Τα πιο πρόσφατα Apple Watches αντιμετωπίζουν απαγόρευση πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτήν την εβδομάδα.

Τα πιο πρόσφατα Apple Watches αντιμετωπίζουν απαγόρευση πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτήν την εβδομάδα.
ired.gr

Με μια ανακοίνωση που προκαλεί αναταραχή στην αγορά των smartwatches, η Apple επιβεβαίωσε την άμεση ανάγκη απόσυρσης των πιο πρόσφατων μοντέλων της, δηλαδή των Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2. Αρχικά, η απόφαση αφορά μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα τεθεί σε ισχύ από τις 21 Δεκεμβρίου στο επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple, ενώ από τις 24 Δεκεμβρίου θα επηρεάσει τα φυσικά καταστήματα λιανικής πώλησης.

Φυσικά, η ερώτηση ίσως είναι γιατί συνέβη αυτό. Η αιτία κρύβεται σε μια νομική διαμάχη που αφορά πατέντες πάνω στην τεχνολογία του αισθητήρα που εξοπλίζει αυτά τα ρολόγια για τη μέτρηση του οξυγόνου στο αίμα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Apple στο 9to5Mac:

"Υπάρχει μια περίοδος αναθεώρησης που βρίσκεται υπό εξέλιξη σχετικά με την εντολή από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ, σχετικά με μια υπόθεση πνευματικής ιδιοκτησίας που αφορά τη λειτουργία μέτρησης οξυγόνου στο αίμα στα Apple Watch. Παρά το γεγονός ότι η περίοδος αναθεώρησης δεν θα ολοκληρωθεί έως τις 25 Δεκεμβρίου, η Apple έχει προληπτικά αποφασίσει να προχωρήσει σε μέτρα συμμόρφωσης σε περίπτωση που η απόφαση επικυρωθεί. Αυτά περιλαμβάνουν τη διακοπή των πωλήσεων των Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2 στο Apple.com από τις 21 Δεκεμβρίου και στα φυσικά καταστήματα της Apple από τις 24 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: watchOS 10.1.1: Λύνει το ζήτημα της διάρκειας μπαταρίας στα Apple Watch.

Οι ομάδες της Apple εργάζονται επίπονα για τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν υψηλή υγεία, χαρακτηριστικά ευεξίας και ασφάλεια. Η Apple αντιτίθεται απερίφραστα στην απόφαση και αναζητά νομικές και τεχνικές λύσεις για να διασφαλίσει τη διαθεσιμότητα του Apple Watch στους πελάτες. Εάν η απαγόρευση τεθεί σε ισχύ, η Apple θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να επαναφέρει τα Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2 στους πελάτες των ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό."

Σύμφωνα με αυτή την ανακοίνωση, οι πωλήσεις των Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2 θα διακοπούν στις ΗΠΑ. Η διακοπή των πωλήσεων στο διαδικτυακό κατάστημα της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ οι φυσικές πωλήσεις στα καταστήματα θα σταματήσουν στις 24 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Αυτό αναμφίβολα θα επηρεάσει αρνητικά την Apple, καθώς τα ρολόγια αποτελούν δημοφιλές δώρο για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η απόφαση προήλθε από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC). Τον Οκτώβριο, η εταιρία Massimo είχε καταγγείλει νομικά την Apple για παραβίαση δύο πατεντών που κατέχει, σχετικά με τη μέτρηση οξυγόνου στο αίμα με χρήση οξύμετρου φωτός. Η απόφαση έθεσε σε εξέλιξη μια περίοδο αναθεώρησης της υπόθεσης, κατά την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να ασκήσει βέτο σε ενδεχόμενο αποκλεισμό από την αγορά. Μέχρι στιγμής, όμως, ο Biden δεν έχει καταφύγει σε βέτο, καθιστώντας πιθανό τον μόνιμο αποκλεισμό των πωλήσεων αν δεν το πράξει μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Χρήστης Apple Watch επέζησε χάρη στις ειδοποιήσεις για κολπική μαρμαρυγή (AFib) και στη συνέχεια διαγνώστηκε με διαβήτη.