Χρήστης Apple Watch επέζησε χάρη στις ειδοποιήσεις για κολπική μαρμαρυγή (AFib) και στη συνέχεια διαγνώστηκε με διαβήτη.

Χρήστης Apple Watch επέζησε χάρη στις ειδοποιήσεις για κολπική μαρμαρυγή (AFib) και στη συνέχεια διαγνώστηκε με διαβήτη.
ired.gr

Μια γυναίκα από την Οκλαχόμα αναφέρει ότι το Apple Watch της, ίσως, έσωσε τη ζωή της. Η ιστορία ξεκινά το 2021, αλλά τα λεπτομερή στοιχεία για το πώς το ρολόι της απέτρεψε μια τραγωδία έγιναν γνωστά λίγο πριν την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου του 2023.

Η Judith Luebke, η γυναίκα που έζησε το περιστατικό, ανακάλυψε ότι έπασχε από διαβήτη, ένα πρόβλημα που δεν είχε αντιληφθεί προηγουμένως. Κατά τη διάρκεια μιας επείγουσας επίσκεψης στον γιατρό, διαγνώστηκε με επικίνδυνα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, που θα μπορούσαν να είχαν θανατηφόρα συνέπεια για έναν διαβητικό.

Διαβάστε επίσης: Apple Watch Series 10: Θα διαθέτουν δυνατότητα μέτρησης αρτηριακής πίεσης και ανίχνευσης υπνικής άπνοιας.

Μια Παρασκευή πρωί, έλαβε μια ειδοποίηση από το Apple Watch της, η οποία ανέφερε ότι εντοπίστηκε κολπική μαρμαρυγή (AFib), μια ανωμαλία στον καρδιακό ρυθμό. Αρχικά νόμιζε ότι οφειλόταν στο άγχος που αντιμετώπιζε λόγω του χαμού ενός αγαπημένου της προσώπου.

Συζητώντας το θέμα με το αφεντικό της, το οποίο την πείθει να επισκεφθεί άμεσα τον γιατρό, ανακάλυψε τη διάγνωση του διαβήτη. Αν είχε περιμένει μέχρι το Σαββατοκύριακο, όπως σκεφτόταν αρχικά, η κατάστασή της θα μπορούσε να είναι μοιραία. Η κόρη της εκφράζει ευγνωμοσύνη προς την ειδοποίηση του Apple Watch και εκείνους που την κίνησαν να δώσει σημασία στην προειδοποίηση, τονίζοντας πώς χωρίς αυτήν, η κατάσταση θα ήταν εντελώς διαφορετική.

Διαβάστε επίσης: watchOS 10: Νέα Εκδοχή της Εφαρμογής Heart Rate για το Apple Watch