λειτουργία "εναλλαγής browser" στο iPhone, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να μεταφέρουν δεδομένα ανάμεσα σε διαφορετικούς browsers στην ίδια συσκευή.

Επιπλέον, σχεδιάζεται η δυνατότητα πλήρους διαγραφής του Safari από το iOS, εάν ο χρήστης το επιθυμεί, με την προβλεπόμενη ημερομηνία υλοποίησης έως το τέλος του 2024.

Διαβάστε επίσης: Google One: Παρουσιάζει δύο καινούργιες προηγμένες υπηρεσίες, διαθέσιμες σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η Apple επιδιώκει επίσης να βελτιώσει τη φορητότητα των δεδομένων των χρηστών της, προσφέροντας λύσεις που επιτρέπουν τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων. Προς το παρόν, η Google παρέχει μια παρόμοια υπηρεσία, αλλά η Apple σκοπεύει να προσφέρει τη δική της λύση έως το φθινόπωρο του 2025.

Με αυτές τις αλλαγές, η μετάβαση από το iOS στο Android γίνεται πιο εύκολη για ορισμένους χρήστες iPhone. Ωστόσο, η διαθεσιμότητα αυτών των νέων λειτουργιών εκτός της ΕΕ παραμένει ασαφής.

Διαβάστε επίσης: Η ΕΕ επιβάλλει πρόστιμο ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Apple λόγω ανταγωνιστικής συμπεριφοράς έναντι του Spotify.