iPhone 16: Φέρνει στο προσκήνιο αποκλειστικά χαρακτηριστικά γενετικής τεχνητής νοημοσύνης

iPhone 16: Φέρνει στο προσκήνιο αποκλειστικά χαρακτηριστικά γενετικής τεχνητής νοημοσύνης
ired.gr

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση από τον Mark Gurman του Bloomberg, φαίνεται ότι η επερχόμενη σειρά iPhone 16 του επόμενου έτους θα προσφέρει αποκλειστικές δυνατότητες χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης. Την ίδια στιγμή, η Apple επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του iOS 18.

Η αναφορά δεν παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας αυτών των χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα είναι παρόμοια με αυτά που παρέχουν η Google και η Samsung, όπως η δημιουργία κειμένου σε εικόνα, η σύνοψη εγγράφων και η μετάφραση περιεχομένου. Εκτός αυτού, κυκλοφορούν φήμες ότι η Apple χρησιμοποιεί το δικό της μοντέλο LLM για να βελτιώσει το Siri.

Διαβάστε επίσης: iPhone 16 Pro: Υποδείξεις για κάμερα που χρησιμοποιεί φακούς από γυαλί που έχει υποστεί χυτευτική διαδιακασία

Όλα αυτά αναμένεται να αποτελέσουν τα βασικά χαρακτηριστικά των επερχόμενων συσκευών, με σκοπό να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Καθώς δεν προβλέπεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο hardware της σειράς iPhone 16, η Apple επιδιώκει να προωθήσει τις νέες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης ως βασικά σημεία πώλησης. Επίσης, προβλέπεται ότι η σειρά θα κυκλοφορήσει με το τσιπ Apple A18 σε όλα τα μοντέλα της.

Σύμφωνα με διαρροές, οι συσκευές Pro αναμένεται να διαθέτουν ένα νέο κουμπί caption στη δεξιά πλευρά κοντά στο κουμπί λειτουργίας. Άλλες πληροφορίες αποκαλύπτουν ένα μικρότερο Dynamic Island και μια κάμερα οπτικού ζουμ 5x στο μοντέλο 16 Pro.

Διαβάστε επίσης: iPhone 16: Με chip A18 και A18 Pro