iPhone 16 Pro: Αναφορές ότι πρόκειται για το πρώτο iPhone με χαρακτηριστικά Τεχνητής Νοημοσύνης από την Apple.

iPhone 16 Pro: Αναφορές ότι πρόκειται για το πρώτο iPhone με χαρακτηριστικά Τεχνητής Νοημοσύνης από την Apple.
ired.gr

Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες που προέρχονται από εσωτερικές πηγές σχετικά με το iPhone 16 Pro αναφέρουν ότι η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο "AI iPhone".

Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, ο οποίος σπάνια αποτυγχάνει στις προβλέψεις του, τα επερχόμενα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα διαθέτουν πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και δυνατότητες Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Kuo, η Apple έχει προχωρήσει σε ανακατατάξεις στο τμήμα της Siri, περιλαμβάνοντας ομάδες για Artificial Intelligence Generated Content (AIGC) και Large Language Models (LLM).

Ένα άλλο καίριο στοιχείο είναι η ενίσχυση των ΑΙ χαρακτηριστικών μέσω φωνητικών εντολών, καθώς η Apple έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους στη βελτιστοποίηση των προδιαγραφών της Siri.

Διαβάστε επίσης: iPhone 16: Αναμένεται να περιλαμβάνει το Action Button σε ολόκληρη τη σειρά του

Σύμφωνα με τον Kuo, όλες οι εκδόσεις του iPhone 16, συμπεριλαμβανομένων του κανονικού, του iPhone 16 Plus, καθώς και των iPhone 16 Pro και 16 Pro Max, θα παρουσιάσουν σημαντικά αναβαθμισμένα μικρόφωνα. Επίσης, αναμένεται βελτιωμένη αντοχή στο νερό και υψηλότερο SNR (αναλογία σήματος προς θόρυβο).

Ωστόσο, ο Kuo προειδοποιεί ότι η τιμή των αναβαθμισμένων μικροφώνων θα αυξηθεί κατά "τουλάχιστον 100-150%" σε σχέση με το iPhone 15. Οι προμηθευτές μικροφώνων για τα iPhone 16 θα είναι οι AAC και Goertek.

Ο Kuo υπογραμμίζει επίσης ότι οι ΑΙ δυνατότητες της Siri θα αποτελέσουν ένα από τα κύρια σημεία πώλησης του επόμενου iPhone, καθώς η Apple ανταγωνίζεται την Google στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, ειδικά με το Google Pixel 8 Pro.

Διαβάστε επίσης: iPhone 16: Παρουσιάζοντας 16 ολοκαίνουργια χαρακτηριστικά.