iOS 17.3: Θα ακυρώσει τις προσπάθειες των κλεφτών να χρησιμοποιήσουν τα κλεμμένα iPhones

iOS 17.3: Θα ακυρώσει τις προσπάθειες των κλεφτών να χρησιμοποιήσουν τα κλεμμένα iPhones
ired.gr

Η πρώτη έκδοση beta του iOS 17.3 είναι πλέον διαθέσιμη για τους προγραμματιστές και περιλαμβάνει μια καινοτόμα λειτουργία, την "Προστασία κλεμμένης συσκευής". Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να προσδίδει επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στην περίπτωση κλοπής του iPhone, εάν ο δράστης είναι γνώστης του κωδικού πρόσβασης.

Σύμφωνα με αναφορές της Wall Street Journal, κατά τη διάρκεια του έτους, υπήρξαν περιστατικά όπου κλέφτες κατασκόπευαν τον κωδικό πρόσβασης του iPhone ενός θύματος πριν ακόμη κλέψουν τη συσκευή, ειδικά σε δημόσιους χώρους όπως μπαρ και καφετέριες.

Μέχρι σήμερα, οι κλέφτες είχαν τη δυνατότητα να επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID, να απενεργοποιήσουν το Find My, να προβάλουν κωδικούς πρόσβασης αποθηκευμένους στο iCloud Keychain για τραπεζικούς λογαριασμούς και email, και άλλα. Οι κλέφτες, σύμφωνα με αναφορές, είχαν τη δυνατότητα να "κλέψουν ολόκληρη την ψηφιακή ζωή" του θύματος.

Η νέα λειτουργία φαίνεται να αντιμετωπίζει αυτό το θέμα. Όταν η Προστασία κλεμμένης συσκευής είναι ενεργοποιημένη, απαιτείται έλεγχος ταυτότητας μέσω Face ID ή Touch ID για διάφορες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της προβολής κωδικών πρόσβασης ή passkeys αποθηκευμένων στο iCloud Keychain. Δεν υπάρχει εναλλακτικός κωδικός πρόσβασης, εξασφαλίζοντας ότι οι χρήστες έχουν πλήρη έλεγχο της ασφάλειας τους.

Διαβάστε επίσης: iOS 17.2: Κυκλοφόρησε η πιο πρόσφατη αναβάθμιση των iPhones

Για εξαιρετικά ευαίσθητες ενέργειες, όπως η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του Apple ID που σχετίζεται με το iPhone, η λειτουργία προσθέτει μια αναμονή ασφαλείας πέρα από τον βιομετρικό έλεγχο. Αυτό προσφέρει στον ιδιοκτήτη χρόνο να αναφέρει την κλοπή. Σε γνωστές τοποθεσίες, όπως το σπίτι ή το γραφείο, δεν υπάρχει καθυστέρηση.

Η ενεργοποίηση της Προστασίας κλεμμένης συσκευής γίνεται από τις ρυθμίσεις του Face ID & Passcode στις Ρυθμίσεις. Οι χρήστες που ενημερώνουν στο iOS 17.3 beta μπορούν να δοκιμάσουν τη λειτουργία αυτή, αν και η οθόνη προεπισκόπησης δεν θα εμφανιστεί σε όσους εγκαταστήσουν τη δημόσια έκδοση του iOS 17.3 στο μέλλον.

Σημαντικές ενέργειες που απαιτούν έλεγχο ταυτότητας Face ID ή Touch ID όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη περιλαμβάνουν την προβολή/χρήση κωδικών πρόσβασης, υποβολή αίτησης για νέα κάρτα Apple, προβολή εικονικής κάρτας Apple Card, απενεργοποίηση του Lost Mode, διαγραφή περιεχομένου και ρυθμίσεων, και άλλες.

Η Apple έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να παρέχει περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία προστασίας κλεμμένων συσκευών. Η επιλογή αυτή θα είναι διαθέσιμη για όλα τα συμβατά μοντέλα iPhone με το iOS 17, συμπεριλαμβανομένων των iPhone XS και νεότερων. Αναμένεται ότι το iOS 17.3 θα είναι διαθέσιμο προς το ευρύ κοινό τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε επίσης: iOS 17.2: Εισάγει ασύρματη φόρτιση 15W στα μοντέλα iPhone 13 και iPhone 14