Apple: Παύση στις νέες εκδόσεις iOS και MacOS λόγω bugs

Apple: Παύση στις νέες εκδόσεις iOS και MacOS λόγω bugs
ired.gr

Η APPLE πρόσφατα ανέστειλε την προώθηση των προσεχών σημαντικών ενημερώσεων λογισμικού για τα iOS, iPadOS, macOS και watchOS, προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα απόδοσης που παρουσιάζονταν στις πρόσφατες εκδόσεις.

Αυτή η προσωρινή διακοπή, διάρκειας μιας εβδομάδας, ακολουθεί τα προβλήματα που επηρέασαν την κυκλοφορία του iPhone 15 και την ενημέρωση iOS 17. Οι μηχανικοί της APPLE επικεντρώνονται τώρα στην επίλυση σφαλμάτων, αντί να εστιάζουν σε νέα χαρακτηριστικά.

Η ανάπτυξη των iOS 18, iPadOS 18, macOS 15 και watchOS 11 έχει φτάσει στο πρώτο ορόσημο, με εσωτερικές ονομασίες "Crystal," "Glow," και "Moonstone." Ωστόσο, τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τις δοκιμές οδήγησαν στην απόφαση να διακοπεί η ανάπτυξη χαρακτηριστικών για μια εβδομάδα, με σκοπό τη σταθεροποίηση του λογισμικού.

Διαβάστε επίσης: iOS 17.1.1: Φέρνει διορθώσεις για τα ζητήματα που παρουσίαζε η ασύρματη φόρτιση.

Αυτό επηρεάζει επίσης το iOS 17.4 που αναμένεται τον Μάρτιο του 2024, καθώς και πιθανώς την ενημέρωση του visionOS, που υποστηρίζει το mixed reality headset της εταιρίας. Παρόλα αυτά, το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας των καταναλωτικών προϊόντων παραμένει αναλλοίωτο.

Με την παύση αυτή, η APPLE δίνει προτεραιότητα στις επιδόσεις και την αξιοπιστία, αντιμετωπίζοντας προβλήματα λογισμικού υψηλού προφίλ, όπως οι δυσκολίες στη θερμοκρασία και η εξάντληση των μπαταριών. Αυτή η εστίαση στη βασική λειτουργικότητα αναδεικνύει τη δέσμευση της APPLE να παρέχει υψηλής ποιότητας λογισμικό, ανταποκρινόμενη στις ανησυχίες των χρηστών.

Παρά την αναμονή των χρηστών για νέα χαρακτηριστικά, η APPLE δείχνει ότι δίνει προτεραιότητα στη διασφάλιση της βασικής λειτουργίας. Αυτή η προσωρινή αλλαγή στρατηγικής αποτελεί ένδειξη της δέσμευσης της εταιρείας να βελτιώσει τις εσωτερικές διαδικασίες της.

Στο WWDC 2024, η APPLE θα έχει περισσότερο χρόνο για την επίλυση προβλημάτων και τη διασφάλιση ότι οι επόμενες ενημερώσεις θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των χρηστών. Με την καθυστέρηση των χαρακτηριστικών, η APPLE ελπίζει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και να αποφύγει επαναλήψεις προβλημάτων.

Διαβάστε επίσης: watchOS 10.1.1: Λύνει το ζήτημα της διάρκειας μπαταρίας στα Apple Watch.