Η Apple έκλεισε το κεφάλαιο του προγράμματος iCar.

Η Apple έκλεισε το κεφάλαιο του προγράμματος iCar.
ired.gr

Η Apple αποφάσισε να ακυρώσει όλα τα πλάνα για την εκδοχή ενός αυτόνομου, ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σύμφωνα με αναφορές του Bloomberg. Η εταιρεία, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς γίγαντες των Ηνωμένων Πολιτειών, είχε αφιερώσει περισσότερο από μια δεκαετία στην ανάπτυξη ενός Apple Car και είχε επενδύσει εκατομμύρια δολάρια σε αυτό το έργο πριν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν βιώσιμο.

Ο Jeff Williams, ο Chief Operating Officer της Apple, ενημέρωσε περίπου 2.000 υπαλλήλους που εργάζονταν σε αυτό το ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την ακύρωση του έργου, με τα νέα να προκαλούν έκπληξη στο προσωπικό.

Η ανακοίνωση της ακύρωσης σημαίνει ότι οι δραστηριότητες για το Apple Car τερματίζονται και πολλοί από τους εργαζόμενους που είχαν ασχοληθεί με το αυτοκίνητο θα μεταφερθούν στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας για να συμβάλουν στην ανάπτυξη της generative AI υπό την επίβλεψη του John Giannandrea.

Ορισμένοι μηχανικοί υλικού και σχεδιαστές αυτοκινήτων που εργάζονταν στο έργο του Apple Car ενδέχεται να απολυθούν, μερικοί όμως ενδέχεται να μετακινηθούν σε άλλα τμήματα της εταιρείας. Παρόλα αυτά, δεν είναι δυνατό να εξασφαλιστεί η μετάθεση όλων των εργαζομένων που επηρεάζονται.

Διαβάστε επίσης: Ανακοινώθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που είναι και ρολόι ταυτόχρονα!

Προηγουμένως, υπήρχαν φήμες ότι το έργο για το Apple Car είχε βρεθεί σε δεύτερη μοίρα, με την εταιρεία να εγκαταλείπει τα πλάνα για ένα πλήρως αυτόνομο όχημα. Η Apple εστίασε στη συνέχεια σε ένα ηλεκτρικό όχημα με λιγότερες δυνατότητες αυτοματοποιημένης οδήγησης, με στόχο να ανταγωνιστεί την τεχνολογία της Tesla. Αρχικά είχε σχεδιαστεί η κυκλοφορία του αυτοκινήτου γύρω στο 2026, όμως τα σχέδια αυτά τελικά εγκαταλείφθηκαν.

Οι ειδήσεις για το Apple Car είχαν κάνει την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2014, με το έργο να αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις. Η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει αρκετές αλλαγές στην ηγεσία του, ενώ η εστίαση του έργου είχε τροποποιηθεί πολλές φορές. Το 2021, ο Kevin Lynch, επικεφαλής του Apple Watch, είχε αναλάβει το έργο, προσπαθώντας να μειώσει την κλίμακα του ενώ ταυτόχρονα να κατασκευάσει ένα βιώσιμο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με αναφορές του Bloomberg, η απόφαση για τον τερματισμό του project Apple Car λήφθηκε από υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας μέσα στις τελευταίες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: iPhone 15: Υπάρχουν πολλές αναφορές σχετικά με συνεχή προβλήματα Bluetooth